Jämförelse av pellets samt vad du bör tänka på.

bäst i test pellets 3
3.1
(10)

Behöver du köpa pellets? Vi har försökt göra ditt val enklare. I våran jakt har vi rannsakat internet och varenda butik på nätet som går att hitta via sökmotorer för att hitta det bästa priset. bästa pellets test

Vi har tagit hänsyn till både kvalitet och pris i våran jämförelse och vi hoppas att du kommer få nytta av den här guiden, eftersom det både tagit tid och energi för att sammanställa. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på pellets och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

bästa pellets

8mm pellets från Byggmax

bästa pellets

Scandbio från Granngården

pellets test

SCA från Granngården

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


NamnStorlekViktPris Butik
Byggmax8mm16kg44,95 kr
Scandbio 6/8mm16kg51,82 kr
Bauhaus8mm16kg56,60 kr
SCA6/8mm16kg57,79 kr
Beijer Bygg8mm16kg79,00 kr

Att tänka på vid köp av pellets

Oavsett om du precis köpt en pelletsbrännare och är helt ny på träpellets eller om du har bränt pellets under de senaste femton åren kommer det alltid att finnas några utmaningar när du väljer ditt bränsle.

Jag har träffat många människor som på något vis blivit besatta av att hitta de hetaste pelletsen med de ”bästa specifikationerna”. De läser noggrant igenom och jämför tillverkarnas etiketter och specifikationer inklusive askinnehåll bara för att ta reda på att deras ”sökande” inte var mer än en vild häxjakt.

Först och främst är innehållet som du ser tryckt på påsen (liksom resten av informationen som är tryckt på etiketten och specifikationerna) i bästa fall felaktig. Du förstår … dessa pelletstillverkare är för närvarande verksamma i ”vilda västern” när det gäller kvalitetskontroll. För närvarande kan de nästintill trycka vad de vill lägga på en påse, och det finns inget styrande organ som kan tillämpa någon form av standarder. Ta därför allt som skrivs ut på en etikett med en nypa salt.

Vad bör man leta efter?

I grund och botten vill du ha en pellet som är gjord av bra, rent, barkfritt sågspån som har mycket låg fukthalt. Att veta var en tillverkare hämtar sitt sågspån är det mest avgörande sättet att bestämma en träpellets kvalitet.

Tänk alltid på källan till råvarorna som används i tillverkningsprocessen när du försöker förutsäga kvaliteten på ett specifikt träpellets. I grund och botten finns det två typer av träpelletstillverkare där ute; Primära tillverkare och sekundära tillverkare. Primära tillverkare är dessa företag (vanligtvis mycket stora producenter) och sekundära tillverkare. (vanligtvis små tillverkare)

Primära tillverkare

Primärpelletstillverkare är företag vars huvudsakliga verksamhet är produktion och försäljning av träpellets, och de gör det i mycket stor volym (Vanligtvis över tusentals ton per år) De kommer antingen att köpa sina råvaror (sågspån och / eller flis) från tredjepartsleverantörer, och i vissa fall kan dessa tillverkare förlita sig på tillgången på råvaror från över hundra av dessa tredjepartsleverantörer. Därför kommer konsistens i hög grad att vara ett problem, och kvaliteten på dina pellets kommer att vara mycket beroende av källan och kvaliteten på de råvaror som användes för just ditt parti. Vanligtvis kommer primärtillverkarens pellets att vara billigare än de sekundära varumärkena, och för den budgetinriktade konsumenten kan dessa verka som ett prisvärt alternativ.

Sekundära tillverkare

Nu tar det oss till de andra tillverkarna av pellets. Det här är företag som använder sin egen råvarukälla för att tillverka sina pellets. (Vanligtvis inkluderar dessa möbler, skåp, virke och golvtillverkare) För dessa företag är träpelletsproduktion en sekundär verksamhet till deras ”moderföretag” och görs som en resurs för att bli av med sitt internt genererade sågspån. Det är här den stora skillnaden spelar in. Kom ihåg att sågspån som alstras här kommer av lövved som redan har torkat ugnen. Därför använder dessa företag vanligtvis bra, rent och torrt sågspån för att göra sina träpellets. Även om dessa märken initialt kommer att kosta dig lite mer, kommer du senare att se att skillnaden i värme, renhet och övergripande kvalitet kommer att vara väl värt det och problemfri bränning kommer att förlänga din kamins totala livslängd.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa pellets. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.1 / 5. Röster: 10

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *