Bäst i test: Värmekameror + Köpguide

BÄST I TEST VÄRMEKAMERA
4.3
(3)

Att bestämma att du vill ha en värmekamera är en sak, att välja vilken kamera som passar dig bäst är en annan!

Vi har tagit fram en detaljerad lista med de populäraste värmekamerorna på marknaden för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på värmekameror och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa värmekamerorna 2020:

bäst i test värmekamera

Flir E8

Flir E6

Fluke TiS20+

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Flir E8 Värmekamera – Bäst i test!

Bäst i test värmekamera
Bäst i test värmekamera

FLIR E8 är det bästa marknaden har att erbjuda. Älskad av professionella jägare, elektriker och tekniker.

FLIR har ett kolossalt namn och tusentals nöjda kunder inom värmeavbildning och nattsynsindustrin. FLIR-kameror, omfång, kikare, monokulärer, skyddsglasögon, termiska bilder och till och med smarttelefonappar är mycket populära Flir-produkter. Användningsområden inkluderar allt från hushållsunderhåll, HVAC, jakt till kontroll av massiva maskiner i industrier och se bytesdjur i kritisk viltjakt. Kommer komplett med 2, 5 eller 10 års garanti och är tillverkad att klara av dagligt användande.

FLIR T620 är en avancerad professionell värmekamera som levereras med 640 × 480 pixlar upplösning medan den har 4,3 tum LCD-skärm med 800 × 480 pixlar. Bildkameran kan detektera temperaturintervall från -40 ° C till 650° C. Den termiska känsligheten är så lite som <0,04 °. Vilket är otroligt bra!

Vad gör att den här kameran sticker ut?

Den erbjuder både manuell eller automatisk fokus, så baserat på omständigheterna och ditt krav kan du ändra fokus. Synfältet är 25 ° x 19 ° och levereras med 1-4X kontinuerlig digital zoom.

Bild och video

Kristallklar bildskärm gör det enkelt för dig att upptäcka detaljer andra kameror helt enkelt inte plockar upp. Uppdateringsfrekvensen för Flir E8 är 30 Hz. De inspelade videorna sparas som MPEG-4 och bilder som JPEG-filer på mini SD-kortet, vilket kan tas bort.

Bildförbättringar

Flir E8 har Bild-i-bild-läge. Med hjälp av detta kan du få termiska bilder med synligt ljus för att veta exakt varma / kalla platser. Oftast använder HVAC-inspektörer den här funktionen för att se var värmeförlust finns.

Du kan när som helst flytta till synligt ljusläge och ta bilder med 5MP-upplösning. Wi-Fi-funktionen i kameran gör det möjligt för användare att överföra filerna till andra enheter och videoströmning. Du får också Bluetooth-anslutning för trådlös filöverföring.

Andra funktioner

Andra funktioner som levereras med denna proffesionella värmekamera är laserpekare / lokalisering, röst / textanteckning och inbyggd LED-belysning


2. Flir E5 Värmekamera – Toppbetyg

köpguide värmekamera
bäst i test värmekamera

Flir E5 är en kompakt och praktisk termisk bildkamera som har alla väsentliga funktioner för termisk avbildning med den bäst inbyggda kvaliteten, och det är en av de mest prisvärda värmekameror som finns tillgängliga.

Det märks att den här värmekameran är bygg med kvalitet i åtanke. Den grundläggande robusta designen hjälper till att använda den i alla grova och ojämna områden.Flir E5 designades med alla väsentliga egenskaper till överkomliga priser och tack vare dess robusta design kan den motstå ett fall upp till 2 meter. Utöver det har den en har en intuitiv menykontroll och kontrolleras enkelt med ett skönt grepp med en hand.

Det automatiska, fokusfria objektivet gör det enkelt att använda värmekameran. Rikta in kameran mot objektet för din mätning och ta en bild. Den tydliga och färgstarka displayen ger dig direkt visuell information om eventuella problemområden. Värmebilderna ger viktig information om du t.ex. vill kontrollera elinstallationer, isolering mm. Idealisk för elektriska och mekaniska inspektioner. Värmekameran är väldigt enkel att använda även för den som inte jobbat med värmekameror innan.

FLIR E4 är till både för kommersiellt bruk och för kräsna hemanvändare. Användningsområdena inkluderar till exempel att kontrollera energiförluster, temperaturer och fuktnivåer. Flir E4 är det bästa alternativet för dig som behöver en värmekamera med konventionell termisk avbildning och standardfunktioner till en begränsad budget.


3. Fluke Tis20 Värmekamera – Bästa budgetval

vilken värmekamera är bäst?
bäst i test värmekamera

Fluke TIS20 har kraftfulla och avancerade funktioner. Trots sitt låga pris är fluke ett utmärkt alternativ både för proffs och för dig som handlar på en begränsad budget.

Enkel att använda, fast fokuspunkt och infraröd kamera med en stor 3,5-tums LCD-skärm. 120×90-upplösningen i kombination med ett exklusivt IR-Fusion Blending-läge gör att du snabbt och säkert kan identifiera problem. Förvara och hantera dina bilder säkert var som helst med WiFi-uppladdning till Fluke Cloud Storage. De utbytbara smarta batterierna med en LED-laddningsnivåindikator hjälper till att förhindra oväntad strömförlust.

Fluke IR-fusionsteknologi i denna värmekamera kombinerar IR och digitala bilder till en för att få skarpa bilder. Dessa digitala och infraröda bilder kan analysera både på och utanför kameran med hjälp av den unika funktionen Fluke, pixel-för-pixel-justering. Problemen som är oidentifierade under den termiska inspektionen kan ses och hanteras tydligt genom denna IR-fusionsteknik.och behöver specifika delar av utmärkt skick. Pek- och skjutmetoden för Fluke hanterar termisk avbildning på ett bättre sätt.

TiS20 är Fluke Connect-kompatibel, vilket ger dig större datahantering och rapporteringsfunktioner. Med ett större behov av att integrera rapportering och dokumentation av dina anläggningar, gör Fluke Connect mjukvarusystem gör att du kan se olika mätningar – termisk, mekanisk och elektrisk – från samma utrustning samtidigt.

Bilderna på Fluke termisk kamera är bland de bäst rankade bland olika högupplösta termiska sensorer eftersom den har 5mp kamera och använder 10 800 pixlar.


4. Flir One pro – Bästa för smartphone

bäst i test värmekamera
bäst i test värmekamera

Med tillbehöret FLIR ONE Pro LT förvandlar du din smartphone eller surfplatta till en kraftfull värmekamera.

Se infraröda bilder i realtid direkt på skärmen och upptäck eventuella vattenläckor och värmeförluster så att du kan hålla energikostnaderna nere. Flir One Pro är en av de enklaste termiska kamerorna att använda med både iOS och Android, och det är ytterligare ett kostnadseffektivt alternativ till värmekameran. De fungerar på samma sätt som den termiska bildkamera men på dina mobiltelefoner. Du kan hämta det mesta av installationen och ytterligare instruktioner om Flir one pro från online också.

Denna självständiga värmekamera-dongle är en prisvärd investering som gynnar rörmokare och andra inom sitt yrke med MSX-teknik. Denna teknik ger tydliga bilder och gör jobbet med att identifiera exempelvis värmeförluster enklare.

Vad gör att den här sticker ut?

Hög kvalitet
Denna robusta termiska sensor i premiumklass överlever ett fall upp till 2 meter. Och det går också att köpa robust skyddsfodral.

Hög upplösning
FLIR One Pro termisk visionskamera ger 1440 × 1080 optisk upplösning med 160 x 120 termisk upplösning. Den har också VividLR-bildbehandling för att producera skarpa och kristallklara termiska bilder.

Flir One-appen
Flir One-appen är snabb och enkel att förstå. Appen har en intuitiv menystruktur och erbjuder bra prestanda i bilder, video och inspelningssekvenser.


5. Bosch GSA 1300 PCE

bäst i test värmekamera
bäst i test värmekamera

Ta en stund för att titta på din dagliga verksamhet – med alla dess uppgifter, utmaningar, frågor och osäkerheter som uppstår: Hur skulle det vara att synliggöra det osynliga? Vill du fastställa problem till färgade bilder som är lätta att tolka? Och sedan agera och arbeta i enlighet därmed?

Den nya Bosch GTC 400 C Professional är en robust och lättförståelig lösning för att visualisera temperaturer och för att enkelt bearbeta data tack vare WiFi & App-stöd. Det är den senaste tekniken som passar in i din budget och ger alla fördelarna med termisk avbildning i din dagliga verksamhet.

Bosch GTC 400 C är en värmekamera med mätintervall på -10°C till +400°C och termisk känslighet på <50 mK. Utrustad med en infraröd sensor med 19200 mätpunkter för detaljerade, informativa värmebilder. Med värmekameran kan du på ett snabbt och enkelt sätt identifirera temperaturskillnader, hitta överhettning, upptäcka tecken på defekter i byggnader, felsöka el- och mekaniksystem. Värmekameran ger kontrastrika värmebilder och visar exakt var problemet finns.


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en värmekamera kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en värmekamera är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför komplexa uppgifter, behöver du speciella funktioner? Eller behöver du den inför förhållandevis enkla jobb?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Flir, Fluke och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska värmekameror där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test värmekamera

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Värmekameror har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test värmekamera. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *