Bästa poolskyddet. Vilket poolskydd är bäst?

bästa poolskydd
4.5
(2)

Om du har bestämt dig för att köpa en pool till sommaren kan det vara en bra idé att också köpa ett pooltak.

Det finns väldigt många pooltak på marknaden och det är därför vi bestämt oss för att skriva denna artikel. Vi har kollat igenom alla pooltak som finns på marknaden och valt ut de tre som vi tycker är allra bäst. I slutet kommer vi också gå igenom exakt vad du behöver tänka på när du köper ett pooltak så att du ska kunna hitta det tak som passar just dina behov allra bäst.

Vi listar de 3 bästa poolskydden:

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Swim & Fun Vinter Poolskydd – Bäst i test

bästa poolskyddet

Ett ordentligt tilltaget poolskydd tillverkat av tåliga material som förhindrar att vattnet blir smutsigt och behåller värmen osamt att det följer med ett spännlås.

För att spara både tid och pengar kan du köpa ett poolskydd. Detta poolskydd kommer skydda din pool från smuts och behåller värmen. Det kommer också förhindra att vattnet avdunstar och göra det svårare för alger att gro i din pool. Detta gör det enklare att hålla rent och fräscht. Dessutom får du med ett spännband för att se till att skyddet sitter kvar vid kraftiga vindar. Tyvärr är just denna modell endast anpassad till runda pooler men en oval modell finns att köpa. Har du däremot en rektangulär pool är det här poolskyddet inte för dig.

Swim & Fun Vinter poolskydd passar perfekt för dig som behöver skydda din pool men inte vill spendera en förmögenhet. Pooltaket har en riktigt snygg design och finns att köpa i flera olika storlekar.

Fördelar:

 • Håller din pool fräsch under vintern
 • Förhindrar att vattnet avdunstar
 • Finns i flera olika storlekar

Nackdelar:

 • Finns bara att köpa till runda och ovala pooler

2. Planet Pool termofolie – Mest prisvärd

bäst i test poolskydd

Detta poolskydd från planet pool hjälper dig att hålla löv och annat smuts borta från din pool. Dessutom hjälper det dig att hålla kvar värmen som samlats i poolen under dagen.

Ett av de största problemen med att ha en pool i Sverige är att värmen som byggs upp under dagen ofta försvinner på natten. Med ett pooltak från planet pool löser du det problemet. Skyddet är designat för att hålla smuts ute, samtidigt som det håller värmen inne. Detta är extra bra om du använder en solvärmare för att värma upp din pool eftersom värmen då kan byggas upp under flera dagar. Pooltaket finns också att köpa i flera olika storlekar för att passa flera olika typer av pooler.

Detta pooltak passar dig med en något mindre pool som vill hålla borta smuts och hålla inne värmen under natten. Det är också väldigt bra om du ska åka bort ett tag och inte vill att alger och annat ska växa lika mycket som de hade gjort utan ett poolskydd.

Fördelar:

 • Termofolie håller inne värmen bättre
 • Håller ute smuts
 • Riktigt bra pris

Nackdelar:

 • Ej för stora pooler

3. Swim & Fun runt Poolskydd– Bästa budgetval

vilket poolskydd är bäst

Om du vill ha ett billigt poolskydd utan att på något vis offra kvalitet kan det här vara för dig.

Genom att hålla borta smuts och alger blir renhållningen mycket enklare. Dessutom hjälper poolskyddet till att hålla värmen inne. Detta pooltak liknar det vi nämnt tidigare men det är tunnare vilket innebär att du kan komma undan lite billigare. Om du vill hålla skräp borta från din pool, samtidigt som du håller värmen inne, då är det här en riktigt bra produkt för dig. Nackdelen är dock att det inte inkluderar någon spännanordning.

Detta pooltak passar bra för dig på en budget, utmärkt både för rengöring och uppvärmning. Detta kommer göra dit liv som poolägare mycket enklare.

Fördelar:

 • Håller inne värmen
 • Håller borta smuts
 • Väldigt bra pris

Nackdelar:

Passar bara runda pooler


Att tänka på inför ditt köp

Det är inte enkelt att hitta ett poolskydd som kommer passa din pool. Men för att göra det lite enklare för dig ska vi nu gå igenom exakt vad du bör tänka på när du väljer poolskydd. Även om de tre produkter som vi valt ut inte passar dig kommer den här guiden förhoppningsvis göra ditt val lite enklare.

Det absolut första du måste tänka på är vilken pool du har. Olika tak kommer passa olika pooler. Du vill självklart välja ett skydd anpassat för en pool med dina mått. Exakt vilka mått din pool har kan du se på kartongen den levererades i. Om du inte sparat kartongen kan du titta på leverantörens hemsida.

Nästa sak du måste fundera på är vad du vill att taket ska göra. Vill du att det ska hålla borta smuts, hålla poolen varm eller något helt annat? Olika tak är anpassade efter olika saker och därför kan det vara bra att fundera över det inann.

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera vad du vill ha. Vad har dina pool för mått? Är det andra egenskaper ni funderar över..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bästa poolskyddet

Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du vill ha, vad som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa poolskyddet. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *