Test av Duschkabiner. Bäst i test 2020 + Köpguide

4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en duschkabin är en sak, att välja vilken duschkabin som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste duschkabinerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Vår förhoppning är att göra ditt beslut enklare. Häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Bästa duschkabinerna 2020:

vilken duschkabin är bäst

Duschkabin Bathlife Rum

bästa duschkabinen 2020

Duschkabin Bathlife Logi

duschkabin bäst i test

Duschkabin IFÖ

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bathlife Rum – Bäst i test

bäst i test duschkabin
bäst i test duschkabin

Duschkabin Rum är en stilren och kvalitativ kabin för dig som gillar design.

Tillverkad av Svenska företaget Bathlife of sweden. Som är kända för att tillverka sanitetsvaror till riktigt bra kvalitet. Bottenplatten är i sanitetsakryl och är förstärkt med glasfiber för extra stabilitet. Hela kabinen komplett med duschstång, hand- takdusch och blandare. Designen låter dig inte heller hindras av placeringen, eftersom den passar lika bra i en hörna som utmed en vägg. Vatteninkoppling sker på långsidan och ansluts med en vanlig standardkoppling.

Sammantaget tycker vi det här är en prisvärd, kvalitativ produkt du kan lita på och njuta av under lång tid, som kvalitetssäkrats per europeisk standard. Och vi placerar den som bästa köp mycket tack, vare design, kvalitet men också dess jämförelsevis låga pris.

TakduschJa
HandduschJa
MassagemunstyckeJa
GlastypKlarglas
PlaceringMot vägg
Vikt129 kg
MaterialHärdat säkerhetsglas
Glastjocklek6 mm

2. Bathlife Logi – Mest prisvärd

bäst i test duschkabin
bäst i test duschkabin

Duschkabin Logi är en kabin för dig som gillar stilren design med raka linjer.

Det här är en vackert designad duschkabin. Denna eleganta duschkabin med stora glaspartier och minimala beslag ger ett luftigt uttryck. Välj mellan klarglas eller klarglas med en frostad strimma på framsidan samt frostat glas på baksidan för att dölja eventuell rördragning. Dörrarna är tillverkade av 6 mm härdat säkerhetsglas i enlighet med SS-EN 12150. Duschkabinen levereras med duschpanel med integrerad blandare, takdusch och duschstång i metall med justerbar handdusch. Termostatblandaren är godkänd och certifierad av SINTEF och typgodkänd enligt certifikat nr 3000. Duschkabinen levereras dessutom med tätningslister och magnetlister.

Ytterliggare en variant från svenska Bathlife. Det här är deras signum, bra kvalitet till bra pris. Duschkabinen finns i flera storlekar och du kan välja mellan olika utföranden. Svensk kvalite till ett riktigt svårslaget pris.

Höjd2250 mm
TakduschJa
HandduschJa
GlastypKlarglas
PlaceringMot vägg
Vikt80, 90 kg
MaterialHärdat säkerhetsglas
TermostatJa
Glastjocklek5 mm


3. Duschkabin IFÖ – Toppbetyg

bäst i test duschkabin
duschkabin bäst i test

En duschkabin med rena profiler, och en hel frontplåt till kabinkaret. En hygienisk dusch som är mycket lätt att hålla ren samtidigt som den ger ett smidigt intryck.

Det låga insteget gör den också är lätt för alla att använda. Duschkabinen har praktisk placering för duschblandaren, och avställningshylla för tvål och schampo. Profilerna är vitlackerade. De är släta med dolda tätningslister utan onödiga skarvar och lätta att hålla rena. Topp- och bottenprofilen ger en stabil dusch. Kabinkaren är i vit emaljerad stålplåt. Justerbara ben gör att duschkabinen alltid står jämnt mot golvet.

Den här modellen från IFÖ är en populär favorit hos många. Även den här kommer i olika utföranden och storlekar så att den passar ditt utrymme. IFÖ Next duschkabin NKH i måtten 80×80 och 90×90 cm finns med framstycken och dörrar i glas eller diskret mönstrad styrén, övriga mått är helt i styrén. Höjd 2000-2050 mm.

Storlek700×900, 800×800, 900×700, 900×900 mm
TakduschNej
Vikt 43kg
HandduschJa
GlastypKlarglas, Mönstrat glas
Glastjocklek4 mm
PlaceringHörn

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en duschkabin kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur många är det som ska duscha? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutet enklare. Det kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte bara det. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Svenska Bathlife och IFÖ har stor erfarenhet och tusentals nöjda kunder som bevisar god kvalitet.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Duschkabin bäst i test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Duschkabiner har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om duschkabin bäst i test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *