Test av slipmaskiner. Bäst i test 2021

bäst i test slipmaskin 3
3.8
(4)

Att bestämma att du vill ha en är slipmaskin är en sak, att välja vilken slipmaskin som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test slipmaskin

Vi tagit fram en lista med de populäraste slipmaskinerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på slipmaskiner och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa slipmaskinerna:
bäst i test slipmaskin

BOSCH GSS 160-1A Multi

slipmaskin test

DEWALT DWE6411

bäst i test slipmaskin

METABO FMS 200 INTEC

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


NamnEffektVarvtalPris Butik
BOSCH GSS 160-1A180W24.000 varv/min1827 kr
DEWALT DWE6411230W28.000 varv/min1070 kr
METABO FMS 200 200W22.000 varv/min899 kr
BOSCH GSS 18V (Batteridriven)18V22.000 varv/min1744 kr
MAKITA BO3710190W11 000 varv/min895 kr
FLEX MS713220W14 000 varv/min1395 kr

1. BOSCH GSS 160-1A Multi- Bäst i test

bäst i test slipmaskin
bäst i test slipmaskin

Bosch GSS 160-1A Multi är en kompakt enhandsplanslip på 180W med tre olika slipplattor att byta mellan (140, 160 och delta).

Bosch har en alltid så genomtänk konstruktion och kvalitets-tänk i deras produkter. Det är inget att skymfa med, jag är ett stort fan av Bosch. Just den här modellen har en ergonomisk konstruktion med Softgrip-ytor som ger olika grepplägen. Den känns robust och kompakt under handen och det är både enkelt och snabbt att byta mellan de olika slipplattorna. Lång livslängd tack vare tätate kullager och fäster oerhört bra i arbetsstycket utan att fladdra.

Det är en genomgående skön slipmaskin att använda med ett jämt och fint slutresultat. Dessutom kommer den med Bosch´s mikrofiltersystem som ger ett effektivt dammutsug och minskar dammet kring arbetsplatsen.

Märkeffekt180 W
Slipfrekvens 24.000 svängning/min
Sliprörelse-Ø1,6 mm
Vikt1,2 kg
Mått (LxBxH)290 x 110 x 143 mm

2. DEWALT DWE6411 – Mest prisvärd

bäst i test slipmaskin
bäst i test slipmaskin

DEWALT DWE6411 är en planslip på 230W med en slipplatta på 108×115 mm. Utrustad med effektivt dammutsug för dammfri slipning.

Dewalt är ett oerhört fint varumärke med ett genomgående bra kvalitetstänk i alla deras produkter. Just den här modellen fann vi en kopiös mängd positiva recensioner som påpekade dels dess långa livslängd och hur bra slipresultatet blev. Det vi tycker om med den här modellen är slippappret med kardborrefäste vilket gör hela bytet av slippapper till en bris. Dessutom är slipmaskinen rejäl och riktigt kraftfull, speciellt anpassad för grov slipning av ojämna ytor och dagligt bruk. Dammskyddade brytare och lager samt låga vibrationer gör maskinen till en allt-igenom trevlig upplevelse.

Märkeffekt230 W
Frekvens28000 svängning/min
Sliprörelse1,6 mm
Vikt1,28 kg
Mått (LxH)160×135 mm

3. METABO FMS 200 INTEC – Bästa budgetval

bäst i test slipmaskin
bäst i test slipmaskin

Metabo FMS 200 INTEC är en multislip på 200W med en trekantig slipskiva på 100 x 147 mm för slipning av kanter, hörn och jämna ytor.

Metabo är kända för att tillverka gedigna produkter och samtidigt hålla nere priserna. Just den här maskinen har ett en slipfrekvens på upp till 22000/minut, vilket inte på något ska anses bristfälligt. Trots de låga priset har slipmaskinen ett mycket bra förhållande mellan vikt och effekt för ett mindre slitsamt arbete. Utrustad med glidsäkert soft-grip handtag och dammkassett med filter som minskar damm på arbetsplatsen. Det finns också möjlighet till anslutning av en dammsugare med adapter.

Allt som allt tycker vi det här är en trevlig maskin till ett förmånligt pris. Den är dock något tyngre, men vi gillar att strömsladden är extra lång.

Märkeffekt200 W
Sliprörelse1.4 mm
Frekvens22000 svängning/min
Vikt (utan nätkabel)2.4 kg

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en slipmaskin är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera vilka behov du har. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test slipmaskin

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Slipmaskiner har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test slipmaskin. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Slipmaskiner
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Slipmaskiner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *