Bäst i test: Planslip + Köpguide

bäst i test planslip 2
4.3
(3)

Att du vill ha en planslip är en sak, att välja vilken planslip som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära plansliparna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på planslipar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa plansliparna:

Bosch GSS 18V-10 (Batteridriven)

Metabo FSR 200 INTEC (Nätdriven)

Black & Decker DUOSAND 270W (Nätdriven)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GSS 18V-10 – Bäst i test

Bäst i test planslip
Bäst i test planslip

Bosch GSS 18V-10 är en sladdlös och oscillerande planslip på 18V. Ergonomisk design med softgrip och olika grepplägen.

När jag först fick GSS18V-10 från Bosch för utvärdering / testning, anlände den i en fin solid väska med allt snyggt utlagt, slipmaskinen själv, extra batteri, laddare samt tre olika slipskydd inklusive dynan.
Det första som slog mig när jag börjande använda slipmaskinen var dess vikt, med 1,4 kg är det en solid maskin och vikten hjälper verkligen till att använda slipmaskinen eftersom inget ytterligare tryck nedåt krävs

18V-motorn har en fantastisk mjukstartfunktion så att den inte hoppar igång utan bygger snarare upp till en hastighet på 11000 varv / min och med 22000 slag per minut ger en mycket fin finish.

Den stora frågan var hur den jämförde sig med en nätdriven planslip, Och ja, enligt min åsikt så gör den det. Du kommer inte märka någon skillnad i vare sig kapacitet eller prestanda. Resultatet blev likvärdigt mot en 125mm sladdad och när den används i kombination med Boschs slippapper blir resultatet både på lövträ och mjukved lysande.

Skulle jag rekommendera den? Utan tvekan och om du använder andra 18V trådlösa verktyg från Bosch-serien, skulle detta vara ett värdefullt tillägg till din arsenal av elverktyg.

Fördelar:

 • Tillräckligt med kraft
 • Portabel – Batteridriven
 • Mjukstart
 • Fin finish

Nackdelar:

 • Batteri och laddare ingår ej

Pris: 1 743,75 kr (Just nu kan du spara 41% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 2 975 kr)


2. Metabo FSR 200 INTEC – Toppbetyg

bäst i test planslip
Bäst i test planslip

Det här är en planslip på 200W med en slipskiva på 114 x 102 mm och ett svängningstal på upp till 26000/min.

Metabo är kända för att tillverka högkvalitativa produkter till nästan orimligt bra priser och det här är inget undantag. Det här är en liten och behändig planslip för enkel enhandsbetjäning och har ett mycket bra förhållande mellan vikt och effekt. Detta gör att FSR 200 INTEC lämpar sig väl för arbeten på högre höjd. Utrustad med glidsäkert handtag, robust spännsystem och dammkassett med filter.

Byggkvaliten är solid, den känns bra i handen med flera grepplägen och är väl balanserad. Mjukt gummierat softgrip handtag gör arbete i långa perioder lättare och bekvämare.

En av de bästa sakerna med denna slipmaskin är att det är en universalprodukt. Oavsett vad du vill slipa: plast, trä, metall eller något annat material. Denna funktion gör denna slipmaskin användbar och lämplig. Dessutom har den inte för mycket vikt. Den väger mindre än 2 kg vilket innebär att den är enkel att använda

Allt som allt: En pålitlig planslip, med relativ låg vikt skön känsla och tillräckligt med kraft för att ta sig an de flesta projekt. Till ett superbra pris!

Fördelar:

 • Tillräckligt med kraft
 • Lämpar sig för de flesta material
 • Liten och smidig

Nackdelar:

 • Slippapper ingår ej

Pris: 1 138,75 kr (Spara 11% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 1 286,25 kr)


3. Black & Decker DUOSAND – Bästa budgetval

bäst i test planslip
Bäst i test planslip

Under det senaste seklet har Black + Decker blivit ett hushållsnamn, känt för högkvalitativa och innovativa produkter. Att underlätta jobbet har alltid varit i spetsen för Black + Deckers uppdrag. Som varumärke strävar den ständigt efter att förenkla och skapa verktyg och produkter som gör uppgiften snabbare och enklare att utföra.

Duosand är världens första slipmaskin med ett dubbelt fläktsystem som lindar runt dammuppsamlingen för renare slipning. Kraftig 270W motor, lämplig för alla allmänna slipapplikationer. Duosands dubbla fläcksystem samlar 3 x mer damm (jämfört med Black & decker KA320).

Speciellt bra för ytbehandling av stora plana ytor eller för att ta bort färg eller andra ytbeläggningar. Tack vare sin innovativa dubbla fläktlösning samlar den mer damm och håller arbetsplatsen renare och gör också jobbet snabbare, eftersom mindre damm betyder mindre sanering. Underhållet av slipmaskinen är också ganska smidigt på grund av den genomskinliga kapseln som lätt kan tas bort, rengöras och fästas igen.

Black & Decker är bra på många sätt, men om du planerar att använda din planslip dagligen i arbetet så behöver du en slip som tål daglig användning och allt som kommer med det. Kör på någon av modellerna ovan, vill du hellre färdigställa ett projekt hemma få ett snyggt resultat och sedan låta maskinen vila. Köp Black & Decker.

Fördelar:

 • Tillräckligt med kraft
 • Lämplig för de flesta material
 • Smidig damminamling
 • Låg vikt, bra ergonomi

Nackdelar:

 • Tål inte daglig användning på en arbetsplats. (Våran åsikt)
 • Något högljudd

Pris: 759 kr (Spara 10 % när du klickar på knappen nedanför)


Att välja rätt planslip

När du försöker välja den bästa slipmaskinen för dina träbearbetningsprojekt är det viktigt att granska en mängd olika faktorer. Det måste kunna utföra, snabbt och effektivt, alla uppgifter som du kommer att kasta sin väg. Därför kan driftsfunktioner som starthastighet, variabla eller fasta bana hastighetsalternativ, skivstorlekskompatibilitet och motoreffekt väga tungt i ditt beslut. Men samtidigt kommer din framtida kraftslipmaskin potentiellt att vibrera med i handen under lång tid, så det måste också vara bekvämt att använda.

Faktorer som vibrationshastigheten, stilen och materialet i grepphandtaget och användarvänligheten blir då inneboende för att göra ditt val. Tack och lov har vi tittat på många av dessa faktorer i våra recensioner för slumpmässiga bana slipmaskiner från betrodda varumärken som Bosch, Makita, Porter-Cable och Dewalt. Förhoppningsvis kan våra recensioner göra ditt nästa orbital slipmaskinköp lite mindre ”slumpmässigt.”

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en planslip kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en planslip är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med långa garantiperioder.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska planslipar där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om slipen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra batterier kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test planslip

Bäst i test planslip. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Planslipar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test planslip. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *