Bäst i test: Spikpistol + Köpguide

bäst i test spikpistol
3.5
(6)

Att bestämma att du vill ha en spikpistol är en sak, att välja vilken spikpistol som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära spikpistolerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på spikpistoler och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa spikpistolerna 2020:

bäst i test spikpistol

Dewalt DCN692N (Batteridriven)

test spikpistoler

Senco Frame Pro 601 (Tryckluftsdriven)

bästa spikpistolen

Metabo DKNG 40/50 (Trycksluftsdriven)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt DCN692N – Bäst i test!

bäst i test spikpistol
bäst i test spikpistol

DEWALT DCN692N är en batteridriven spikpistol på 18V för spiklängd mellan 50-90 mm. Utrustad med kolborstfri motor och hastighetsreglering.

En batteridriven spikpistol som är kompatibel med det nyare 18 volt Li-Ion-batterisystemet. Dra nytta av längre gångtid, snabbare beredskap för avfyrning, mindre rekyl och mer hållbarhet.

Till att börja med var jag väldigt skeptisk till den här pistolen, även om Dewalt erbjuder pistolen med 3 års garanti hade läst en eller två dåliga kommentarer om detta verktyg. Efter ungefär tre månader med relativt tung användning i en professionell miljö tror jag att en hel del av kommentarerna som jag har läst på nätet gjordes av människor som helt enkelt inte hade använt pistolen tillräckligt, än mindre förstå hur man skulle använd det bäst.

Dewalt spikpistol känns väl balanserad i handen. Klassledande ljud- och vibrationsnivåer. Jag har till och med lånat min till flera andra snickare som jag har arbetat med och som mest uttryckt överraskning över hur bra pistolen faktiskt presterar, dock var de uppdelade 50/50 över verktygets vikt. Allt jag kan säga är att jag har fattat mitt beslut – och jag behåller min Dewalt.

Pris: 4 740 kr (Just nu kan du spara 42% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 8 212,50kr )


2. Senco Frame Pro 601 – Mest prisvärd!

bäst i test spikpistol
bäst i test spikpistol

Senco Frame Pro 601 är en spikpistol för 34° spik och spiklängd mellan 50-90 mm. Utrustad med ergonomiskt handtag för komfortabel arbetsställning och justerbart utblås.

Den här spikpistolen är tryckluftsdriven och tillverkad utav Senco.

Spikpistolen blev utsedd till “bäst i test” i tidningen Gör Det Själv (nr 4/2016). De skrev att det är den sortens maskin som känns gedigen från första ögonblicket och att maskinen har flera bra, fina detaljer. Modellen fick minus för att den inte går att ställa ifrån sig, men samtidigt har den en oerhört bra bälteskrok.

Användningsområden: Infästning av regelverk, råspont, ytterpanel, skivor, stängsel, trälådor och lastpallar, dörr- och fönsterramar.

Egenskaper

  • Spikpistol för 34° spik och spiklängd mellan 50-90 mm
  • Den kompakta designen gör verktyget lätt att hantera
  • Verktygsfri djupjustering.
  • Ställbart utblås
  • Sågtandad nos för bättre grepp
  • Omställare för singel- och stötskott

Pris: 3 743,75 kr (Just nu kan du spara 59% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 9 187,50 kr)


3. Metabo DKNG 40/50 – Bästa budgetval!

bäst i test spikpistol
bäst i test spikpistol

Metabo har gjort det igen! Dom är nästintill kända för att tillverka kvalitetsmaskiner till nästan märkligt låga priser, och det här är inget undantag.

Metabo DKNG 40/50 är en häft- och spikpistol för inredningsarbeten, t.ex. fastsättning av vägg- och takbeklädnad eller montering av lister. Klammer och dyckert byts enkelt helt utan ombyggnad. Kontaktsäkring förhindrar oavsiktlig igångsättning som skydd för användaren.

Maskinen har en låg vikt och känns behändig och lätt för enkel användning även på svåråtkomliga ställen. Ergonomiskt utformat komposithölje: köldisolerande, glidsäkert och vibrationsdämpat – som gör arbetet lättare

Pris: 2 890 kr (Just nu kan du spara 10% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 3 198,75 kr)


Att välja rätt spikpistol

Erfarna proffs och entusiastiska snickare förstår värdet av att ha rätt verktyg för jobbet, och om du ska spika trä innebär det en spikpistol. Visst, du kan försöka spika på gammaldags sätt, med en hammare. Men det kommer att ta längre tid, kräva mer energi och förmodligen involvera några onda tummar.

En spikpistol är snabb och exakt och kan driva ett stort antal spikar konsekvent och exakt, dessa spikpistoler med lågt underhåll är mycket enkla och effektiva att använda.

När du är redo att köpa en spikpistol är det mycket att tänka på. Anmärkningsvärda tillverkare som Hitachi, DEWALT, Makita och otaliga andra varumärken har fantastiska spikpistoler på marknaden. Det finns bokstavligen tusentals förvirrande recensioner online. Och med flera olika typer av spikpistoler är det en djungel. Att hitta det bästa verktyget kan minst sagt vara förvirrande.

Lyckligtvis tittade vi på de populäraste spikpistolerna på marknaden och har minskat det till vår recension av de 3 bästa. Efter att ha läst igenom våra recensioner kan du förhoppningsvis bestämma vilken spikpistol som är det bästa verktyget att lägga till i ditt arsenal.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en spikpistol kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en spikpistol är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska spikpistoler där ute. Vi rekommenderar starkt de vi har i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om den säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra batteri kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test spikpistol

Bäst i test spikpistol. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Spikpistoler har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test spikpistol. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.5 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *