BÀst i test grovdammsugare. Vilken Àr bÀsta valet?

bÀst i test grovdammsugare
4.2
(5)

Att bestÀmma att du vill ha en grovdammsugare Àr en sak, att vÀlja vilken grovdammsugare som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan! Vilken grovdammsugare Àr bÀst i test?

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populÀra grovdammsugarna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ grovdammsugare och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

De 3 bÀsta grovdammsugarna:

bÀsta grovdammsugaren 2020

Nilfisk Multi II 30 T

bÀst i test grovdammsugare

KĂ€rcher WD 6 Premium

test av grovdammsugare

Husqvarna WDC 325L

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Nilfisk Multi II 30 T – BĂ€st i test

bÀst i test grovdammsugare
bÀst i test grovdammsugare

Nilfisk Multi ll 30 T Inox VSC Àr en vÄt- och torrdammsugare pÄ 1400W med 30 liters behÄllare och luftflöde pÄ 2500 liter/min

Det viktigaste med en grovdammsugare Àr vÀl ÀndÄ hur bra den Àr pÄ sitt jobb. D.v.s. hur mycket sugkraft den har. Jag tror att alla har erfarenheter av och kan relatera till mindre bra dammsugare med dÄlig sugförmÄga och bara hur irreterande det kan vara!

Men det lovar jag dig, det Àr ingenting som du kommer att uppleva med den hÀr modellen. Vid första anvÀndning Àr det snarare sÄ att man blir imponerad av sugkraften som nÀstintill liknar en industridammsugare. För det billiga priset kring 2 000:- (Billigare pÄ vissa stÀllen) Àr det en otrolig effekt. Och av den anledningen har vi valt att placera den som nummer 1 pÄ vÄran lista. Det tillsammans med en rad smÄfinesser som gör Nilfisk till ett fantastisk grovdammsugare. LÀmplig för vatten, smuts, damm, till verkstaden, bilen eller garaget. Det kan dÀremot vara problem att fÄ upp till exempel bitar av betong eller annat tungt material som vÀger en del. DÄ behöver du en starkare modell!

Fördelar:

 • Kraftfullt & reglerbart sug
 • Bra filterrengöring
 • Rymlig hink
 • Stabil och lĂ€ttrullad

Nackdelar:

 • Ingen lĂ„sbar adapter till elverktyg

2. KĂ€rcher WD 6 P Premium – Toppbetyg

bÀst i test grovdammsugare
bÀst i test grovdammsugare

KÀrcher WD 6 P Premium Àr en utmÀrkt grovdammsugare för vÄtt och torrt som Àr utrustad med innovativ teknik och kommer komplett med alla tillbehör.

KÀrcher WD 6 Premium Àr en mycket kraftfull och energieffektiv grovdammsugare pÄ 1300W. Dammsugaren har Àven utrustats med en slagtÄlig 30-liters rostfri behÄllare, samt semiautomatisk filter-rengöring och prestandareglering.

Elkabeln Ă€r 6 meter lĂ„ng och dammsugarslangen Ă€r 2,2 meter, vilket ger dig lĂ„ng rĂ€ckvidd sĂ„ du kommer Ă„t i alla hörn. Du fĂ„r Ă€ven med en mĂ€ngd olika tillbehör och munstycken, sĂ„ att din grovdammsugare alltid Ă€r förberedd. Ska Ă€ven nĂ€mna att WD 6 Premium P har blivit utrustad med blĂ„sfunktion samt fack för diverse verktyg.

Filtret kan enkelt bytas utan att du behöver vara i kontakt med smutsen. Du kan vÀxla mellan dammsugning av torr och vÄt smuts utan att byta filter. Med den unika filterrengöringstekniken avlÀgsnas smutsen frÄn filtret genom ett enkelt knapptryck. Knapptrycket ger starka pulser av luft sÄ att sugförmÄgan blir ÄterstÀlld.

Eluttag med automatisk pÄ/av-knapp gör det möjligt att ansluta ett elverktyg (max 2100 W). NÀr det anslutna elhandverktyget startas, startar Àven dammsugaren och dammet sugs upp direkt.

Levereras och Àr utrustad med: antistatiskt handtag, sladdupphÀngning, blÄsfunktion, 3-i-1 justerbart handtag samt underdel med tillbehörshÄllare.

Fördelar:

 • RejĂ€l sugförmĂ„ga
 • Kommer komplett med alla tillbehör
 • Enkel filterrengöring
 • Kompatibel med elverktyg

Nackdelar:

 • NĂ„got stort munstycke
 • HĂ„rd / oflexibel slang

3. Husqvarna WDC 325L – Toppbetyg

vÀlja grovdammsugare
Grovdammsugare bÀst i test

Husqvarna WDC 220 Àr en kompakt och anvÀndarvÀnlig dammsugare med tvÀttbart PET-filter, ett smart lyfthandtag pÄ behÄllaren och en robust design.

Byggd för att erbjuda den prestanda och hÄllbarhet du behöver för att ta itu med de flesta typer av smuts, damm, spill och skrÀp. Stark och pÄlitlig turbin, intuitiva kontroller, smart förvaring och enkel bortskaffning gör maskinen vÀl förberedd för tuff daglig rengöring.

InnehĂ„ller en kompakt grovdammsugare till alla som vill kunna suga bĂ„de vĂ„tt och torrt – i hemmet, verkstaden eller till hobbyn.

BehÄllaren rymmer 25 liter. Sett till behÄllarens storlek och till konkurrenterna Àr det godkÀnt. En kul detalj Àr att den har ett bÀrhandtag i form av en stÄlbygel pÄ insidan, som gör att du kan bÀra den som en vanlig hink. Filtret har utvecklats för en extra lÄng livslÀngd, vilket innebÀr lÀgre underhÄllskostnader för dig. Samma filter anvÀnds för bÄde vÄt och torr anvÀndning.

Rengöring av filtret sker enkelt med omvÀnda luftpulser (Precis som ovanstÄende modell). Genom att anvÀnda det semi-automatiska stÀdsystemet fÄr du högre produktivitet och kortare driftstopp.

Husqvarna WDC325L passar dig som vill ha en relativt lÀttanvÀnd grovdammsugare med lÄng, rörlig slang och reglerbar styrka.

Fördelar:

 • Stark
 • Mycket bra slanglĂ€ngd
 • reglerbar styrka
 • bĂ€rhandtag pĂ„ insidan

Nackdelar:

 • Saknar lĂ„sning för slangen

4. Bosch GAS 35 M AFC – Proffsig kĂ€nsla

Grovdammsugare bÀst i test
Grovdammsugare bÀst i test

Bosch GAS 35 M AFC Professional Àr en otroligt pÄlitlig och kraftfull 35 liters vÄt- och torrdammsugare med automatisk filterrengöring var 15:e sekund.

Vi pratade om att suga upp bitar av betong tidigare.. Det Àr inte lÀngre nÄgot problem. Dammsugaren Àr M-klassificerad, det betyder att den tar bort 99,9% av allt damm, inklusive allt annat. AnvÀndningsomrÄden inkluderar fint trÀdamm, koldamm, mÄlardamm, keramiskt damm, plastdamm, betongdamm, metallspÄn samt sÄgspÄn av trÀ.

Den hÀr maskinen Àr fantastisk. Första gÄngen du hör det sjÀlvrensande filtersystemet kommer du antagligen undra vad som pÄgÄr: Jag har sjÀlv Àgt den hÀr maskinen i nÀstan ett Är nu och den har visat sig vara mycket mÄngsidig. Jag har anvÀnt den för att slutföra rengöringen av uteplatsen efter att ha anvÀnt en högtryckstvÀtt (för att ta bort överskott av vatten) för att torka uteplatsen, för dammsugning med elverktyg och till och med för att suga vatten frÄn en vattenlÀcka för ett par mÄnader sen. Jag anvÀnder den regelbundet för att stÀda upp min verkstad och jag tyder inga tecken pÄ att den skulle vara sÀmre nu Àn nÀr jag köpte den.

Fördelar:

 • Kraftfull, rejĂ€l sugförmĂ„ga
 • M-klassificerad
 • SjĂ€lvrengöring var 15e sekund
 • Kompatibel med elverktyg

Nackdelar:

 • Annorluna inkoppling av elverktyg – KrĂ€vde en adapter


5. Graphite Grovdammsugare, 1500W – Mest prisvĂ€rd

Grovdammsugare bÀst i test
Grovdammsugare bÀst i test

Extremt prisvĂ€rd grovdammsugare med 1500 W motor, utformad för snabb och effektiv borttagning av avfall som produceras vid arbete i verkstaden.

Dammsugare med stor 40 liters rostfri tank som kan anvÀndas vid vÄt och torr drift. Bra 18 kPa sug och 35 mm diameter pÄ slangens munstycke gör det möjligt att anvÀnda dammsugaren för att ta bort olika typer av avfall.

Dammsugaren kan ocksĂ„ anvĂ€ndas som flĂ€kt. Dessutom Ă€r enheten utrustad med flytande sĂ€kerhetsventil för vĂ„t drift och avtappningsplugg för smutsigt vatten. Stora bakre drivhjul och stöd för framhjulen gör det möjligt att flytta enheten sĂ€kert under svĂ„ra förhĂ„llanden. Koppling i dammsugaren gör det möjligt att ansluta ytterligare elverktyg med maxeffekt pĂ„ 2000 W. Tre-lĂ€ges brytare gör att man kan starta dammsugaren med det pĂ„kopplade verktyget eller köra den som en fristĂ„ende enhet. Enheten Ă€r utrustad med metallrör med justerbar lĂ€ngd. Extra munstycken förvaras i verktygets basenhet.

Tillbehör: slang, munstycken, teleskopiskt rör, dammpÄse, skummembran, filter, hÀngare för strömsladd och adapter. BehÄllare kapacitet 40 l, max. sugeffekt 18 kPa, effekt 2000W, diameter slangmunstycke 35 mm, skyddsnivÄ IPX4, INOX behÄllare, strömsladd 4 m, mÄtt (LxH) 340 x 640 mm, vikt 11,2 kg, tillbehör: slang, golvmunstycke, fogmunstycke, 4 markhjul, teleskopisk stÄlrör, dammpÄse av papper, skummembran, veckat filter, adapter, kardborreband, extra handtag. CE-certifikat.

Fördelar:

 • Extremt prisvĂ€rd
 • Kraftfull, rejĂ€l sugförmĂ„ga
 • Kan Ă€ven anvĂ€ndas som flĂ€kt vid behov
 • Kommer med alla tillbehör

Nackdelar:

 • Lite oportabel tack vare relativ hög vikt

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Att köpa en grovdammsugare kan underlÀttas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestÀmma din budget, vÀlja ett mÀrke, jÀmföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en grovdammsugare Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten eller till mindre smÄ, enkla jobb hemma.

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara maskinens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara sÄ mÄnga fantastiska grovdammsugare dÀr ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om dammsugaren sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan köpas mycket enkelt online sĂ„ det Ă€r inte nödvĂ€ndigt. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det finns sĂ€rskilda sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr djupgÄende köpguide.

Grovdammsugare har kommit lÄngt och det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test grovdammsugare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan, om vill du lĂ€sa mer, gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *