Bäst i test Elhyvel. Vilken är bästa valet?

bäst i test elhyvel
4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en elhyvel är en sak, att välja vilken elhyvel som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste elhyvlarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Våran förhoppning är att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

bästa elhyveln

Bosch GHO 26-82 D (Nätansluten)

bäst i test elhyvel

Dewalt DCP580N (Batteridriven)

elhyvel bäst i test 2020

Hikoki P20SF (Nätansluten)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GHO 26-82 D (Nätansluten) – Bäst i test

bäst i test elhyvel
bäst i test elhyvel

Bosch GHO 26-82 D Professional är en hyvel på 710W kan trycka strax runt 18000 v/min.

Bosch har tillverkat elverktyg sedan 1886. Vad som gör dem till ett populärt val är dels att produkterna alltid har den senaste tekniken men samtidigt garanteras man en kvalitet som kommit att förknippas med Bosch. Jag brukar säga att man ska kolla vad snickare och hantverkare användare, och här är en modell som är vida älskad av både proffs och hemmafixare.

Den här modellen är nätansluten d.v.s. du behöver förlängningskabel om du ska arbeta långt bort från ett eluttag. Battteridrivna modeller är dyrare och många gånger svagare än nätanslutna. Här får du ett relativt lågt pris och gott om kraft för att ta dig igenom de flesta projekt.

Hyvlingsbredd på 82mm och djup på 2,6mm. Lätthanterlig tack vare låg vikt och bra balans. Kraftig 710 W-motor som ger 18000 v/min och suverän ytfinish. Snabb avverkning och steglös spåndjupsinställning upp till 2,6 mm. Inte minst ett gummibelagt ergonomiskt grepp gör den här till ett utmärkt val och våran självklara vinnare.

Varvtal obelastad18.000 varv/min
Max hyveldjup2 mm
Hyvelbredd, max.82 mm
Batterispänning18 V
Vikt 2.2kg
Mått (Längd)340mm

2. Dewalt DCP580N (Batteridriven) – Toppbetyg

bäst i test elhyvel
bäst i test elhyvel

DEWALT DCP580 är en hyvel på 18V med kolborstfri motor som ger 15000 v/min och suverän ytfinish.

Dewalt är kända för att tillverka gedigna elverktyg. Ursprungligen ett varumärke från USA där elvertyg jämförs baseras på vilken färg de har och gul är den självklart bästa färgen.

Den här modellen har klara fördelar dels är den batteridriven, vilket gör själva hanteringen så mycket smidigare och roligare när du slipper dra fram en förlängningssladd. Den har även en kolborstfri motor som markant ökar livslängden och ger en både snabb och noggrann avverkning tack vare steglös spåndjupsinställning upp till 2 mm.

En utmärkt batteridriven hyvel på 18V med kolbortfrimotor. Dessutom har den relativt låg vikt och bra balans, den är skön att använda med andra ord. Snabbt byte av hyvelskär och en ergonomisk design med gummerat handtag. Ett bra val för dig som letar efter en stark batteridriven hyvel.

Varvtal obelastad15.000 varv/min
Max hyveldjup2 mm
Falsdjup9 mm
Hyvelbredd, max.82 mm
Batterispänning18 V
Vikt 3,1 kg
Mått (Längd)370 mm

3. Hikoki P20SF (Nätansluten) – Mest prisvärd

bäst i test elhyvel
bäst i test elhyvel

HiKOKI P20SF är en elhyvel på 620W som ger 17000 v/min, hyvlingsbredd på 82 mm och djup på 2,6 mm.

Detta är en relativt stark hyvel med utmärkt resultat. Framförallt är det ett underbart pris som inte på något vis gör plånboken ledsen.

Hikoki är duktiga på att tillverka elverktyg och gjort det till både proffs och hemmafixare i över 50år. Deras signum har på något vis blivit en prisvärdhet, dom har en förmåga att tillverka bra verktyg till ett väldigt tilltalande pris. Det här är uppenbarligen inget undantag, priset på den här modellen är långt lägre än exempelvis både Bosch och Dewalt.

Hikoki är en nätansluten modell så var beredd på att dra fram förlängninssladden om du inte kommer att jobba i närheten av ett eluttag.

En hyvel på 620 W som ger strax över 17000v/min. Gott om kraft med andra ord. Gummibelagt ergonomiskt grepp som känns skön i handen och försedd med skyddslack. Snabbt byte utav hyvelskär och steglös justering av spån-och falsdjup.

Ineffekt620W
Hyvlingsbredd82 mm
Hyvlingsdjup2,6 mm
Falsdjup9 mm
Varvtal (rpm)17000
Vibrationsvärde3,1 m/s²
Vikt2,5 kg
Mått (LxH)296×165 mm

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en elhyvel är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Behöver du den inför större uppgifter eller till mindre små jobb. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv.. Nätansluten, batteridriven?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget kan det göra beslutsprocessen enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt, Bosch och Hikoki är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra blad eller batterier kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test elhyvel

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Elhyvlar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test elhyvel. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *