Bäst i test: Varmluftspistoler + Köpguide

bäst i test varmluftspistol
5
(5)

Att du vill ha en varmluftspistol är en sak, att välja vilken varmluftspistol som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på varmluftspistoler och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa varmluftspistolerna 2020:

bästa varmluftspistolen 2020

Dewalt D26411

vilken varmluftspistol är bäst

HiKOKI RH600T

bäst i test varmluftspistol

Makita HG6031VK

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt D26411 – Bäst i test

bäst i test varmluftspistol
bäst i test varmluftspistol

DEWALT D26411 är en kompakt varmluftspistol på 1800W. Utrustad med två luftflöden för maximal kontroll.

Detta är enligt mig en exceptionell värmepistol. Ett perfekt alternativ för amatören som letar efter en kvalitetsmaskin. Dewalt imponerar med ett värmeelement på 18000 watt som värms upp rekordsnabbt. Ett justerbart temperaturområde och en omfattande uppsättning tillbehör kommmer ge dig en mångsidighet. Värmepistolen kan användas för ett brett spektrum av uppgifter, allt från att tina frusna rör på den lägsta värmeinställningen till svetsning av plast eller till och med för att ta bort färg.

Effekt1800 W
Arbetstemperatur50-600 ° C
Luftflöde250 / 450 l/min
Vikt0.85 kg
Längd x Höjd253 mm x 210 mm

Bästa pris hittar du hos:


2. HiKOKI RH600T – Mest prisvärd

bäst i test varmluftspistol
bäst i test varmluftspistol

HiKOKI RH600T är en prisvärd varmluftspistol på 2000W med steglös temperaturstyrning. Temperatur mellan 450-600°C och luftflöde mellan 250–500 l/min.

Denna värmepistol har ett imponerande kraftfullt värmeelement på 2000 watt. Tillsammans med en reglerbar fläkt garanterar den att få jobbet gjort oavsett projekt.

Låg vikt och ett skönt grepp medan det integrerade stativet håller pistolen upprät. En produkt i det billigare spektrumet, dock med imponerande prestanda som räcker gott till de flesta projekt. Kanske mest lämpad för entusiastiska husägare och nybörjare.

Effekt2000 W
Luftflöde250-500 l/min
Temperatur450°C till 600°C
Vikt0,6 kg
Mått (LxBxH)245 x 83 x 250 mm

Bästa pris hittar du hos:


3. Makita HG6031VK – Toppbetyg

bäst i test varmluftspistol
bäst i test varmluftspistol

Varmluftspistol på 1800 W med två hastigheter på 250 – 500 l/min och ett temperaturområde på 50 – 600 ° med termisk säkerhetsbrytare

Makita har många fördelar att erbjuda dig som söker rätt balans av kvalitet och pris. Att sammanfatta alla värmepistolens egenskaper är nästan omöjligt. Det här är ett proffsigt elverktyg som inte är omöjligt att se i handen på en mattläggare. Den har ett varierande stort temperaturområde som snabbt kan justeras. En inbyggd keramisk kärna och två switchlägen som förbättrar prestandan medan fyra munstycken gör verktyget lämpligt för ett brett spektrum av projekt, från enkla hushållsuppgifter som att tina frysta rör till att löda plast och kvalitativa förändringar. En enastående maskin i premium klassen.

Effekt1600 W
Luftflöde300 – 500 liter/min
Temperatur350 – 500º
Variabel temperatur
Termisk säkerhetsbrytare
IEC SkyddsklassII
Mått (L x B x H)257 x 85 x 206 mm
Vikt (utan sladd)670 g

Bästa pris hittar du hos:


Det här kan vara bra att veta

En värmepistol är en handhållen anordning för att blåsa varm luft, liknande en hårtork men fungerar vid mycket högre temperaturer. De flesta har vanligtvis en kapacitet upp till cirka 600° lite beroende på modell.

Värmepistoler kan användas för att ta bort färg, värma krympslang, desolderkretsar innan du använder lödkolv, avfukta, böja plast och mjukgöra lim för att ge några exempel.

Var försiktig när du använder dessa verktyg eftersom den extrema värmen som avges kan vara mycket farlig. Var noga med att använda korrekt säkerhetsutrustning inklusive skyddsglasögon och arbetshandskar.

Följande värmepistoler använder de senaste innovativa komponenterna för att tillgodose dina behov och hjälper dig att göra ditt arbete enklare.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en varmluftspistol kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, mer krävande arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre stark modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska varmluftspistoler där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om pistolen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra blad kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test varmluftspistol

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Marknaden har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test varmluftspistol. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *