Bäst i test: Tigersåg. Vilken är det bästa valet?

bäst i test tigersågar 2020
5
(1)

Att bestämma att du vill ha en tigersåg är en sak, att välja vilken tigersåg som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test tigersåg

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära tigersågarna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på tigersågar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa tigersågarna:

Milwaukee M18 CSX-0

Dewalt DCS388N XR

Makita DJR183Z

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Milwaukee M18 – Bäst i test

köpguide tigersågar vilken är bäst i test
bäst i test tigersågar

Det här är varumärket som är synonymt med tigersågar – Milwaukee – och av goda skäl.

Dess kraftfulla 11amp-motor ger dig upp till 3 000 SPM (slag per minut) med en variabel hastighetsutlösare och en slaglängd på 1 1/8 ”. Yrkesmän och hobbtyeuntisaster – är intresserade av dess mångsidighet, hållbarhet och förmåga att kapa igenom allt med minimal insats. Den känns bra i dina händer, har en 5-årsgaranti (längre än någon annan på denna lista) och är tillverkad i USA. Användare talar om att äga dem i årtionden och skryter om de galna, oväntade saker som de har kapat med sin Milwaukee. Varumärkeslojaliteten är onekligen mycket hög. Det enda konsekventa klagomålet är att den medföljande förvaringslådan inte innehåller ett särskilt fack för extra blad.

Vi placerar den självutnämnt 1 på våran lista. Under min tid som snickare var detta det självklara valet både på byggarbetsplatsen men också för alla krävande jobb hemma.

Fördelar:

 • 11amp, 3 000 SPM med utlösare med variabel hastighet
 • 5-års garanti
 • Kvalitetsbyggd
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Levereras i en låda som inte lagrar extra blad

:


2. Dewalt DCS388N XR – Toppbetyg

tigersåg bäst i test
bäst i test tigersågar

Liksom Milwaukee ger DeWalt dig en hastighet på 3 000SPM med 1 1/8 ”slaglängd men DeWalt körs på ett 20V-batteri (ett som växlar med andra DeWalt-verktygsbatterier).

Unik på vår lista, DeWalt låter dig installera blad i fyra kompassriktningar för ökad mångsidighet. Användarna är nästan universellt nöjda med prestandan, men klagomål om svagt bladlås och brist på yta när de skärs i svåråtkomliga områden eller besvärliga positioner. Detta kommer som ett blott verktyg – inga blad, inget batteri, ingen laddare – men om du redan har investerat i andra laddningsbara DeWalt-verktyg behöver du bara lägga till blad till ditt köp. Batteriets livslängd kan tyckas inkonsekvent, med en del användare rånar om hur länge de varar och vissa klagar på det motsatta.

Efter användning kan jag intyga att maskinen må vara lite bökig i trånga utrymmen men allt annat är sömlöst bra. Stor effekt, bra prestande och ergonomi samt lätt att hantera.


3. Makita DJR183Z – Mest prisvärd

vilken tigersåg är bäst i test
bäst i test tigersågar

Makita är en av de ledande tillverkarna av professionella elverktyg på marknaden. DJR183Z har utvecklats med ett verktygslöst bladbyte för snabbare installation och borttagning av blad.

Makita DJR183 är en prisvärd tigersåg på 18V med LED-belysning, variabel hastighetskontroll och slaglängd på 13mm. Lätt att hantera och optimal i tränga utrymmen tack vare dess kompakta konstruktion. Makita DJR183Z är kort sagt en proffsig tigersåg lämplig för en mängd yrken inklusive elektriker, VVS och allmän byggnadsarbete.

Drivs av Makita 18v Li-ion-batterier. Den har en mjuk start och en variabel hastighetsutlösare med en maximal kapacitet på 50 mm i trä och stål. Ergonomiskt design med gummerat handtag för ett bekvämt grepp och en LED-lampa som lyser upp arbetsområdet.

En klockren tigersåg, lite mindre kraft än ovanstående modeller men också snällare mot plånboken och fullt kapabel till en mängd material och uppgifter framförallt är dess mindre storlek en fördel.

Fördelar:

 • Kompakt
 • Låg vikt
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inte lika kraftfull som exempelvis Milwaukee & Dewalt.

4. Bosch GSA 1100 E – Utmanare

bäst i test tigersåg köpguide tigersåg
Bäst i test tigersågar

Bosch GSA 1100 är en professionell tigersåg. Som inte sällan ses ute på arbetsplatser tack vare dess högkvalitativa design.

GSA 1100 kommer med en egen integrerad LED-belysning. För att säkerställa att du alltid har en tydlig bild av jobbet. Drivet av en högpresterande 1100 W-motor Du kan använda den för att skära allt från trä och plast till järnhaltiga och icke-järnmetaller, betong och sten. Att byta sågblad är snabbt och enkelt med det Bosch SDS verktygslösa bladbytesystemet. Tigerågens handtag är ergonomiskt utformad och gummibeläggningen runt dess växellåda hjälper till att ge ett fast och bekvämt grepp. Ytterligare användarvänliga hjälpmedel inkluderar en metallkrok för att hänga upp sågen mellan jobb.

Egenskaper

 • Inbyggda LED lampor ger bättre överblick av arbetsstycket
 • Kraftig 1 100 W-motor ger snabb sågavverkning
 • Metallkroken gör att du kan hänga undan maskinen vid pauser
 • SDS-systemet ger snabba och smidiga sågklingsbyten
 • Gummerat växelhus ger säkert och bekvämt grepp  

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Ergonomisk
 • Enkelt bladbyte

Nackdelar:

 • Inte lika kraftfull som exempelvis Milwaukee & Dewalt.


5. Bosch GSA 1300 PCE – Bra val

bäst i test tigersågar köpguide tigersågar
bäst i test tigersågar

Storebror till föregående modell. Lite starkare, lite skönare, lite bättre.

En professionell tigersåg med antivibrationshandtag och massbalans, lämplig för arbete med låg trötthet. Högpresterande motor med konstant elektronisk hantering för tuffa applikationer. SDS-system tillåter snabba och enkla ändringar av sågblad. LED-ljus för mörka arbetsområden. Levereras med bärväska.

Har utformats för att kapa igenom ett brett spektrum av material inklusive metallrör, plast, trä och till och med luftat block. Denna uppgraderade såg har en högpresterande motor, Dual-LED, SDS Bladbyte och sågkrokar. Bosch GSA 1300 PCE drar också fördel av att ha den lägsta vibrationsnivån i sin klass.

Fördelar:

 • Ergonomisk
 • Prisvärd
 • Kraftfull
 • 3 års garanti

Nackdelar:

 • Lite komplicerad att reglera hastigheten

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en tigersåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en tigersåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska tigersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sticksågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du ko§d32xqntrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en tigersåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test tigersåg

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Tigersågar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test tigersågar. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *