Byta ytterdörr, kostnad för material och hantverkare

byta ytterdörr kostnad
4.1
(8)

Att installera en ytterdörr kostar i genomsnitt mellan 5 och 20 000 tusen kronor. De flesta husägare rapporterar att de betalar mellan 1500 till 8000 tusen kronor för enbart material. Arbetskostnaderna för snickare brukar i genomsnitt ligga runt 30-50% av den totala kostnaden.

Vad kostar det att byta ytterdörr?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS. Utan krav på att tacka ja.

Olika typer av ytterdörrar erbjuder en rad olika stilar och syften. De inkluderar allt från utsmyckat specialträ till enkla glaspartier och skärmsorter. Mer specialiserade val, som franska och brandklassade spelar alla en unik roll i ditt hems unika utseende och komfort. Det finns bokstavligen talat ett dussintals märken med tusentals val, så kostnadsberäkningarna varierar självklart väldigt mycket.

Priser för ytterdörrar

Massivt trä3000 – 15 000:-
Komposit1500 – 12 000:-
Stål1500 – 10 000:-

Alternativen varierar från massivt trä, komposit, glasfiber eller stål till utsmyckade trätyper med fönster, olika typer av spröjs och invecklat glasarbete. De flesta husägare spenderar ganska mycket på ytterdörrar. Det är både en accent och en kontaktpunkt för utformningen av ditt hem.

Även om det är lätt att spara pengar genom att välja en billigare modell, finns det för- och nackdelar för varje typ. Följande uppdelning illustrerar detta koncept och belyser behovet för husägare att noga överväga vilka utgifter de är villiga att ha när det gäller kostnad kontra kvalitet.

Ytterdörrar av massivt trä

Massivt trä är det dyraste och exklusivaste alternativet och kostar mellan 5000 och 20 000:- kr eller mer. Trä är det mest traditionella och anpassningsbara alternativet, men ett som kräver aktivt underhåll.

Fördelar: Rejält, finns i olika stilar, vissa har glas,

Nackdelar: Kräver underhåll och målning / oljning.

Ytterdörrar av komposit

Kompositdörrar kostar allt från 1500:- upp till 12 000 tusen kronor. Extremt utsmyckade modeller kan till och med kosta mer. Komposit är ett populärt alternativ som uppnår ett träliknande utseende med ökad hållbarhet och minimalt underhållsbehov samtidigt som det ger utmärkt isoleringsvärde. Den finns i grundläggande och alltmer utsmyckade sorter.

Fördelar: Olika prisklasser, olika stilar, vissa har glas

Nackdelar: kräver målning, lättare att göra inbrott.

Ytterdörrar av Stål

Ståldörrar varierar från 1500 upp till 5000:- kronor exklusivare modeller kan kosta så mycket som 20 000:-. Stål är det billigaste alternativet, men mindre populärt på grund av det hårdare metalliska utseendet.

Fördelar: brandsäker i upp till tre timmar, kodkompatibel, prisvärda.

Nackdelar: behöver regelbunden målning och underhåll, inget glas, kan rosta.

byta ytterdörr kostnad
byta ytterdörr kostnad

Arbetskostnader för att byta ytterdörr

Arbetskostnaderna går från 400 upp till 900kr per timme med ett genomsnitt på cirka 650kr per timme. Att installera en ny ytterdörr bör ta 2-3 timmar att färdigställa. Men om dörren har annorlunda mått och det kräver ombyggnation / karmbyte tdörrinstallation bör du räkna med 6 till 7 timmar.

Priser för installation av ytterdörrar

  • Dörrbyte / installation: 1000:- upp till 3000:-kr
  • Ombyggnation + Karmbyte: 2500:- upp till 8000:-kr

Vad kostar det att byta ytterdörr?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS. Utan krav på att tacka ja.

Göra det själv eller beställa jobbet?

Ytterdörrar skyddar ditt hem från både väder och inkräktare. Felaktig installation kan ge fukt i ramen i ditt hem och orsaka mögel och över tid ruttna. Överväg att anställa en hantverkare på grund av de långsiktiga konsekvenserna av en felaktig installation. Om du vet vad du gör, och har kunskaper inom området går det att göra själv.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om att byta ytterdörr kostnad. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.1 / 5. Röster: 8

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *