Test av brandsläckare. En räddare i nöden

bäst i test brandsläckare 5
4.7
(3)

Att bestämma att du vill ha en är brandsläckare en sak, att välja vilken brandsläckare som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test brandsläckare

Vi tagit fram en lista med de populäraste brandsläckarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att göra ditt beslut enklare.

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Housegard PE6TEA- Bäst i test

bäst i test brandsläckare

Housegard PE6TEA är en röd pulverbrandsläckare på 6 kg i för användning i villa, fritidsbostad eller lägenhet.

Det här är en gedigen pulversläckare som släcker de flesta typer av bränder, i så gott som alla material. Storleken på 6kg passar även för offentlig verksamhet, kontor och industri. Med ett traditionellt utseende och en effektivitetsklass på 55A, den högsta släckeffekten på marknaden idag, så är Housegard PE6TEA ett smart och säkert val. Väggfäste medföljer.


2. Housegard PE2TGH – Mest prisvärd

bäst i test brandsläckare

Housegard PE2TGH är en vit pulverbrandsläckare på 2 kg.

I strävan att brandsäkra Sverige har Housegard utvecklat Design by Housegard, ett koncept som utefter rådande trender tagits fram för att kunna placeras i ditt hem. Brandsläckaren släcker bränder inom klasserna fibrösa material (trä, tyg, etc.), brännbara vätskor samt gasbränder. Avsedd för användning i hemmamiljöer, i villa, fritidsbostad eller lägenhet där användaren vet var släckaren är placerad


3. Total FLG PG2E 13A 89BC – Bästa budgetval

bäst i test brandsläckare

Total FLG PG2E 13A 89BC är en brandsläckare på 2 kg, utan slang och specialt designad för engreppsarbete.

En effektiv brandsläckare på många olika brandtyper. Ett bra alternativ där det föreligger risk för brand i varierande art av bränder, bl.a. fordon, i hemmet, på campingen, på jordbruk, i lagerlokaler eller i förråd m.m. Försedd med maximal säkerhetsmarginal vid användning på elektrisk utrustning och lämpar sig för elektriska bränder upp till 1000V på 1 m säkerhetsavstånd. Fungerar mot brand i: Fibrösa material (trä, papper, tyg m.m.), vätskor (olja, bensin m.m.), gaser och all elektrisk utrustning. Pulvrets släckeffekt erhålls huvudsakligen genom s.k. negativ katalys. Vid användning bildas ett kraftigt pulvermoln som snabbt täcker brandhärden och avbryter förbränningsprocessen.


4. Total F6L 13A 75F – Utmanare

bäst i test brandsläckare

Total F6L 13A 75F är en brandsläckare med släckmedel som består av en kaliumbaserad saltlösning som reagerar med matfettet och ger en flerfaldig släckeffekt.

Vätskan bildar tillsammans med fettet ett tjockt tvålliknande täcke över brandhärden som både släcker och förhindrar återantändning. Exemplarisk för restaurang- och storkök samt för industrier där livsmedel processas genom fritering eller stekning.


5. Housegard PE6TEA – Bra val

bäst i test brandsläckare

Housegard PE6TEA är en svart pulverbrandsläckare på 6 kg med brandklass ABC.

Brandsläckaren släcker bränder inom klasserna fibrösa material (trä, tyg, etc.), brännbara vätskor och gasbränder. Brandsläckare PE6TEA är avsedd för användning i hemmamiljöe. Om olyckan är framme så kan Housegard 6 kg pulversläckare 55A vara skillnaden i att lyckas släcka branden eller inte. 6 kg pulversläckare är förstahandsvalet i villa, lägenhet och fritidsbostad men passar även för offentlig verksamhet, kontor och industri.

  • Brandsläckaren har effektivitetsklassen 55A, den högsta släckeffekten på marknaden
  • För användning i villa, fritidsbostad och lägenhet där användaren vet var släckaren är placerad
  • Producerad i englighet med Europastandard EN3-7
  • Samma släckeffekt och prestanda de klassiska röda släckarna från Housegard

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en brandsläckare är inte lätt med så många modeller, funktioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver den? Olika typer av brandsläckare lämpar sig för olika typer av bränder. Fundera också över vilken storlek du vill ha.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test brandsläckare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Brandsläckare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test brandsläckare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *