BÀst i test varmvattenberedare. Vilken Àr bÀsta valet?

bÀst i test varmvattenberedare 1
4.2
(19)

Att bestÀmma vilken varmvattenberedare du ska köpa Àr inte lÀtt. Men var lugn, vi Àr hÀr för att hjÀlpa dig. Vi har satt ihop den ultimata köpguiden med de bÀsta mÀrkena som rekommenderas av experter.

Du kommer att ta del utav vÄra egna Äsikter, vilken som Àr bÀst och vart du hittar bÀsta priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ varmvattenberedare och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

BĂ€st i test varmvattenberedare:

bÀst i test varmvattenberedare

COMPACT 300 NIBE 277liter

bÀst i test varmvattenberedare

EMINENT NIBE 35liter

bÀst i test varmvattenberedare

MODUL 300 E METRO THERM

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. COMPACT 300 NIBE – BĂ€st i test

bÀst i test varmvattenberedare
bÀst i test varmvattenberedare

BE Compact Ă€r en riktig storsĂ€ljare. Ett perfekt val för dig som behöver varmvatten till ett vanligt smĂ„hus. Tillverkad av tĂ„liga material och med valfritt korrosionsskydd – koppar, emalj eller rostfritt.

NIBE har valt material till Compact med mycket stor omsorg. Vattenmagasinet Àr tillverkat av rostfritt stÄl eller i korrosionsskydd av koppar eller emalj. Dessutom Àr varmvattenberedarens isolering Àr tillverkad av miljövÀnlig polystyren (EPS), som ger en mycket god vÀrmeisolering.

I energimyndigheten stora test av elvarmvattenberedare stod sig NIBE Compact bra och placerade sig högt upp i listan mot de andra varmvattenberedarna som hade nÄgot större volym. NÀr det gÀllde medeltemperatur pÄ vattnet lÄg NIBE Compact högst av de testade varmvattenberedarna i 200-litersklassen och resultatet för en mÀngd 40-gradigt vatten visar att NIBE ligger pÄ en bra nivÄ med tanke pÄ att den ocksÄ Àr nÄgot mindre.

NIBE Compact finns i flera olika utföranden. Den minsta storleken 100 finns endast med koppar som korrosionsskydd. Storlekarna 185 och 275 finns med emalj, koppar, koppar med steatitelpatron och rostfritt.

Allt som allt tycker vi det hÀr Àr det bÀsta marknaden har att erbjuda, det hÀr Àr grÀdden pÄ moset som man sÄ fint brukar sÀga. Det Àr ocksÄ den modellen som rörmokare tenderar att installera nÀr de fÄr vÀlja, Nibe Àr ett otroligt stort företag och det hÀr Àr deras storsÀljare av god anledning.

Vikt (kg): 117
Anslutning: 22 mm
SpÀnning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3,9
Volym (l): 100/185/275

2. EMINENT NIBE 35liter – Toppbetyg

bÀst i test varmvattenberedare
bÀst i test varmvattenberedare

NIBE EMINENT Àr en liten, praktisk och effektiv varmvattenberedare för fritidshus och mindre hushÄll. Termostaten kan regleras upp till 80 °C och finns i fyra olika storlekar; 35, 55, 100 och 120 liter.

Varmvattenberedaren Àr försedd med sladd och stickpropp för enkel anslutning till 230 V jordat uttag (ger effekt 1 kW). Kan ocksÄ anslutas till 400 V 2-fas (ger effekt 3 kW). För att passa olika vattentyper finns beredaren i de olika korrosionsskydden rostfritt, koppar och emalj.

NIBE EMINENT har en lÄg vÀrmeförlust genom sin effektiva isolering. Varmvattenberedaren kan monteras hÀngande pÄ medföljande konsol med anslutningarna nedÄt eller liggande horisontellt.

Det hÀr Àr ett utmÀrkt val för sommarstugan eller fritidshuset och med det kommer sÄklart en mindre investering som passar dom flesta plÄnböcker. Trots det lÄga priset tycker vi kvaliten Àr genomgÄende bra, och det förtydligas genom 100-tals positiva omdömen och recensioner vi lÀst.

Vikt (kg): 19
Anslutning: 15 mm
SpÀnning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3
Volym (l): 35/55/100

3. MODUL 300 Metro therm – Mest prisvĂ€rd

bÀst i test varmvattenberedare
bÀst i test varmvattenberedare

Med en varmvattenberedare frÄn Metro Therm kan du tryggt luta dig tillbaka, modellen Modul 300 E har nÀmligen alla funktioner du behöver.

VattenbehÄllaren Àr gjord av stÄl som har emaljerats och testats för att klara ett tryck pÄ sÄ mycket som 13,5 bar. I och med den avancerade tekniken kommer vÀrmeeffekten aldrig minska, dÀrmed kan du vara sÀker pÄ att alltid kunna ta en varm dusch. Denna modell har kapacitet att klara av en riktigt stor familj pÄ minst 5 personer med tanke pÄ den 300 liter stora tanken.

I modellen Modul 300 E frÄn Metro Therm gör emaljskiktet att bakterier och kalk inte kan fastna och pÄ sÄ vis försÀmra kvaliteten. Denna varmvattenberedare klarar av alla typer av vatten: salt, sött och brÀckt. SjÀlva vÀrmeelementet Àr en spiral som samarbetar med en stÄltub för att ge dig och din familj en jÀmn och skön vÀrme. Den smarta designen gör att det Àr enkelt för en tekniker att öppna upp beredaren för att inspektera och rengöra, vilket Àr klokt att göra med jÀmna mellanrum för att inte fÄ en negativ överraskning.

Den hÀr varmvattenberedaren ifrÄn Metro Therm kommer garanterat att tÀcka din familjs varmvattenbehov med en 300 liter stor tank. Vi gillar Àven att den Àr försedda med extra stort kopplingsutrymme dÀr bÄde frontlucka och sidoplÄtar Àr löstagbara för smidig installation och service. För det jÀmförelsevis lÄga priset tycker vi det hÀr Àr ett utmÀrkt alternativ för det stora hushÄllet.

Vikt (kg): 122
Anslutning: 22 mm
SpÀnning (V):230/400
IP-Klassning: IP:24
Effekt (kW): 3
Volym (l): 300

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Det kan vara bra att veta att alla hushÄll inte behöver en VVB (varmvattenberade). Det beror helt enkelt pÄ vilken typ av uppvÀrmningssytem du har.

NÀr det kommer till veduppvÀrmda villor kan det vara en otrolig lÀttnad eftersom vattenet hÄller sig varmt Àven dom gÄngerna dom inte eldar. Varmvattenberedaren investerar dÄ minimalt med energi för att bibehÄlla vattnets temperatur.

Ibland kan det till och med behövas flera separata varmvattenberedare för att tÀcka varmvattenbehovet.

Vilken VVB passar ditt vatten?

Det hÀr Àr viktigt att ta pÄ allvar eftersom en varmvattenberedare med fel material lÀtt kan rosta i olika typer av vatten.

Vid lÄgt pH-vÀrde Àr rostfritt eller emalj att föredra, medan koppar Àr bra vid höga pH-vÀrden. Om du har kommunalt vatten kan du fÄ information om vilken vattenkvalitet som gÀller för just din ort.

Storlek pÄ varmvattenberedaren

En av de stora frÄgorna vad gÀller valet av varmvattenberedare Àr vilken storlek som krÀvs. En större varmvattenberedare drar mer energi, men varmvattnet ska ocksÄ rÀcka till alla i huset.

HÀr Àr en lista över ungefÀrliga storlekar för olika behov:

  • 30 liter passar hushĂ„ll med med 1 person
  • 50-100 liter passar hushĂ„ll med med 1-2 personer
  • 100-200 liter passar hushĂ„ll med med 3-4 personer
  • 200-300 liter passar hushĂ„ll med 4-6 personer

SvÄrt att vÀlja modell?

Att köpa en varmvattenberedare kan liknas vid en djungel, med sÄ mÄnga modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlÀttas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en varmvattenberedare Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stora behov har du? Vilka funktioner behöver osv..

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara produktens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp samt garantitider. Nibe och Metro therm Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken med bra kundservice.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns sÄ mÄnga fantastiska modeller dÀr ute. Vi rekommenderar starkt de i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om produkten sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan ocksĂ„ köpas mycket enkelt online sĂ„ det Ă€r inte nödvĂ€ndigt. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det finns sĂ€rskilda sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

BĂ€st i test varmvattenberedare

BÀst i test varmvattenberedare. Ju dyrare ett köp, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr köpguide.

varmvattenberedare har kommit lÄngt och blir bara bÀttre och bÀttre. Det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test varmvattenberedare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan. Om vill du lĂ€sa mer kan du gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 19

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *