Test av Häftpistoler. Bäst i test 2021.

bäst i test häftpistol
4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en häftpistol är en sak, att välja vilken häftpistol som är rätt för dig är helt en annan!

Att välja häftpistol beror mycket på vad du kommer att använda den till. Framförallt vilket material du kommer att häfta i. Hårdare material kräver starkare häftpistoler, som tur är har vi gått igenom de bästa häftpistolerna för olika tillämpningar. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på häftpistoler och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa häftpistolerna:

bäst i test häftpistol

RAPID R33E

häftpistol test

RAPID ALU840

bäst i test häftpistol

Milwaukee M12 BST-0

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Rapid R33E – Bäst i test

bäst i test häftpistol
bäst i test häftpistol

Rapid R33E är en kraftfull häftpistol för krävande uppgifter och professionellt bruk.

En populär modell på häftpistol från världskända Rapid. Trots den lilla storleken packar den mycket kraft, Rapid R33E är utformad för att ge högsta precision och är uppskattad för sin överlägsna prestanda och livslängd. Häftpistolen har en ny patenterad funktion med slagstyrkeställare i 3 steg som gör pistolen upp till 40 % lättare att avfyra. Rapid R33E är lämplig för omfattande arbeten såsom fastsättning av tjockare textilier, mattor, läder, kanvas samt tunnare textilier.

Mått39 x 145 x 285 mm
Vikt0,88 kg

Fördelar:

 • Utmärkt för textilier, mattor, läder och kanvas.
 • Lätt att hantera
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Ej för trä eller hårdare material

2. RAPID ALU840 – Mest prisvärd

bäst i test häftpistol
bäst i test häftpistol

Rapid ALU840 är en kraftfull häftpistol i aluminium för professionella och krävande applikationer.

Kombinationen av utmärkt balans, greppvänlighet samt lång livslängd ger dig det perfekta verktyget för regelbunden användning. Slagstyrkeställaren i 2 steg hjälper dig att optimera kraftbehovet beroende på val av material och längd på klammer. Rapid ALU840 är lämplig för fastsättning av tunnare trä och masonit eller material som isolering, fuktspärrar, plastfolie, presenningar, kartong eller papp.

Mått39 x 132 x 285 mm
Vikt0,38 kg

Fördelar:

 • Utmärkt för isolering, fuktspärrar, plastfolie, presenningar, kartong eller papp.
 • Enkel laddning av klammer
 • Ergonomisk
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Ej för tjockare trä eller material av hård karaktär

3. Milwaukee M12 BST-0 – Bästa batteridrivna

bäst i test häftpistol
bäst i test häftpistol

Milwaukee M12 BST är en kompakt batteridriven häftpistol på 12V med en kapacitet på 100 klammer.

Milwaukee minskar tröttheten för användaren genom att eliminera monotona rörelser som uppstår vid användning av ett handverktyg. Välj mellan enksild avfyrning eller serieavfyrning för maximal produktivitet. Utmärkt för industri, bygg och verkstadstillämpningar när repetiva uppgifter förekommer. Ett utmärkt alternativ till den traditonella häftpistolen. Lämplig för proffesionellt bruk i trä, textilier, papp, mjuk plast, kartong, presenningar.. etc..

Magasinkapacitet100 stycken
Vikt med batteri1,6 kg

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Stort magasin
 • Lättanvänd
 • Ergonomisk

Nackdelar:

 • Otymplig för precisionsarbeten
 • Ej för hobby-bruk

4. RAPID PS111 – Tryckluftsdriven

bäst i test häftpistol
bäst i test häftpistol

Rapid PS111 är en tryckluftsdriven häftpistol på 5-7 bar för bredtrådsklammer.

Vill du koppla din nya häftpistol till tryckluft kan vi inte annat än att rekommendera Rapid PS111. En kraftfull och lättanvänd häftpistol. Utmärkt för precisionsarbeten tack vare mycket låg vikt. Häftpistolen är dessutom väl balanserad och är snabb att ladda om. Utrustad med 360° reglerbart luftutblås vilket håller smuts borta från arbetsytan. Skjuter bredtrådsklammer upp till 16 mm och lämpar sig för isolering, plast, wellpapp, kartong och trä.

Storlek70 x 211 x 299
Vikt1,77 kg

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Prisvärd
 • Perfekt för repetiva uppgifter

Nackdelar:

 • Kräver tryckluftanslutning, Inte så portabel

5. Dewalt DCN681N – För proffset

bäst i test häftpistol
bäst i test häftpistol

DEWALT DCN681N är en proffesionell häftpistol på 18V för klammerlängd mellan 12 – 38 mm.

Behöver du en häftpistol proffesionellt i yrket? Då kan Dewalt DCN681 vara värd en närmare titt. Det här är nämligen något av det bästa som finns på marknaden. Välj mellan enkelskottsavfyrning för exakt placering och serieskottsavfyrning för större produktionshastighet med upp till 4 stift per sekund. Den senaste generationens 18V XR litiumjon batteri och kolborstfri motor förlänger inte bara livstiden men ger också extra lång drifttid. Kompakt och ergonomisk design gör verktyget lätt och bekvämt att använda även under längre arbetsstunder.

Klammer-/spiklängd12 – 38 mm
Magasinskapacitet110 spik
Längd, bredd, höjd302x96mmx264mm
Vikt2,6 kg

Fördelar:

 • Perfekt för tuffa arbetsuppgifter och daglig användning
 • Kraftfull & ergonomisk

Nackdelar:

 • Dyr
 • Inte för hobby-bruk

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en häftpistol är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är bara fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Rapid och Dewalt och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test häftpistol

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test häftpistol. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *