Bäst i test Fuktmätare + Köpguide

bäst i test fuktmätare
3.3
(9)

Att bestämma att du vill ha en fuktmätare är en sak, att välja vilken fuktmätare som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste fuktmätarna på marknaden för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på fuktmätare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa fuktmätarna 2020:

Protimeter SurveyMaster II

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Protimeter SurveyMaster II – Bäst i test!

Bäst i test fuktmätare
Bäst i test fuktmätare

Fuktmätaren Protimeter SurveyMaster II är uppföljaren till toppmodellen Protimeter SurveyMaster. Denna nya fuktmätare har en helt ny design, bakgrundsbelyst LCD-skärm och ett intuitivt användargränssnitt. Fuktmätaren har fått ett mer användarvänligt grepp i gummi och en större display där resultatet syns mycket tydligare.

Protimeter SurveyMaster II är en kombination av två fuktmätare från Protimeter. Dels mätaren Protimeter Digital Mini, med mätspetsar för mjuka material, och dels Protimeter Aquant II för ickeförstörande mätning i alla byggnadsmaterial.

SurveyMaster II är därför ett mycket kraftfullt kombinationsinstrument. Du kan ena sekunden söka fukt genom en plastmatta i ett våtrum utan att göra hål för att nästa sekund mäta den exakta fuktkvoten i en träkonstruktion.

SurveyMaster II är en fuktmätare med både en LCD-display och LED-lampor. LCD-displayen visar fuktkvoten, %H20, i trä eller ett relativt mätvärde då du arbetar i icke-förstörande läge. LED-lamporna (60 lysdioder) visar grönt, gult eller rött vilket ger dig en snabb avläsning av fuktförhållandena.

Med de medföljande djupmätningsprober (mätsonder) kan du mäta bakom väggpanel eller golvkonstruktion. Borra två små hål och för in de 13 cm långa givarna.

Surveymaster har kommit långt över åren och förtjänar sin plats som en av marknadens bästa fuktmätare och nummer 1 på våran lista. Sammantaget är detta en stor mätare som fungerar bra och är mycket enkel att använda. Det är en av de snyggaste mätarna på marknaden, det är tydligt att mycket noggrant övervägande har gått in i utformningen av hela paketet, från bärväskan till utseendet på själva mätaren.

Indikerar fukt vid djup upp till:19 mm
Batterier (ingår)9V
Storlek190 x 70 x 49 mm
Vikt225 gram

Pris: 7 025 kr (Spara 11% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 7 925kr)


2. Flir MR55 Fuktmätare – Mest prisvärd!

Bäst i test fuktmätare
Bäst i test fuktmätare

FLIR MR55 är en fuktmätare med trådlös anslutning via Bluetooth för bekväm avläsning från mobilenhet via FLIR Tools mobilapp. Lämpar sig perfekt för bygginspektörer, tekniker för fuktbearbetning, för arbete med skadedjursbekämpning eller för tak- och golvläggare m.fl.

Med denna fuktmätare kan du snabbt göra exakta mätningar som automatiskt kompenserar för omgivningstemperaturer. Detta gör att du får den mest exakta avläsningen som möjligt och redogör för relativ luftfuktighet också.

Enklare avläsning med Bluetooth

FLIR MR55 har trådlös anslutning vilket optimerar ditt arbetsflöde, då det är möjligt att göra avläsningar från en mobilenhet via FLIR Tools mobilapp. Denna innovativa teknik ansluter fuktmätaren låter dig läsa resultaten på distans genom appen. Det gör att du tydligt kan se resultaten och mata in dem i appen så att du kan se dem var du än går, även om du inte har mätaren på dig.

Materialbibliotek via QR

Tack vare ett inbyggt bibliotek med 11 materialgrupper kan användarna ställa in mätaren till lämpligt testmaterial för att förbättra mätnoggrannheten. Mätningarna kompenserar automatiskt för omgivande temperatur. Biblioteket är enkelt att komma åt, genom att skanna en QR-kod på baksidan av mätaren med din mobila enhet.

Egenskaper

  • Kostnadseffektiv, exakt, robust och pålitlig stiftbaserad fuktmätare
  • Temperaturkompenserad och inställd på testmaterialet
  • QR-kod på baksidan av mätaren för att leta upp materialgrupper på FLIRs hemsida
  • Försedd med LED-arbetslampa
  • Bakgrundsbelyst LCD-skärm
  • Självtestkalibreringsverifiering (testpunkter i skyddslock)
  • Utbytbara elektrodstift

FLIR 3 års produktgaranti

Garantin gäller vid registrering hos FLIR. Klicka här för registrering om 3 års produktgaranti.

Pris: 1 473,75 kr (Spara 15% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 1 737,50 kr)


3. Flir MR40 Fuktmätare – Bästa budgetval

Bäst i test fuktmätare
Bäst i test fuktmätare

FLIR MR40 är en fuktpenna med inbyggd ficklampa, två sonder och en skala. En prisvärd fuktmätare med nogranna resultat.

FLIR MR40 är en bärbar, robust 2-polig, enskalig fuktmätare med en integrerad ficklampa. Med tillförlitliga och exakta mätningar som erbjuds till en mycket överkomlig prislapp är MR40 ett snabbt och lättanvänt verktyg för att hitta och undersöka fuktinnehållet.

FLIR MR40 är anpassad för trä och vanliga byggmaterial, vilket är idealisk för byggare, bygginspektörer, renovering, åtgärdande av fuktproblem samt vid tak- och golvarbeten. MR40 har alla väsentliga funktioner som du behöver för att snabbt verifiera fukt och bestämma svårighetsgraden av problemet inklusive en ”håll” -funktion och kalibrering / stiftkontroll integrerad i locket.

Utrustat med en tydlig LCD-skärm, en enkel på / av-knapp med ’Auto Power Off’, utbytbara stift och en hörbar indikering av uppmätt räckvidd. MR40 är tillräckligt liten för att ha i fickan, IP54 stänkskyddad och 3 meter släpptestad, så den är alltid redo att arbeta när – och var du än är. .

FLIR 3 års produktgaranti

Garantin gäller vid registrering hos FLIR. Klicka här för registrering om 3 års produktgaranti.

Pris: 637,50 kr (Spara 15% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 750 kr)


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en fuktmätare kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en fuktmätare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför mer komplexa arbetsuppgifter, eller till ett specialfall? Eller är det till mer normala omständigheter.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Flir, Protimeter och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska fuktmätare där ute. Vi rekommenderar starkt fuktmätarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om mätaren säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test fuktmätare

Bäst i test fuktmätare. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Fuktmätare har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test fuktmätare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *