Test av Kakelskärare. Bäst i test 2021

3.7
(3)

Med en kakelskärare kommer du dels att spara tid och den kommer att ge ett snyggare resultat. Enligt oss är det ett oumbärligt verktyg som bara måste finnas där för alla de tillfällen man behöver den.

Vi tagit fram en lista med de populäraste kakelskärarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på kakelskärare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa kakelskärarna:

SIGMA 7F (För lodräta skärningar)

SIGMA 004071 ( För diagonala skärningar)

TEBO 400 (Prisvärd & enkel)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. SIGMA 7F – Bäst i test

bäst i test kakelskärare
bäst i test kakelskärare

En liten behändig och smidigt men framförallt enkel kakelskärare som kommer att spara oerhört mycket tid utan en allt för stor investering

Sigma har kommit att bli kända för deras utbud av kakelskärare och det går inte att förtydliga hur bra dem är. Det här är kanske den populäraste, en enkel proffsskärare i ett kompakt och behändigt format som kommer att göra kort arbete av plattor upp till 15mm. Med en skärlängd på upp till 370 mm kommer den dessutom vara mer än tillräcklig för traditionella 15×15 plattor. Ett utmärkt alternativ som kommer att hålla i många år framöver för både proffs och hemmafixare för små till medelstora plattor.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Enkel att använda
 • God skärförmåga

Nackdelar:

 • Saknar möjlighet för vinkelskärningar

2. SIGMA 004071 – Mest prisvärd

bäst i test kakelskärare
bäst i test kakelskärare

En robust kakelskärare som kommer att skära lodräta samt diagonala skär upp till 350mm för proffesionellt och privat bruk

Behöver du en kakelskärare som kommer att göra diagonala skärningar är det här modellen för dig. Här med en skärlängd på 350 mm och en skärtjocklek upp till 15 mm. Den stora fördelen med just den här modellen är att den kan anpassas för olika materialtjocklekar och har ett anhåll för 0° till 90°. Vill du kunna göra exakta diagonala kapningar exempelvis för mosaik är detta allså allt du kommer behöva. Ett utmärt val för både hemmafixare och proffs med behov för diagonala skärningar.

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Diagonala kapningar
 • God skärförmåga

Nackdelar:

 • Något dyr

3. TEBO 400 – Bästa budgetval

bäst i test kakelskärare
bäst i test kakelskärare

En stabil och enkel kakelskärare för mindre plattor upp till 8mm tjocka.

TEBO 400 är en stabil men framför allt prisvärd kakelskärare som skär plattor med upp till 8 mm tjocklek. Utmärkt för exempelvis mosaik. Kakelskäraren har en push-funktion som används genom att skärtrissan skjuts från användaren och rispar plattan, som sedan knäcks. Utrustad med en ställbar linjal så du kan göra exakta mätningar. Det här är ett utmärkt köp, när du inte vill investera nödvändigtvis mycket. Det är inte samma kvalitet som Sigma, men ibland behöver vi inte det dyraste prylarna för att avsluta ett projekt. Det här är ett fullgott och inte mins ett mycket billigare alternativ till Sigma och kommer definitivt duga att skära plattor upp till 8mm tjocka.

Fördelar:

 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Saknar anhåll för diagonala skärningar.
 • Lite bökigare att använda

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en kakelskärare är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledning bakom ditt behov. Vad är det du behöver den inför? Behöver du göra diagonala kap? Hur stor behöver den vara? etc.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är enbart alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test kakelskärare

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Kakelskärare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test (tigersågar). Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *