Test av bandsågar. Vilken är bäst i test?

bandsåg bäst i test köpguide
4
(9)

Att bestämma att du vill ha en bandsåg är en sak, att välja vilken bandsåg som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära bandsågarna. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara expert på bandsågar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

köpguide bandsåg

Milwaukee M12

bäst i test bandsåg

Metabo BAS 261

vilken bandsåg ska jag köpa

Flex SBG 4910

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Milwaukee M12 – Bästa batteridrivna!

Milwaukee M12 är en kompakt sladdlös bandsåg, den mest kompakta och lättaste sladdlösa bandsågen på marknaden. M12 är mindre än hälften av vikten och storleken jämfört med andra bandsågar.

Tack vare sin bärbarhet och kraft lämpar den sig oerhört bra till elektriker, rörmokare, underhållspersonal och andra som skär material med liten diameter, M12 väger bara 3 kg och 30cm längd, vilket gör den idealisk för att kapa bland annat rör eller kablar med kapsling. Med en kapacitet på 40 x 40 mm kan M12 utföra över 150 skärningar på en laddning tack vare REDLithium-batteri. Andra funktioner inkluderar ett nedre skydd med två låsningar som täcker bladet utanför det aktiva skärområdet, ett reglage med variabel hastighet samt REDLINK elektronik som motverkar överhettning ger hållbarhet som är bäst i sin klass.

Fördelar:

 • Kraftfull – klarar de flesta material så som metall, rostfritt stål, koppar, trä, plast osv..
 • Kompakt
 • Lång livstid
 • Överlägset batteri

Nackdelar:

 • Om jag måste klaga på något så är det något omständigt bladbyte.

:


2. Metabo MBS 18 LTX 2.5 – Mest prisvärd

Metabo MBS 18 LTX 2.5 är en 18V bandsåg för precisa, gradfria snitt i metall, aluminium och plast. Med bekvämt arbete tack vare optimal placering av tyngdpunkten och gummerat handtag.

Verktyget är lätt och kompakt vilket gör det enkelt att använda på svåråtkomliga platser och över huvudet. Den högkvalitativa designen säkerställer låga vibrationer och komfort under kapning. Utöver det har verktyget ett verktygsfritt bladbyte, ett enkelt bladspännings- och spårningssystem, ett LED-ljus för att belysa skärlinjen, ett metallsågskydd för säkerhet och en integrerad hängkrok. Metabo bandsåg drivs av Ultra-M Li-Ion-batterier (Som säljs separat). Fördelen med Metabo´s batterier är att de laddar upp till 30% snabbare och skyddar battericellerna trots att själva livslängden är något kortare jämför med Milwaukee .

Fördelar:

 • Kraftfull – klarar de flesta material så som metall, rostfritt stål, koppar, trä, plast osv..
 • Prisvärd (24% rabatt)
 • Enkelt bladbyte
 • Snabbare laddningstid

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat
 • Kortare livslängd på batteri

3. Metabo BAS 261 Precision – Bästa stationära

bandsåg bäst i test

Metabo BAS 261 är en stationär bandsåg med hög precision och stabilitet. Med den justerbara HSS-precisionsstyrningen garanteras du exakta sågresultat vid varje tillfälle. Även utrustad med välbalanserade svänghjul med gummibeläggning vilket ger tyst banddrift.


Det här är den stationära bandsågen på marknaden som är mest populär, och av en anledning! Den klarar 90 mm tjockt virke med lätthet utan att du behöver tvinga det. Staketet är bra och har funktioner som jag önskar att min större bandsåg hade. Kan enkelt göra parallella snitt över 1 och en halv meter långa. Det är utan tvekan en klump att flytta runt, men det har sina fördelar när den sitter på ett golv och hålls fast.

Fördelar:

 • Robust, Rejäl
 • Kraftfull, sågar med lätthet
 • Tyst drift
 • Prisvärd (29% rabatt)

Nackdelar:

 • Liten i jämförelse till andra stationära bandsågar

4. Flex SBG 4910 – Bästa nätdrivna

vilken bandsåg är bäst?

FLEX SBG 4910 är en väldigt flexibel bandsåg på 850W med svängbar sågram och två bandhastigheter för sågning av rör och profiler.

Lockas du av kapaciteten hos en stationär bandsåg och vill behålla flexibilitet som en semiportabel bandsåg erbjuder? Då kan jag rekommendera Flex metallbandsåg. Detta är en utmärkt produkt, den skär noggrant och enkelt, jag önskar bara att jag hade fått en tidigare. Jag tvekar inte att rekommendera den som en användbar utrustning, jag kan inte förutsäga dess livslängd eftersom det är ett nyligen köpt men ser inga problem med kvaliteten.

Fördelar:

 • Utmärkt när du har mycket sågarbete och vill behålla flexibiliteten.
 • Gradfria snitt av exempelvis rör och profiler – Bra resultat
 • Stabil
 • Gnistfri – Inte behov av heta arbeten (Till skillnad från vinkelslipen)
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • 18kg – Tung att släpa med till arbetsplatsen

5. Metabo BAS 505 WNB 230 V

köpguide bandsågar

Metabo BAS 505 WNB 230 V är en bandsåg på 1500W med en såghastighet på 1020 meter i minuten på andra växeln och en sågbandslängd på 3380 mm. Utrustad med en tystgående induktionsmotor som är underhållsfri och robust.

Har du stora kap-behov och plats över i din verkstad. Letar efter det bästa på marknaden? Då kommer du inte bli besviken. Det här är Metabos största bandsåg och kraftfullaste bandsåg på hela 1500W. Stor precision och stabilitet för professionell användning. Med två såghastigheter för olika uppgifter och material. Enkel och exakt inställning av vinkeln på sågbordet med patenterad kuggkransmekanik.

Fördelar:

 • Stabil, robust och rejäl
 • Utmärkt för stora såg-behov med krav på kvalitet.
 • Utmärkt kvalitet för proffs.
 • Det bästa på marknaden enligt mig.

Nackdelar:

 • Stort strömbehov – 1fas
 • Stor investering

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en bandsåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en bandsåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, hur stora behov har du, hur mycket plats har du? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb kanske en mindre modell duger.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du också kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med utmärkt kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska bandsågar där ute. Vi rekommenderar starkt bandsågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! Innan du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en bandsåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna om det exempelvis finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test bandsågar

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Bandsågarna idag har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om vilken som är bäst i test bandsågar . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *