Bäst i test: Gräsklippare. Vilken är bästa valet?

bäst i test gräsklippare 2020
4.3
(4)

En gräsklippare är en betydelsefull maskin att ha. Med det sagt kan det vara svårt att hitta den bästa maskinen som inte bara matchar din budget utan även dina förväntningar.

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste gräsklipparna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra ditt jobb enklare. Dessa modeller vågar vi påstå är bland de populäraste och kommer onekligen hjälpa dig, både spara tid och ta hand din gräsmatta.

Vi listar de 3 bästa gräsklipparna:

bäst i test gräsklippare 2020

Klippo Champion

bäst i test gräsklippare 2020

Klippo Comet SH

bäst i test gräsklippare 2020

Bosch Rotak 32 LI Li-Ion

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Klippo Champion – Bäst i test

bästa gräsklipparen 2020
Bäst i test gräsklippare

En otrolig kvalitetsmaskin till ett oslagbart lågt pris.

Det här är en mästare för små och medelstora gräsmattor. Låg vikt och perfekt balans gör den extremt lättkörd även i tuffa terränger.

Här är ett tips till dig. Jag har jobbat inom ett stort fastighetsbolag med lång erfarenhet av grön-skötsel, det innebar att vi regelbundet var ute och klippte av badplatser, parker, runt fotbollsplaner och andra liknande grönytor. Vi använde den här maskinen! Det här är en pålitlig gräsklippare som alltid startar, sällan strular och tar sig igenom det mesta i form av utmaningar.

Om ett stort företag med många års erfarenhet väljer att köra på den här modellen bör du överväga det som ditt val. Kanske ännu mer med tanke på prislappen, den kostar nästan hälften så mycket som liknande proffsmodeller. Allt som allt tycker jag det här är ett kvalitetsköp.

Fördelar:

 • Bensindriven
 • Pålitlig – startar alltid
 • Prisvärd
 • Lågt pris

Nackdelar:

 • Saknar avancerade funktioner.
 • Väldigt ”basic”

2. Klippo Comet SH – Toppbetyg

vilken gräsklippare
Bäst i test gräsklippare

En klassiker, samma kvalitet, lite mer extra funktioner.

Det här är samma märke som testvinnaren ”Klippo champion” det som skiljer dem två åt är dels funktioner och pris. Den här kostar mer, men du får också en hög funktioner som hjälper till att göra det både enklare och säkrare att klippa gräsmattan. Miljömärkt med Svanen. Levereras utan gasreglage. Auto choke som standard, vilket gör att man inte längre behöver använda choke manuellt. Det förinställda varvtalet på 2900 rpm är det vartal där maskinen ger bästa möjliga prestanda.

Vi tycker också om framhjulsdriften som driver gräsklipparen framåt utan att du trycker på. Auto-choke som gör det enklare än någonsin att starta och mulchningssystemet som klipper exakt, finfördelar det klippta gräset och sprider sedan ut det på marken som gödning.

Det här en klassiker som är vida älskad av både proffs och amatörer. En pålitlig investering som kommer att hålla i många år tack vare robust och genomtänkt konstruktion.

Fördelar:

 • Bensindriven
 • Mycket kraft
 • Framhjulsdrift
 • Enkel och pålitlig

Nackdelar:

 • Något högt pris

3. Bosch Rotak – Bästa batteridrivna

vilken gräsklippare är bäst
Bäst i test gräsklippare

Snabb och enkel gräsklippning – utan krångel och utan att du stör grannarna.

Denna kompakta, sladdlösa gräsklippare är det perfekta valet för dig med en mindre till mellanstor trädgård. Denna gräsklippare är fri från irriterande kablar och utrustad med ett lithiumjon-batteri.

Njut av en bekväm och sund kroppshållning tack vare de genomtänkta ErgoFlex-handtagen. Ett annat stort plus är ljudvolymen som är nästintill obefintlig jämfört med liknande besindrivna modeller. Med gräskammarna klipper Rotak 32 LI automatiskt snygga kanter längs staket och uppfarter. Den har också en uppsamlingsbehållare på 31 l för enkel bortskaffning.

Allt som allt tycker vi att Bosch lever upp till sitt rykte med den här modellen. Batteridriften är kraftfullare än vi trodde och det går snabbt och smidigt att komma igång, mycket tack vare dess låga vikt och enkla ”tryckknappsstart”. Ett bra val, som bygger vidare på din batteripark från utmärkta Bosch helt enkelt!

Fördelar:

 • Tillräckligt med kraft
 • Snabb och smidig
 • Låg ljudvolym
 • Låg vikt
 • Framhjulsdrift

Nackdelar:

 • Passar ej för större områden än 300 m²


4. AL-KO EASY 5.10 – Bästa budgetval

Bäst i test gräsklippare
Bäst i test gräsklippare

En lågpris-klippare som presterar över förväntan med 100-tals positiva recensioner.

Att göra ett ”budgetval” är sällan lätt. Vi vill inte rekommendera något som efter ett par månaders användning slutar med att ni är i behov av reservdelar. Men den här gången känns det tryggt att rekommendera en modell som fått genomgående högt betyg och positiva recensioner.

Bensingräsklipparna i AL-KO Easy serien utvecklas i Tyskland och produceras i Österrike. Pålitliga och effektiva maskiner med innovativ teknik. Tack vare sin moderna design är gräsklipparen dessutom ett blickfång i din trädgård. Den aerodynamiska stålskölden förenklar uppsamlingen av gräset och försäkrar en lång livslängd

AL-KO har förtjänat sitt rykte. På någos vis har de blivit nästintill kända för att tillverka kvalitets-produkter till bra priser och ja, det här är inget undantag. Utnämnd som ”bra köp” i bland annat Råd och Rön´s stora test av 74 gräsklippare. Vi säger köp

Fördelar:

 • Bra pris
 • Bra kraft
 • Självdrift
 • 100-tals Positiva recensioner

Nackdelar:

 • Inte för proffsbruk
 • Inte för ytor större än 500m2
 • Lite bökigt att tömma behållaren.

5. Husqvarna LC 347V – Utmanare

Bäst i test gräsklippare 2020
Bäst i test gräsklippare

Vilket test av hade varit komplett utan att nämna Husqvarna?

Husqvarna har en otrolig tradition av att sälja kvalitetsprodukter till både proffs och privatpersoner och har ett stort antal lojala följare, som inte köper något annat.

Det här är en slitstark gräsklippare för enkel, bekväm klippning och ett perfekt utseende på gräsmattan. Smarta lösningar såsom vikbara handtag, variabel hastighet och enkelt justerbar klipphöjd minskar ansträngningen och ger utmärkt resultat. Uppsamling i toppklass lämnar gräsmattan snygg och prydlig.

Vi tycker den här klipparen är grym. Den som säger något annat vet inte vad han pratar om. Husqvarna bygger maskiner för att de ska hålla, byggkvaliten är utmärkt och trots tuffa utmaningar lär den garanterat plöja igenom tack vare dess kraftfulla motor.

Fördelar:

 • Kraftfull motor
 • Framhjulsdrift
 • Smidig tömning av uppsamlingskärlet
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Saknar avancerade funktioner.
 • Lite svårt att justera klipphöjden

Vilken gräsklippare passar dig?

Det finns olika typer av gräsklippare som lämpar sig för olika typer av trädgårdar läs mer för att ta reda på vilken gräsklippare som passar dig.

Elektriska gräsklippare. Detta är det bästa valet för små och medelstora trädgårdar. Gräsklipparna är mindre, billigare att köpa och lätta att förvara. Var bara nogrann med att kntrollera att kabeln låter dig klippa till slutet av trädgården innan du köper.

Batteridrivna gräsklippare. Trådlösa batteridrivna gräsklippare är en problemfri vardag. De har alla fördelarna med en elektrisk gräsklippare men du behöver inte krångla eller oroa dig för en kabel.

De kan emellertid vara dyrare än elmodeller på grund av batteriet. Moderna litiumjonbatterier är lättare och håller mycket längre än traditionella nickel-kadmium-versioner, men de är dyrare.

Bensindrivna gräsklippare. Bensindrivna gräsklippare är onekligen det bästa valet för stora trädgårdar där en nätkabel skulle vara olämplig. De är lite dyrare men mycket kraftfullare och snabbare. De är också lättare att manövrera runt stora föremål.

Kom dock ihåg att bensin gräsklippare behöver service precis som bilmotorer, och du måste kontrollera och fylla på oljan.

Gågräsklippare. Dessa är i allmänhet små cylindergräsklippare som du helt enkelt skjuter med din muskelkraft. De är bäst för små trädgårdar och använder inte el eller producerar buller och utsläpp.

Dock är gräsklippare inte lämpliga för större eller sluttande trädgårdar eller personer som har svårt att trycka.

Här är lite gräsklippar matte:

 • Liten gräsmatta (upp till 100 kvm): elektriska och sladdlösa gräsklippare.
 • Medium gräsmatta (100 – 250 kvm): elektriska, sladdlösa gräsklippare och bensin.
 • Stor gräsmatta (250+ kvm): bensin gräsklippare.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en gräsklippare kan liknad vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en gräsklippare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test gräsklippare

Ju dyrare en maskin, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Gräsklippare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test gräsklippare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *