Vilken toalettsits passar min toalettstol?

byta toalettsits
3.4
(11)

Det finns en uppsjö toalettmodeller på marknaden med tillhörande toalettsitsar. Och precis som med dammsugarpåsar måste påsen passa dammsugaren. Om du inte har tillgång till en expertbutik kan valet därför lätt bli förvirrande och sluta i att man köper en sits som inte alls kommer passa.

Vi kommer att göra allt mycket enklare för dig, det finns nämligen universalsitsar. Toalettsitsar som kommer att passa alla modeller, så att du slipper oroa dig för att köpa rätt modell eller inte.

Vad skiljer en universalsits från orginal?

Funktionen är likadan och dem fungerar lika bra. Designen kan vara annorlunda och beslagen kan vara annorlunda men principen är densamma. Universalsitsar finns i porslin, plast och trä. Och alla material kommer att passa alla toalettstolar.

Universalsits från Gelia

WC-sits i hög kvalitet som kommer att passa ALLA toalettstolar. Finns med och utan mjukstängande beslag vilket förhindrar slag i porslinet och minskar risken för att barn klämmer sig. Sitsen, som har optimal sittkomfort, har lång livslängd och är lätt att rengöra samt montera.


Vilken toalettsits passar min toa?

För att besvara den här frågan kommer jag behöva veta vilken modell du har. Alla modeller har tillhörande toasitsar. Ta reda på vad din toalett heter, det här är inte det lättaste om du inte har kvar informationen som följde med när du köpte den. Leta efter informations-blad eller om det finns någon information på själva toastolen.

Därefter behöver behöver du åka till din närmaste byggvaruhandel eller heminredningsbutik. Alla toalettsitsar kommer att ha uppmärkt information om vilka modeller de passar för. Du kan också besöka en onlinebutik som säljer toaletttillbehör, här kommer du garanterat hitta en modell som passar din toalettstol.

Vanliga frågor och svar

Hur byter man toasits?

Det är enkelt. Under toalettstolen finns 2 muttrar som håller fast toalettsitsen. Dessa behöver du lossa på och montera dit de nya tillhörande muttrarna för den nya toalettsitsen.

Kommer en universalsits att passa alla toalettstolar?

Ja det kommer dem. Jag har aldrig stött på ett fall då dem inte passat.

Vart köper man toalettsitsar?

Du kan köpa dem i din lokala byggvaruhandel eller i hem och inrednignsbutiker. Det kommer också att finnas billiga kopior att köpa på diverse lågprisvaruhus.

Är det bättre att köpa kvalitet?

När det kommer till toalettsitsar, är jag aningen tveksam till detta. Undvik att köpa det absolut billigaste, jag tycker inte det finns anledning att köpa det dyraste heller.

Vad kan vara bra att tänka på vid köp av toalettsits?

Till att börja med att den passar din toalettstol. Alla modeller kommer att passa olika sitsar. För det andra kan det vara bekvämt med mjukstängande lock och se snyggare ut med andra material än plast.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om att byta toalettsits. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.4 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *