Vad betyder symbolerna på diskmaskinen?

diskmaskin symboler
2.1
(7)

En guide till vanliga diskmaskin symboler och vad de betyder.

De flesta av oss känner igen symbolerna vi hittar på kläder; de hjälper oss att ställa in våra tvättmaskiner korrekt. Men känner du till de vanligaste symbolerna för diskmaskinen? Att lära sig grunderna kan hjälpa dig att få ut mer av din maskin.

Fler och fler hushåll litar nu på diskmaskiner; 1994 hade bara 18% av hushållen installerat en diskmskin. Nu är siffran närmare 50%

Däför kan de vara god tid att ta reda på hur du tar hand om maskinen – och effektivt använder den – och sparar på energin.

Vad betyder dina diskmaskin symboler?

symboler diskmaskin

Vinglassymbolen

Vinglassymbolen betyder, förvånansvärt, att detta diskmaskinprogram är utformat för att diska glas. Det kan även kallas ett känsligt program på din maskin.

Detta program kommer vanligtvis att resultera i en varm sköljning som ger ditt glas extra glans.

Dushsymbolen

Bilden av en dusch på din diskmaskin betyder att programmet är designat för en intensiv sköljning eller för intensiv tvätt.

Detta är praktiskt om du vill ge en grundlig blötläggning, snarare än att låta dem stå i diskhon eller köra dem under kranen.

Att njuta av att använda detta duschprogram kan spara vatten, och det kommer också att vara mer hygieniskt än att lämna smutsig disk i sinken.

Grytsymbolen

Du har antagligen en ikon på din diskmaskin som ser ut som en gryta eller en stor gryta. Du kan ha mer än en med olika temperaturer bredvid dem.

Dessa program är vanligtvis utformade för varm tvätt av kastruller eller stekpannor som har en envis beläggning av smuts.

En temperatur på 65 grader är lämplig för normal disk. Om du har en mycket bränd kastrull kan du behöva något högre temperatur. För att spara pengar, välj alltid den lägre inställningen om du är osäker.

Eco Diskmaskin Program

Det är en långsammare och svalare cykel som kommer att använda mindre vatten och el i genomsnitt än ett vanligt program.

Nackdelen är att ett ekoprogram inte grundligt rengör, som smutsiga tallrikar och bestick. Om du har bränt mat eller djupa fläckar, är det värt att lägga dessa saker åt sidan och köra en intensiv tvätt för att få bort dessa märken.

Vart ska man köpa diskmaskiner?

Vi rekommenderar:

symboler diskmaskin
Bäst i test 2019

Bäst i test 2019

Med denna diskmaskin från Bosch behöver du inte ha dåligt samvete, A++ är den bästa energimärkningen en diskmaskin kan få. Det betyder att det både är bra för miljön och din plånbok.


Tack för att du läste. Gå till startsidan. Eller om du är intresserad av att läsa mer och bli ännu vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.1 / 5. Röster: 7

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *