diskmaskin symboler

Vad betyder symbolerna på diskmaskinen?

En guide till vanliga diskmaskin symboler och vad de betyder.

De flesta av oss känner igen symbolerna vi hittar på kläder; de hjälper oss att ställa in våra tvättmaskiner korrekt. Men känner du till de vanligaste symbolerna för diskmaskinen? Att lära sig grunderna kan hjälpa dig att få ut mer av din maskin.

Fler och fler hushåll litar nu på diskmaskiner; 1994 hade bara 18% av hushållen installerat en diskmskin. Nu är siffran närmare 50%

Däför kan de vara god tid att ta reda på hur du tar hand om maskinen – och effektivt använder den – och sparar på energin.

symboler diskmaskin

Vad betyder dina diskmaskin symboler?

Vinglassymbolen

Vinglassymbolen betyder, förvånansvärt, att detta diskmaskinprogram är utformat för att diska glas. Det kan kallas ett känsligt program på din maskin.

Detta program kommer vanligtvis att resultera i en varm sköljning som ger ditt glas extra glans.

Dushsymbolen

Bilden av en dusch på din diskmaskin betyder att programmet är designat för en intensiv sköljning eller för intensiv tvätt.

Detta är praktiskt om du vill ge en grundlig blötläggning, snarare än att låta dem stå i diskhon eller köra dem under kranen.

Att njuta av att använda detta duschprogram kan spara vatten, och det kommer också att vara mer hygieniskt än att lämna smutsig disk i sinken.

Grytsymbolen

Du har antagligen en ikon på din diskmaskin som ser ut som en gryta eller en stor gryta. Du kan ha mer än en med olika temperaturer bredvid dem.

Dessa program är vanligtvis utformade för varm tvätt av kastruller eller stekpannor som har en envis beläggning av smuts.

En temperatur på 65 grader är lämplig för normal disk. Om du har en mycket bränd kastrull kan du behöva något högre temperatur. För att spara pengar, välj alltid den lägre inställningen om du är osäker.

Eco Diskmaskin Program

Det är en långsammare och svalare cykel som kommer att använda mindre vatten och el i genomsnitt än ett vanligt program.

Nackdelen är att ett ekoprogram inte grundligt rengör, som smutsiga tallrikar och bestick. Om du har bränt mat eller djupa fläckar, är det värt att lägga dessa saker åt sidan och köra en intensiv tvätt för att få bort dessa märken.

Vart ska man köpa diskmaskiner?

Vi rekommenderar:

symboler diskmaskin

Bäst i test 2019

Med SMU46CB01S från Bosch behöver du inte ha dåligt samvete, A++ är den näst bästa energimärkningen en diskmaskin kan få. Det betyder att det både är bra för miljön och din plånbok.


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *