Bäst i test Ytterdörr. Vilken är bästa valet?

bäst i test ytterdörrar
4.3
(4)

Ytterdörrar är så mycket mer än bara en avskiljare mellan inne och ute. En modern dörr behöver leva upp till de högsta kraven gällande såväl säkerhet som smidighet. Och även om det är oerhört lätt att låta kostnaderna skena så kan man i många fall få en riktigt bra dörr till lågt pris. Här har vi tittat närmare på tre ytterdörrar som definitivt lever upp till våra förväntningar.

Att välja dörr är inte alltid lätt. Man måste fundera på allt i från formkrav till låshus och slutbleck. Ibland är dessa begrepp som en djungel, och ibland önskar man bara att det fanns en enkel sammanfattning. Därför har vi kikat på tre ytterdörrar som täcker behovet av kvalitet, smidighet och lågt pris. Utan onödigt krångel ser vi till dessa tre val för bästa möjliga kvalitet utifrån dina egna behov.

Vi rekommenderar:

Ytterdörr Hönö

Ytterdörr Dalarö

Ytterdörr Gränna

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. YTTERDÖRR HÖNÖ – Bäst i test.

ytterdörrar bäst i test
ytterdörrar bäst i test

Med ytterdörr Hönö får du en modern dörr som säkerställer ljusinsläpp utan att kompromissa med vare sig säkerhet eller värmeisolering. Tack vare steglösa och justerbara slutbleck och gångjärn får man högsta möjliga komfort i kombination med en riktigt snygg estetik.

Hönö är en dekorativ ytterdörr som både lever upp till alla relevanta krav avseende säkerhet, och passar perfekt i alla moderna hem. Det är en kvadratisk dörr med pålitliga gångjärn från Assa Abloy och ett säkerhetsfönster som gör att allt känns ljust och fräscht.

Tack vare hög energieffektivitet så isolerar denna ytterdörr väl för att säkerställa att värme varken tränger in eller släpps ut. Det skapar rätt förutsättningar för ett svalt sommarklimat, och håller även värmekostnaderna nere.

Det här är en dörr som vi verkligen rekommenderar för alla som vill ha ett pålitligt krångelfritt alternativ utan att behöva tumma på ren och skär stil. Den kommer att passa perfekt i de flesta hem och ge både nytta och nöje under lång tid. Tack vare omfattande formgaranti så kan man även se fram emot ett decennium av problemfrihet.

Fördelar:

 • Väldigt energieffektiv
 • Snygg och dekorativ
 • Säkerhetsklassad
 • Pålitliga beslag

Nackdelar:

 • Dyrare än många andra alternativ

2. YTTERDÖRR DALARÖ – Mest prisvärd

ytterdörrar bäst i test
ytterdörrar bäst i test

En riktigt snygg dörr med unikt fönster format som en halvmåne. Bra tjocklek och pålitlig ytbehandling är en garanti för att den här dörren står emot även riktigt ruskigt väder. Ett prisvärt val för dig som vill att en ytterdörr ska bidra till både trygghet och ett bra inomhusklimat.

Få dörrar lyckas med konststycket att leva upp till i princip samtliga krav och certifieringar som finns på moderna ytterdörrar. Med Dalarö behöver du däremot inte tänka ett dugg. Den ser till att allt är som det ska. Detta gäller allt i från ljusinsläpp till bra energieffektivitet.

Samtidigt som dörren säkerställer god isolering så ger den samtidigt en lättsam känsla tack vare det halvmåneformade fönstret. Vad som är spännande är att denna sorts fönster även säkerställer högre känsla av privatliv, då de inte ger lika stor insyn som övriga fönsterlösningar.

Om du känner att det är värt att betala lite extra för att få en bra dörr så kommer Dalarö med råge att leva upp till dina förväntningar. Tack vare kvalitativt steglöst justerbart slutbleck, och pålitliga gångjärn så blir dörren oerhört smidig att använda. Det är helt klart en av de mer diskreta och tystgående ytterdörrar som finns att köpa.

Fördelar:

 • Mycket dörr för pengarna
 • Säkerhetsklassad
 • Bra beslag
 • God isolering

Nackdelar:

 • Lite mer svårmonterad än övriga

3. YTTERDÖRR GRÄNNA – Bästa budgetvalet.

ytterdörrar bäst i test
ytterdörrar bäst i test

Vill du ha en säker, pålitlig och funktionell dörr som inte kostar särskilt mycket så är Gränna dörren för dig. Det är en tjock och energieffektiv dörr som är både luft- och regntät. Det gör att den ger unikt mycket valuta för pengarna, och passar bra till alla väderlekar.

Föredrar du att saker och ting ska vara pålitliga och funktionella så är Gränna en bra ytterdörr. Utan att kännas omodern så erbjuder den hög kvalitet och riktigt bra funktionalitet. Den lever inte bara upp till höga krav avseende typgodkännande och certifieringar, utan den lever även upp till de högsta förväntningarna på lågt pris.

Som ytterdörr gör den helt enkelt vad den ska. Och med råge. Det är en av de tjockare dörrarna på marknaden, vilket säkerställer riktigt bra energieffektivitet. Då den även är regn- och lufttät så är perfekt för dig som vill slippa att luft sipprar in genom dörren, eller som bor i ett område med hög luftfuktighet och många regndagar.

Fördelar:

 • Otroligt mycket valuta för pengarna
 • Säkerhetsklassad
 • Bra beslag

Nackdelar:

 • Saknar ljusinsläpp

En översikt av bra återförsäljare

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

vilken takdusch är bäst i test

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 8 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

www.beijerbygg.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Även om det är en del saker att ta ställning till när man bestämmer sig för att köpa ytterdörr, så är det i slutändan en belönande upplevelse. För när man tänker efter är det trots allt något som ofta kommer att användas dagligen, och som helt enkelt måste fungera. Utan att det behöver kosta skjortan så kan man helt klart hitta ytterdörrar som är både säkra och tillförlitliga. I vårt test har vi fokuserat på dörrar som utan skenande pris lever upp till de högsta förväntningarna.

Att köpa en ytterdörr är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är du beredd att spendera? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärken med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test ytterdörrar

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt ytterdörrar test.

Ytterdörrar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv hur mycket du är beredd att spendera, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Vi är glada över att ha dig som läsare. Och vi hoppas att du har haft nytta av vår gemensamma resa mot att ta reda på vilka ytterdörrar bäst i test. Om du hade nytta av genomgången så hoppas vi att du tar del av våra övriga tester. Vi ses i nästa test! Vill du läsa mer kan du gå till vår startsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *