Bäst i test: Vedklyvar + Köpguide

bäst i test vedklyv
3.6
(9)

Att bestämma att du vill ha en vedklyv är en sak, att välja vilken vedklyv som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära vedklyvarna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på vedklyvar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa vedklyvarna 2020:

vilken vedklyv

AL-KO LSH 520/5

Bäst i test vedklyv

Hecht vedklyv – 7 ton

Bäst i test vedklyv

AL-KO LSV 550/6

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. AL-KO LSH 520/5 – Bäst i test

AL-KO LSH 520/5 är en kraftfull liggande vedklyv, utrustad med en 230V-motor med stor kapacitet och en effekt på 2,2 kW.

Vedklyven har en bekväm arbetshöjd, vilket gör den ergonomisk och säkert att arbeta med. AL-KO klyver ved på en längd upp till 52 cm med ett max. klyvtryck på 5,0 t. På grund av den solida konstruktionen och användningen av högkvalitativa material, är vikten hos den liggande vedklyven 47 kg. Delarna av stål är pulverlackerade och är därför väl skyddad mot korrosion.

Risken för skador är låg tack vare dess 2-hands säkerhetsstyrning. Dock rekommenderar vi att du bär skyddsskor, skyddsglasögon och skyddshandskar vid användning. Du bör också säkerställa att vedklyven står på en fast och jämn yta vid användning.

Egenskaper:
 • Motoreffekt: 2 200 W
 • Klyvkraft: 5 000 Kg
 • Kubblängd: 52 cm
 • Kubbdiameter 250 mm
 • Vikt 47 Kg

Pris: 3 855 kr (Just nu kan du spara 850 :- när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 695 kr)


2. Hecht vedklyv 7 ton – Toppbetyg

Bäst i test vedklyv
Bäst i test vedklyv

Värmer du upp ditt hus eller stuga över vintern med ved? Använder du ofta en öppen spis? Om du svarade ja på någon av frågorna, kan den här modellen vara lämplig för dig!

Det sparar dig och din kropp belastningen med klassisk manuell vedklyvning och inte minst mycket tid. Trots sin lilla storlek kan vedklyven producera upp till 7 tons tryck. Att dela med den här elektriska vedklyvaren är tyst och nästan alla kan hantera det.

HECHT 676 kommer med en motor på 2000 W. Allt du behöver är att plugga in till en 230 V / 50 Hz strömförsörjning och du kan starta! Med en kubbstorlek upp till 52 cm i längd. Vikten på hela splitteren är 48 kg. Tack vare de stora fasta hjulen och handtaget är vedklyven mycket enkel att förflytta. Dessutom främjar den höga konstruktionen en god ergonomi, så att du slipper böja dig så mycket.

Egenskaper
 • Motoreffekt: 2 000 W
 • Klyvkraft 7 000 kg
 • Kubblängd 52 cm
 • Kubbdiameter 250 mm
 • Vikt 52 kg

Pris: 2 988,75 kr (Spara 25% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 010 kr)


3. AL-KO LSV 550/6 – För proffset

Bäst i test vedklyv
Bäst i test vedklyv

AL-KO LSV 550/6 är en stående vedklyv som klyver trä med en längd på upp till 550 mm och ett max. klyvtryck på 6 t.

På grund av den solida konstruktionen och användningen av stabila material är vikten hos AL-KO LSV 550/6 98 kg. Vedklyven har en 230 V motor med en effekt på 3,0 kW samt en hydraulisk pump som möjliggör en konstant effekt vid maximalt tryck. Tack vare de stabila breda däcken kan vedklyven lätt transporteras även på ojämn mark. Den breda basen säkerställer en stabil arbetsställning.

Den professionella tvåhandsmanövreringen med integrerat stödfäste garanterar en säker drift och exakt klyvning. Således kan även tunna och sneda trästycken fixeras exakt. Hållbara material och komponenter säkerställer en lång livslängd för vedklyven.

Även om vedklyven har tvåhandsmanövrering och risken för skador därmed minskas, rekommenderar vi att du använder skyddsskor, skyddsglasögon och skyddshandskar när du använder vedklyven. Säkerställ att vedklyven står på en stabil och jämn yta.

Egenskaper:
 • Motoreffekt: 3 000 W
 • Klyvkraft 6 000 kg
 • Kubblängd 550 mm
 • Kubbdiameter 250 mm
 • Vikt 98 kg

Pris: 8 995 kr (Bäst pris hittar du via knappen nedanför)


Att tänka på inför ditt köp

Att välja rätt vedklyv kan kokas ner till 2 olika val som kommer att avgöra vilken modell och typ av vedklyv du behöver. Läs mer..

Hobby- eller industrivedklyv

Den enda skillnaden mellan de två typerna är mängden kraft som de producerar.

Hobbyklyvar har mindre kraftproduktion än kommersiella typer eftersom dessa är gjorda för enkla jobb som att kapa ved på vintern. Men om du behöver använda en kraft som överstiger 10 ton, kan du lika gärna använda en kommersiell typ eftersom dessa i genomsnitt kommer med ungefär 25 ton´s kraft. Mer kraft innebär att mer ved produceras på kortare tid. Om du driver en verksamhet gör dessa dem till fantastiska investeringar. Om du bor på en plats som får kraftigt snöfall under hela året, är det bättre att gå efter en kommersiell variant.


Bortsett från kraftproduktion är trädiameter också en avgörande faktor att undersöka när man identifierar vilken vedklyv du bör köpa. Hobbyklyvar är idealiska för att dela upp små stockar med en diameter på 100-300mm, men du kommer att kräva en kommersiell typ för att dela trädstammar upp till 800mm i diameter.

Elektrisk eller bensin

Elektriska vedklyvar är mycket lämpade för mindre och lättare arbeten. De är mer överkomliga och lättare att underhålla än deras bensin motsvarigheter. De kan arbeta med hushållsel, så att du kan arbeta i din egen trädgård eller garage. Ved med många grenkorsningar behöver emellertid mer kraft för att kapa. Detta gör elektriska vedklyvaror olämpliga för hårdare och tätare trä.

Ingenting slår bensingdrivna vedklyvar när det gäller kraftproduktion och kraftfull prestanda! De skapar den kraft som krävs för att riva upp även de tuffaste hårda trävarorna som alm, ek och körsbär. Dessutom kan de också dela trä som fortfarande är något grönt. Med det sagt har bensindrivna vedklyvar också många nackdelar. De kräver mer underhåll eftersom de arbetar med motorer. Var redo att utföra rutinmässig bensinpåfyllning, oljebyten och kabeldragning. Sedan finns det ångor och buller de skapar, så det är inte acceptabelt för förortsområden. Och prismässigt är de bland de dyraste.

Förhoppningsvis har du nu fått en omfattande överblick över hur du väljer den vedklyv som passar dig. Använd dessa förslag för att fastställa dina krav och avgöra vilken typ som passar dig bäst. Välj en enhet när det gäller pris, träslag du ska dela och platsen där du ska kapa dina stockar.

Bäst i test vedklyv – Vilken ska du välja?

Bäst i test vedklyv. Att köpa en vedklyv kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en vedklyv är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om den säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Vedklyvar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Bäst i test vedklyv. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test vedklyv. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.6 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *