Test av våtslipmaskiner. Bäst i test 2021

bäst i test våtslipmaskin
3.2
(6)

Att bestämma att du vill ha en våtslipmaskin är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan! våtslipmaskin test

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste våtslipmaskinerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på våtslipmaskiner och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

bäst i test våtslipmaskin

Tormek T-8

bäst i test våtslipmaskin

Tormek T-4

bästa våtslipmaskinen

Metabo Tns 175

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Tormek T-8 – Bäst i test

bäst i test våtslipmaskin
bäst i test våtslipmaskin

Genomtänkt design med flera uppgraderade detaljer som ger de bästa möjliga förutsättningarna för en lyckad slipning

Tormek har för många blivit det självutnämnda förstahandsvalet när det kommer till våtslipmaskiner. Vad som utmärker dem är framförallt kvaliten som maskinen är byggd av samt hållbarheten men också slipresultatet. Den är enkel att använda och när jag själv testade fick jag ett fantastisk bra slipresultat utan att jag är någon expert. Utmärkt för exempelvis knivslipning. Tormek T-8 kommer med ett helgjutet stativ för minimalt spel för universalstödet. Motorn med är helt underhållsfri och tystgående, den har dessutom ett unikt drivsystem som är effektivt och klarar att hålla ett konstant varvtal, på max. 90 varv/min, även under hög belastning. Våtslipmaskin har en avtagbar skrapa med inbyggd magnet – som effektivt fångar upp stålpartiklar i vattenlådans ena hörn medan du slipar. Detta ger en renare och mer friskärande slipsten. Garantiperioden? Ja, den är på hela 7 år (även för proffesionell använding)

Fördelar:

 • Utmärkt slipresultat
 • Integrerat universalstöd
 • Underhållsfri & tystgående motor
 • Garanti 7 år.

Nackdelar:

 • Vi hittar inte mycket att klaga på här..

2. Tormek T-4 – Toppbetyg

slipa knivar enklare
bäst i test våtslipmaskin

En mindre modell lämplig för slipning av ex. stämjärn, knivar, saxar och mindre verktyg så som träsnideriverktyg

Tormek T-4 är en 230V våtslipmaskin med motor och huvudaxel, monterade i en helgjuten zinköverdel, där även hylsorna för universalstödet är integrerade. Det ger en oslagbar precision för universalstödet. Våtslipmaskinen har precis som T-8 ett unikt drivsystem som är effektivt och klarar att hålla ett konstant varvtal trots belastning. Tormek T4 är optimerad för att kombinera en effektiv stålavverkning, ge en fin finish samt hålla länge och lämpar sig särskilt för slipning av stämjärn, knivar, saxar och mindre verktyg.

Fördelar:

 • Utmärkt slipresultat
 • Integrerat universalstöd
 • Underhållsfri och tystgående
 • Grantitid 7 år

Nackdelar:

 • Lägre effekt på den här modellen

3. Metabo Tns 175 – Bästa budgetval

bäst i test våtslipmaskin
bäst i test våtslipmaskin

En kombinerad våt och torrslipmaskin för mångsidig anvädning.

Metabo är kända för att tillverka gedigna produkter till bra priset. Det här är uppenbarligen inget undantag. En robust kombinerad våt och torrslipmaskin för avancerad vässning, slipning och avgradning. Tystgående och underhållsfri motor för 1-fas växelström. Korrisionsbeständig vattenbehållare och dammsäker nödstoppsknapp. Vi saknar en del anvancerade funktioner som återfinns i Tomek exempelvis ett varvtalsreglage eller konstantelektronik men för enkelt och återkommande arbete kan det med fördel undvikas. Priset? Ja den är billigare än ovanstående modeller. Vill du komma undan så billigt som möjligt kan det här vara modellen du letar efter.

Fördelar:

 • Kombinerad slip
 • Tyst och underhållsfri motor
 • 3 års garanti

Nackdelar:

 • Efter att ha använt Tomek saknar vi vissa avancerade funktioner.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en våtslipmaskin är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledning bakom ditt behov. Vad är det för typ av uppgifter du vill slutföra? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är enbart alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Tomek och Metabo är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test våtslipmaskiner

Ju dyrare en maskin, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Våtslipmaskiner har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test våtslipmaskin. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.2 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *