Bäst i test Väggfärg. Vilken är bästa valet?

bäst i test väggfärg
4.5
(11)

Väggfärg ställer i många fall mycket snävare och striktare krav än i princip all annan färg. Mycket på grund av att man i många fall målar inomhus, vilket gör det viktigt att färgerna lever upp till allra högsta standard. Det är nämligen avgörande att se till så att färgen både ger resultat på kort och lång sikt. Som tur är finns det ett stort antal färger att välja mellan och vi har tittat närmare på några av de bästa väggfärgerna enligt oss.

På senare tid har väggfärg blivit ett populärt val då det gör att man får snygga väggar utan att behöva krångla med omtapetsering. Ofta kan man även måla direkt på befintlig tapet om man vill få enkel förändring. När man planerar att måla är det därför viktigt att fundera över huruvida man behöver grundfärg, och vilket material man kommer att måla på. För att göra det enklare för dig har vi tittat på årets bästa väggfärger.

Vi listar de 3 bästa väggfärgerna.

bästa väggfärgen 2020

Nordsjö väggfärg

vilken väggfärg är bäst

Sadolin Väggfärg

bäst i test väggfärg

Midun väggfärg

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Midun Väggfärg – Bäst i test.

bäst i test väggfärg
bäst i test väggfärg

Letar du efter en mångfacetterad väggfärg som fäster på de flesta material så lever Midun Väggfärg definitivt upp till dina förväntningar. Den är både snabbtorkande och går att använda på i princip alla tidigare målade ytor.

Om du vill fokusera på att måla och slippa bekymra dig över huruvida färgen kommer att hålla över tid eller inte. Nordsjö är ett kvalitets-märke som inte sällan ses i händer på proffesionella yrkesmän. Just den här är en snabbtorkande inomhus färg för grundmålade väggar. Vad det betyder är att du behöver använda grund- eller förseglingsfärg om du inte redan tidigare har målat minst en gång.

Nordsjö Väggfärg finns tillgänglig i ett stort antal kulörer och kännetecknas av effektiv täckning utan krångel. Då den torkar på en till två timmar och är övermålningsbar redan inom fyra timmar så säkerställer den även att projektet blir klart så fort som möjligt.

Fördelar:

 • Väldigt snabbtorkade
 • Skonsam mot både familjen och miljön
 • Mycket bra hållbarhet

Nackdelar:

 • Kräver att ytan först målas med grund- eller förseglingsfärg

2. Sadolin Grundfärg – Prisvärd

bäst i test väggfärg
bäst i test väggfärg

En smidig grundfärg som säkerställer effektiv grundmålning av både tak och väggar. Fäster på de flesta material och gör att nästa lager ser riktigt professionellt ut. Torkar snabbt och är skonsam mot hälsa och miljö.

Om man vill att målningen av väggarna ska gå så smidigt som möjligt är de oerhört viktigt med en bra grundfärg. Den ser nämligen till att nästa lager både fäster och att ytans egen färg inte skiner igenom. För att slippa krångel är det däremot viktigt att grundfärgen håller hög nivå. Och i detta hänseende lever Sadolin Grundfärg upp till alla förväntningar.

Den är lämplig för de flesta material, däribland glasfiberväv, byggskivor, betong, puts, lättbetong och sandspacklade ytor. Då den går att måla över redan efter två timmar så hinner man med väldigt mycket på bara en dag.

Färger från Sadolin har kommit att kännetecknas av hög nivå av enkelhet. Deras grundfärg är inget undantag och bör vara ett givet val för alls om vill få ut det mesta av sitt projekt. Den säkerställer att nästa lager fäster och att inget av det bakomliggande materialets färg syns igenom. Mer än så kan man inte önska sig av en grundfärg. Och till det här priset är det ett riktigt bra köp.

Fördelar:

 • Väldigt snabbt

Nackdelar:

 • Eftersom det är en grundfärg krävs övermålning

3. Midun Väggfärg brytbas – Bästa budgetvalet

bäst i test väggfärg
bäst i test väggfärg

Vill man inte betala mer än nödvändigt så får man med Midun Väggfärg väldigt mycket färg för pengarna. Det är en snabbtorkande och smidig färg som helt enkelt gör vad den ska. Då den är lämplig för de flesta material så är den även ett bra val för dig som vill slippa onödigt krångel.

Vad som kännetecknar Midun Väggfärg är att det är en mångfacetterad färg som ligger i gränslandet mellan grundfärg och övermålningsfärg. Därför ger den ett bra resultat oavsett huruvida man har målat tidigare. Den passar perfekt till ett stort antal material, och fäster lika bra på betong, puts, träfiberplattor, tapeter, väv som samtliga tidigare målade ytor.

Redan efter en målning kan man förvänta sig ett riktigt bra resultat. Vid behov kan man däremot med fördel måla så många gånger som man tycker att det behövs. Eftersom den är väldigt lätthanterad går det perfekt att använda såväl roller som pensel.

Fördelar:

 • Går att använda på många olika ytor
 • Väldigt prisvärt

Nackdelar:

 • Begränsat färgutbud

En översikt av återförsäljare:

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch är bäst i test

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 7 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 10 av 10

www.beijerbygg.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 10 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Det tål att upprepas med det finns en enorm mängd olika väggfärger att välja mellan. För dig som gillar valmöjligheter är det så klart positivt. Men det kan ibland vara rent ut sagt överväldigande att behöva ta ställning till saker som inte alltid är helt uppenbara. Däremot kan du vara säker på att ditt eget engagemang i frågan är en given förutsättning för att valet ska bli bra.

Då väggfärger är till för inomhusbruk så ställs särskilda krav avseende färgernas sammansättning. Genom att välja en kvalitativ och professionell färg kan man alltid vara säker på att få en färg som är skonsam mot både miljö och människor. Alla de färger som vi har utvärderat lever upp till de allra högsta förväntningarna.

Genom att välja en av våra tre rekommendationer kan du vara säker på att få både ett riktigt bra resultat, och en färg som är trygg, pålitlig och snygg. Tack vare moderna framställningstekniker och höga krav så är moderna väggfärger ett fullgott alternativ till tapeter och många andra lösningar. Då färgerna även fäster på de flesta material så kan man ofta måla direkt utan att behöva ta bort befintlig färg eller befintliga tapeter. Väldigt smidig helt enkelt.

Kvalitet mot kvantitet

Alla vet att det finns väggfärg på rusta, ikea och Bauhaus till halva priset. Det är ingen hemlighet, men trots det väljer erfarna målare som ofta befinner sig i en konkurrenkraftig position att välja dyr målarfärg.

Om de hade valt en färg från rusta hade dom kunnat sänka priserna och få mer kunder? Men varför gör inte erfarna målare det här?

Jo, det beror dels på täckförmågan men till största del är det på grund av hållbarheten. Målarfirman vill att jobbet ska gå snabbt och kräva så lite täckningar som möjligt. Och när dem går ifrån arbetsplatsen behöver dem kunna lämna ut en garanti för att arbetet är utfört på ett fackmannamässigt vis. Det vill säga att en vägg ska hålla sig i x antal år innan det behöver målas igen.

Hade dom målat med en färg av sämre kvalitet hade det inte varit möjligt. Utan de hade istället varit tvugna att åka ut gratis på garantiärenden över halva stan för att konstatera att vinsten de tidigare tjänat in på billigare målarfärg snart är borta.

Men… Det finns självklart scenarion där billigare målarfärg är bättre, exempelvis om du vill fräscha upp ett rum inför försäljning när hållbarheten inte längre är ett faktum.

Väggfärg bäst i test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt väggfärg test.

Målarfärgen vi använder blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Tack för att du tog del av vårt test av väggfärger. Det är vår önskan och förhoppning att det har hjälp dig göra ett bättre val av färg. Vi hoppas även att vi ses i nästa test. Vill du läsa mer kan du gå till våran startsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Väggfärg
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Väggfärg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *