Varmvattenberedare: Bäst i test 2021 + Köpguide

bäst i test varmvattenberedare 1
4.3
(16)

Att bestämma vilken varmvattenberedare du ska köpa är inte lätt. Men var lugn, vi är här för att hjälpa dig. Vi har satt ihop den ultimata köpguiden med de bästa märkena som rekommenderas av experter.

Du kommer att ta del utav våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på varmvattenberedare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Bäst i test varmvattenberedare:

bäst i test varmvattenberedare

COMPACT 300 NIBE 277liter

bäst i test varmvattenberedare

EMINENT NIBE 35liter

bäst i test varmvattenberedare

MODUL 300 E METRO THERM

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. COMPACT 300 NIBE – Bäst i test

bäst i test varmvattenberedare
bäst i test varmvattenberedare

BE Compact är en riktig storsäljare. Ett perfekt val för dig som behöver varmvatten till ett vanligt småhus. Tillverkad av tåliga material och med valfritt korrosionsskydd – koppar, emalj eller rostfritt.

NIBE har valt material till Compact med mycket stor omsorg. Vattenmagasinet är tillverkat av rostfritt stål eller i korrosionsskydd av koppar eller emalj. Dessutom är varmvattenberedarens isolering är tillverkad av miljövänlig polystyren (EPS), som ger en mycket god värmeisolering.

I energimyndigheten stora test av elvarmvattenberedare stod sig NIBE Compact bra och placerade sig högt upp i listan mot de andra varmvattenberedarna som hade något större volym. När det gällde medeltemperatur på vattnet låg NIBE Compact högst av de testade varmvattenberedarna i 200-litersklassen och resultatet för en mängd 40-gradigt vatten visar att NIBE ligger på en bra nivå med tanke på att den också är något mindre.

NIBE Compact finns i flera olika utföranden. Den minsta storleken 100 finns endast med koppar som korrosionsskydd. Storlekarna 185 och 275 finns med emalj, koppar, koppar med steatitelpatron och rostfritt.

Allt som allt tycker vi det här är det bästa marknaden har att erbjuda, det här är grädden på moset som man så fint brukar säga. Det är också den modellen som rörmokare tenderar att installera när de får välja, Nibe är ett otroligt stort företag och det här är deras storsäljare av god anledning.

Vikt (kg): 117
Anslutning: 22 mm
Spänning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3,9
Volym (l): 100/185/275

2. EMINENT NIBE 35liter – Toppbetyg

bäst i test varmvattenberedare
bäst i test varmvattenberedare

NIBE EMINENT är en liten, praktisk och effektiv varmvattenberedare för fritidshus och mindre hushåll. Termostaten kan regleras upp till 80 °C och finns i fyra olika storlekar; 35, 55, 100 och 120 liter.

Varmvattenberedaren är försedd med sladd och stickpropp för enkel anslutning till 230 V jordat uttag (ger effekt 1 kW). Kan också anslutas till 400 V 2-fas (ger effekt 3 kW). För att passa olika vattentyper finns beredaren i de olika korrosionsskydden rostfritt, koppar och emalj.

NIBE EMINENT har en låg värmeförlust genom sin effektiva isolering. Varmvattenberedaren kan monteras hängande på medföljande konsol med anslutningarna nedåt eller liggande horisontellt.

Det här är ett utmärkt val för sommarstugan eller fritidshuset och med det kommer såklart en mindre investering som passar dom flesta plånböcker. Trots det låga priset tycker vi kvaliten är genomgående bra, och det förtydligas genom 100-tals positiva omdömen och recensioner vi läst.

Vikt (kg): 19
Anslutning: 15 mm
Spänning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3
Volym (l): 35/55/100

3. MODUL 300 Metro therm – Mest prisvärd

bäst i test varmvattenberedare
bäst i test varmvattenberedare

Med en varmvattenberedare från Metro Therm kan du tryggt luta dig tillbaka, modellen Modul 300 E har nämligen alla funktioner du behöver.

Vattenbehållaren är gjord av stål som har emaljerats och testats för att klara ett tryck på så mycket som 13,5 bar. I och med den avancerade tekniken kommer värmeeffekten aldrig minska, därmed kan du vara säker på att alltid kunna ta en varm dusch. Denna modell har kapacitet att klara av en riktigt stor familj på minst 5 personer med tanke på den 300 liter stora tanken.

I modellen Modul 300 E från Metro Therm gör emaljskiktet att bakterier och kalk inte kan fastna och på så vis försämra kvaliteten. Denna varmvattenberedare klarar av alla typer av vatten: salt, sött och bräckt. Själva värmeelementet är en spiral som samarbetar med en ståltub för att ge dig och din familj en jämn och skön värme. Den smarta designen gör att det är enkelt för en tekniker att öppna upp beredaren för att inspektera och rengöra, vilket är klokt att göra med jämna mellanrum för att inte få en negativ överraskning.

Den här varmvattenberedaren ifrån Metro Therm kommer garanterat att täcka din familjs varmvattenbehov med en 300 liter stor tank. Vi gillar även att den är försedda med extra stort kopplingsutrymme där både frontlucka och sidoplåtar är löstagbara för smidig installation och service. För det jämförelsevis låga priset tycker vi det här är ett utmärkt alternativ för det stora hushållet.

Vikt (kg): 122
Anslutning: 22 mm
Spänning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3
Volym (l): 300

Att tänka på inför ditt köp

Det kan vara bra att veta att alla hushåll inte behöver en VVB (varmvattenberade). Det beror helt enkelt på vilken typ av uppvärmningssytem du har.

När det kommer till veduppvärmda villor kan det vara en otrolig lättnad eftersom vattenet håller sig varmt även dom gångerna dom inte eldar. Varmvattenberedaren investerar då minimalt med energi för att bibehålla vattnets temperatur.

Ibland kan det till och med behövas flera separata varmvattenberedare för att täcka varmvattenbehovet.

Vilken VVB passar ditt vatten?

Det här är viktigt att ta på allvar eftersom en varmvattenberedare med fel material lätt kan rosta i olika typer av vatten.

Vid lågt pH-värde är rostfritt eller emalj att föredra, medan koppar är bra vid höga pH-värden. Om du har kommunalt vatten kan du få information om vilken vattenkvalitet som gäller för just din ort.

Storlek på varmvattenberedaren

En av de stora frågorna vad gäller valet av varmvattenberedare är vilken storlek som krävs. En större varmvattenberedare drar mer energi, men varmvattnet ska också räcka till alla i huset.

Här är en lista över ungefärliga storlekar för olika behov:

  • 30 liter passar hushåll med med 1 person
  • 50-100 liter passar hushåll med med 1-2 personer
  • 100-200 liter passar hushåll med med 3-4 personer
  • 200-300 liter passar hushåll med 4-6 personer

Svårt att välja modell?

Att köpa en varmvattenberedare kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en varmvattenberedare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stora behov har du? Vilka funktioner behöver osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp samt garantitider. Nibe och Metro therm är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test varmvattenberedare

Bäst i test varmvattenberedare. Ju dyrare ett köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

varmvattenberedare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test varmvattenberedare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 16

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *