Bäst i test Färgspruta. Vilken är bästa valet?

bäst i test färgspruta
4.3
(4)

Att bestämma att du vill ha en färgspruta är en sak, att välja vilken färgspruta som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste modellerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på färgsprutor och ha en mycket bättre uppfattning om vad du bör leta efter!

Vi listar de 3 bästa färgsprutorna:

bästa färgsprutan

Färgspruta Bosch PFS 2000

vilken färgspruta är bäst

Metabo FSP 1000

test färgspruta

Black & Decker Hvlp

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Färgspruta Bosch PFS 2000 – Bäst i test

bäst i test färgspruta
bäst i test färgspruta

Lackerings- och målningsarbeten har aldrig tidigare varit så enkla! Appliceringen av väggfärger och metall- och träfärger är enkel med det nya färgsprutsystemet PFS 2000 från Bosch. Glöm pensel och roller!

Jag använde den här sprutpistolen för att måla taket och väggarna i min korridor hemma med vanlig vit inomhusfärg. Korridoren var en del gips och en del gammal färg.

Vad var bra? Maskeringen tar tid – och det måste göras bra. Men när det väl är klart går det fort, för mig tog det ca: 2 timmar från målningsstart till färdigställande. Och resultatet blev minst lika bra, om inte bättre.

Vad kan vara bättre?
Det säger sig självt att en mask krävs och jag tror att Bosch skulle göra det bra att inkludera en för att komma igång med tanke på målkonsumenten. Taksprejning var också ganska knepig eftersom att peka pistolen mot taket resulterar i att pistolen inte får någon färg – detta löses genom att hålla behållaren väl fylld och spruta på 45 grader. Jag var tvungen att regelbundet rensa luftkanalerna från torkad färg för att säkerställa att den fungerade konsekvent, det kan också ha berott på viskositeten hos färgen som jag använde.

Andra kommentarer:
Den är ganska högljudd, inte så du behöver skydda din hörsel, men de kan vara värt att veta. Jag fann också att översprutning av ett område är ganska enkelt att göra, men kan också lätt fixeras med hjälp av olika luftinställningar och sprutinställningar. Jag tyckte att den lägre luftinställningen var ganska bra för att säkerställa ett bra resultat. Slutligen skulle jag inte rekommendera att använda maskeringstejp med dåligt lim eftersom luftstrålen räcker för att komma under den.

Men resultatet blev bra och totalt sett är jag nöjd. Det blir en fin, konsekvent finish, speciellt i hörnen där det annars kan vara svårt att komma åt. Om du letar efter ett snabbare sätt att måla, har stora ytor att måla eller är helt enkelt uttråkad av att måla på traditionellt vis, kan Bosch PFS 2000 definitivt vara värt ett försök!

Kapacitet: 200ml/min
Slanglängd:1,3m
Behållarvolym:800ml
Maskinens vikt:2.0kg

2. Metabo FSP 1000 – Mest prisvärd

bäst i test färgspruta
bäst i test färgspruta

Metabo FSP 1000 är en färgspruta med luft- och färgmängdsreglering för exakt, jämn och effektiv färgsprutning med goda arbetsresultat. Med steglös inställning för rund- och bredsprutning.

Metabo har tillverkat professionella färgsprutor i årtionden, och har även vågat sig in på konsumentmarknaden med denna HVLP-spruta (Low Volume, Low Pressure). Det är inte ovanligt att se Metabo i handen på proffesionella målare, man kan säga att de har erfarenhet av att göra bra grejer. Sprejmönstret är väl innehållande med mycket lite stänk. Färgbeläggningen är stor och färgpartikelstorleken är tillräckligt liten för att ge en kontinuerlig jämn finish.

Praktiskt och lätt även på ställen som är svåra att nå, mycket tack var dess relativt låga vikt. Funktioner som vi gillar inkluderar olika sprejmönster på framsidan av pistolen, de olika munstyckena och smidig förvaring av pistol och slang. Metabo har med instruktioner för att använda pistolen. 7

Av recensionerna vi läst får denna spruta konsekvent höga betyg både för kvaliteten på sprayen och välplanerade funktioner.

Kapacitet: 240ml/min
Slanglängd:1,7m
Behållarvolym:700ml
Maskinens vikt:0.7kg

3. Black & Decker Hvlp – Bästa budgetval

bäst i test färgspruta
bäst i test färgspruta

Black & Decker Hvlp är en kompakt, praktisk och bekväm 400 W elektrisk handhållen färgspruta.

Denna kompakta sprutpistol är idealisk för vattenbaserade färger, vattenbaserade emaljer, andningsfärger och lösningsmedel. Den baserar sin teknik på HVLP-teknik (hög volym, lågt tryck); det innebär att den genererar en luftstråle vid lågt tryck som gör det möjligt att spruta färg i många partiklar av samma storlek för att garantera precision och noggrannhet vid målning.

Black + Decker HVLP200-GB elektrisk sprutpistol är inte en professionell pistol; i själva verket är det särskilt lämpligt för små ytor eller föremål, såsom persienner, rullgardiner, dörrar, möbler.

Det kan dock vara otillräckligt för stora väggar eller tak. När allt kommer omkring talar priset på Black and Decker HVLP200-GB för sig själv, eftersom det absolut inte är jämförbart med professionella sprutpistoler.

Vi känner därför att vi rekommenderar köpet till alla som vill ha ett innovativt och lättanvänt verktyg för alla mindre stora jobb.

Spänning 400W
Slanglängd:3m
Behållarvolym:1200ml
Maskinens vikt:2.1kg

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en färgspruta kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större ytor / arbeten? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska tigersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sticksågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en tigersåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test färgspruta

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Tigersågar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test färgspruta. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *