Test av Köksfläktar. Bäst i test 2021.

bäst i test köksfläkt
4.5
(2)

En köksfläkt är en snabb väg till ett bättre köksklimat. Man slipper os från maten, fukt och allt annat som uppstår i samband med matlagning. Men vilken fläkt bör man egentligen välja? bäst i test köksfläkt

Vi har kikat närmare på några av de allra bästa köksfläktarna för att sålla ut de som lever upp till våra allra högsta förväntningar. Genom att titta på fläktstyrka, filter och smidighet varvat med våra och andra personers erfarenheter så hoppas vi göra det enklare för dig att välja en så bra köksfläkt som möjligt. Efter vår genomgång så hoppas vi att du har fått en bättre koll på de bästa alternativen!

Vi listar de 3 bästa köksfläktarna:

köpa köksfläkt test

Silverline SL1151C

köksfläkt test

EICO Luna N

bäst i test köksfläkt

Gorenje WHC623E16W

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Silverline SL1151C – Bäst i test

bäst i test köksfläkt
bäst i test köksfläkt

Från Silverline kommer en utdragbar fläkt som är oerhört diskret och samtidigt riktigt kraftfull. Den är utformad för att anslutas till centralventilation, och för dig med befintlig ventilationslösning är det här den köksfläkt som definitivt ger bäst värde för pengarna.

Något som verkligen gör att SL1151C sticker ut ur mängden är att den är väldigt lättanvänd. Genom att dra ut fläkten så aktiverar man fullt flöde, men då den är väldigt tystgående och löper smidigt så skulle man knappt märka att den aktiverades om det inte vore för det uppenbara suget.

För dig med befintlig ventilation är det här ett riktigt bra val. Det löstagbara filtret går utan problem att rengöra, och säkerställer mångårig prisvärd drift. Den inbyggda belysningen ger även ofta väl behövd upplysning.

Fördelar:

  • Oerhört tyst.

Nackdelar:

  • Saknar timer.
  • Måste anslutas till befintlig ventilation.

2. EICO Luna N – Mest prisvärd

bäst i test köksfläkt
bäst i test köksfläkt

En fristående vajerhängd köksfläkt med stark motor som helt kravlöst går att installera i alla kök. Stark motor, lättillgängliga lampor och många monteringsalternativ gör det till ett bra val för dig som utan krångel vill ha en fläkt.

Det här är en fläkt som är uppenbart tillverkad med enkelhet i åtanke. Till skillnad från många övriga köksfläktar så kräver de i princip inget som helst förarbete, då den hängs upp med hjälp av de medföljande vajerlösningen. Därför är den väl lämpad för alla kök och behov.

För dig som behöver en köksfläkt men vill slippa ta ställning till olika monterings- och ventilationslösningar så är det här ett perfekt val. Som helt fristående köksfläkt med stark och tystgående motor så blir den en trogen vän i köket.

Fördelar:

  • Oerhört enkel att montera.
  • Passar samtliga kök.

Nackdelar:

  • Går ej att ansluta till befintlig ventilation.

3. Gorenje WHC623E16W – Bästa budgetval

bäst i test köksfläkt
bäst i test köksfläkt

Gorenje WHC623E16W är en fristående vägghängd köksfläkt som passar även lite större kök. Tack vare inbyggda filter och möjligheten att ansluta fläkten till befintlig ventilation så behöver du aldrig oroa dig för att den inte ska vara ett funktionsmässigt bra val.

Trots den väl tilltagna motorstyrkan så är det här en tystgående köksfläkt. Men där den imponerar mest är hur mycket man faktiskt får för priset. Den går att använda för återcirkulation av luft, filtrering och även för att anslutas till centralventilation. Har du någonsin varit osäker på om en viss fläkt är kompatibel med ditt kök, så är det här modellen som gör att du slipper oroa dig.

Har du ett väldigt stort kök så kan det vara en idé att leta vidare. Men för de flesta personer är det här en oerhört väl lämpad köksfläkt. Den har egentligen inga svagheter, utan ger i alla hänseenden bra valuta för pengarna.

Fördelar:

  • Kan användas fristående.
  • Kan anslutas till befintlig ventilation.

Nackdelar:

  • Kolfilter är tillval.

Att tänka på inför ditt köp

Köksfläktar ser till att köksmiljön blir bättre. Så är det bara. Men man behöver definitivt inte betala mycket för att få en riktigt bra fläkt. I vårt test har vi tittat på ett flertal olika fläktlösningar som passar såväl olika stora plånböcker som olika befintliga köks- och ventilationslösningar. Förhoppningsvis har det gjort enklare för dig att välja rätt.

Med många fläktar att välja mellan så är det vår ambition att göra det lättare för dig att välja köksfläkt. Och oavsett om du behöver en upphängd, väggmonterad eller centralventilationsdriven fläkt så är vi säker på att någon utav modellerna är rätt för dig. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver en köksfläkt. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test köksfläkt

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Köksfläktar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test köksfläkt. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *