Bäst i test: Handöverfräs. Vilken modell är bäst?

bäst i test handöverfräs
4.3
(4)

Att bestämma att du vill ha en handöverfräs är en sak, att välja vilken fräs som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära handöverfräsarna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på handöverfräsar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

De 3 bästa handöverfräsarna 2020:

handöverfräs test

Bosch GOF 1250 LCE

bäst i test handöverfräs

Makita RP1110CJ

bäst i test handöverfräsar

Dewalt D26204K

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GOF 1250 – Bäst i test

Bäst i test handöverfräs
Bäst i test handöverfräs

Bosch GOF 1250 är en robust handöverfräs på 1250W med konstantelektronik. Perfekt även för stora fräsdiametrar.

Bosch har ett antal patenterade unika funktioner som gör den till ett självklart val både för den yrkesmässiga och den kräsna hemanvändaren. Det jag uppskattar i denna modellen är att det finns ett högt vridmoment, en kraftfull och mjukstartande 1250W-motor som kommer att ge gott om kraft för alla fräsprojekt. Det finns ett ergonomiskt handtag, som kan ändras för olika grepplägen, tillsammans med en platt botten, men också ett patenterat spindellås med ett ’stoppläge’, som gör bytet av skäret mycket mer praktiskt. Förbättrad sikt tillhandahålls genom en innovativ transparent bottenplatta, vilket också ökar synligheten för arbetsstycket och relevanta markeringar. Levereras parallellt med sidostängsel med fin justering, Bosch förvaringsfodral, och 8mm hylsor och 19 mm skruvnyckel.

Bosch Gof 1250 lär inte göra dig besviken, snarare tvärtom. Det är förvånansvärt mycket maskin för pengarna och en investering som kommer att hålla i många år framöver.

Pris: 4 528,75 kr (Just nu kan du spara 30% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 6475 kr)


2. Makita RP1110CJ – Toppbetyg

köpguide handöverfräs
Bäst i test handöverfräs

Makita RP1110CJ är en handöverfräs på 1100W i lättarbetad, ergonomisk design.

Handöverfräsen har mjukstart, elektronisk hastighetsjustering, dammuppsamlare och två gummerade handtag för ett stadigt grepp. Makita kommer med kraftfulla 15-amp-effekt som gör att du kan använda den i en mängd olika applikationer allt från fönster, skåp, fin träbearbetning, dörrar och mycket mer.

En annan sak som är unikt med denna modellen är att den är konstruerad med en överdimensionerad kullagerkonstruktion, vilket gör att den kan ha en inbyggd fläkt och hjälper till att minimera damm från att komma in i verktyget och öka dess livslängd.

Om du letar efter en högkvalitativ och hållbar fräs, är Makita RP1110CJ verkligen att rekommendera och kommer garanterat att tillfredsställa dig och dina träbearbetningsbehov.

Pris: 4 462,50 kr (Just nu kan du spara 7% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 737 kr)


3. Dewalt D26204K – Mest prisvärda

vilken handöverfräs
Bäst i test handöverfräs

DEWALT D26204K är en handöverfräs på 900W med konstantelektronik för jämn avverkning.

Dewalts handöverfräs har utformats för att vara kraftfull och robust. Det hållbara aluminiumhuset ger fräsen ökad mångsidighet och stabilitet. Den variabla hastigheten sträcker sig från 16000-27000 rpm vilket gör att du kan optimera beroende på applikation och materialtyp. Bortsett från den mjuka starten (ett trevligt graciöst sätt att slå på fräsen, vilket minskar den första kicken på dina armar) blev jag lite förvånad över att se att den här 900W-fräsen faktiskt är tystare än min 200W slipmaskin och är LÄNGT tystare än vissa andra handöverfräsar jag har använt.

Sammantaget är detta en bra handöverfräs. Det är tystare än de flesta i sin klass, den är välbyggd, den är tillräckligt kraftfullt för att göra mycket arbete, men tillräckligt lätt för att vara hanterbart av många. Jag gillar faktumet att den har mjuk start, variabel hastighet, kommer med två baser och en guide. För pengarna är det bra värde. Tänk bara på att detta inte är en industriell fräs, behandla den i enlighet och du kommer inte bli besviken!

Pris: 3 737,50 kr (Just nu kan du spara 23% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 848,50 kr)


4. Bosch POF 1200 AE

Bäst i test handöverfräs
Bäst i test handöverfräs

Detta är lillebror till modellen vi pratade om tidigare i testet. Lite billigare, lite mindre kraft men också lättare att använda.

Den här modellen är tillräckligt kraftfull och noggrann för att du ska kunna jobba kreativt i trä. Med överhandsfräsen POF 1200 AE kan du fräsa spår, kantprofiler och till och med speciella formdelar med maximal precision. Med hjälp av Bosch varvtalselektronik med inställningshjul och gaspedalsbrytare kan varje material bearbetas med stor noggrannhet. Den ergonomiska designen med Softgriphandtag gör arbetet bekvämt och säkert.

Snabba och smidiga fräsbyten tack vare inbyggd spindellåsning. Bosch SDS-system gör det möjligt att enkelt sätta in kopieringshylsan utan verktyg. Samt försedd med anslutning för dammutsug vilket ger dig möjlighet att arbeta dammfritt.

Pris: 1 099 kr (Bästa pris hittar du via länken nedanför)


5. Ryobi R18TR-0 – Utmanare

Bäst i test handöverfräs
Bäst i test handöverfräs

Kraftfull, kompakt fräsmaskin som jobbar kreativt i alla typer av trämaterial.

Ryobi är en uppstickare i världen av elverktyg. Men sannningen är att Ryobi ägs av samma människor som tillverkar AEG, Milwaulkee, Hoover etc. Byggkvaliteten är utmärkt. På utsidan åtminstone.

Jag vill tro att jag känner kvalitet när jag använder det och Ryobi känns robust och trevlig att hålla i handen – trots det riktigt topptunga utseendet.

Driften är utmärkt med enkel justering. Nästan lika bra som de dyrare och obestridda Bosch- som jag har jämfört detta med. Jag medger att Bosch är bättre – men inte så mycket. Och om du redan har en batteripark är det här inget dåligt alternativ.


Tack vare den formstöpta konstruktionen och batteridrift är den smidig att jobba med när du ska fräsa spår och kantprofiler. LED-belysningen ger dig god sikt över arbetet. Smidig spindellåsning för enkelt byte av frässtål.

Pris: 1 299 kr (Bästa pris hittar du via knappen nedanför)


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en handöverfräs kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en handöverfräs är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre fräsarbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska handöverfräsar där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en tigersåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Handöverfräsar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test handöverfräs. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *