Bäst i test: Grästrimmer + Köpguide

4.2
(9)

Att bestämma att du vill ha en grästrimmer är en sak, att välja vilken grästrimmer som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste grästrimmarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara expert och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa grästrimmarna 2020:

bäst i test grästrimmer

Husqvarna 115 iL

bäst i test grästrimmer

Stihl FS 50 C-E L

bästa grästrimmern

Black & Decker AFS 18V

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Husqvarna 115 iL – Bäst i test

bäst i test grästrimmer
bäst i test grästrimmer

Kraftfull och genomtänkt grästrimmer på alla sätt och vis.

Bekväm och lättanvänd batteridriven grästrimmer, perfekt till både proffesionellt eller privat bruk till små eller större områden. Klarar enkelt av högre och kraftigare gräs. Dess kraftfulla och borstlösa lågvibrationsmotor, utan emissioner, är tyst nog för att använda i bostadsområden utan att störa familj eller grannar. Intuitivt knappsats för säker och bekväm start och stopp, teleskopiskt riggrör samt justerbart handtag ger möjlighet till bekväm och personlig passform samt enkel och effektiv förvaring och transport.

Husqvarna är kända för att tillverka kvalitetsverktyg. Och det här är uppenbarligen inget undantag, vi placerar den som nummer 1 på våran lista. Kraftfull och bekväm är orden jag väljer att beskriva den här utmärka grästrimmern med. Lägg då till Husqvarnas utmärka byggkvalite och livslängd och du har en trimmer som kommer att hålla i många år framöver.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Bra batteri
 • Låg vikt
 • Bekväm

Nackdelar:

 • Fast trimmerhuvud, har en tendens att fastna i högt gräs

2. Stihl FS 50 C-E L – Toppbetyg

bäst i test grästrimmer
bäst i test grästrimmer

Lätt och ren trimmer med mycket hög komfort och Easy2Start

Lätt trimmer med en otroligt enkel start – i tre snabba steg. Med det unika startsystemet Easy2Start. Utrustad med STIHL 2-MIX motor som klarar världens strängaste avgaskrav.

Alla viktiga funktioner som start, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten. Med den fjädrande start-/stoppknappen återgår maskinen alltid automatiskt till startläge och den är alltid startklar. Vilket jag finner otroligt enkelt och bekvämt.

Kraftfull, pålitlig och inte för tung; det är bara synd att den är så högljudd. Det är en kraftfull och snabb grästrimmer med många bra designfunktioner. Stihl FS 50 CE, som är en del av Stihl-grästrimmer-serien, är en bensindriven tvåtakts, idealisk för dig som vill hantera gräsytor runt trädgården eller till större gräsytor.

Fördelar:

 • Minimalt skärhuvud för enkel skärning
 • Snyggt designad
 • EasyStart-motor
 • Stihl pålitlighet

Nackdelar:

 • Högljudd
 • Märkbar vibration

3. Black & Decker AFS 18V – För hemmafixaren

bäst i test grästrimmer
bäst i test grästrimmer

Utmärkt kvalitet i det billigare spektrumet, utmärkt för privat och/eller hobbybruk.

Black and Decker är bra på det viset. De tillverkar anständiga maskiner som sällan kräver någon stor investering. Med det sagt, är det inget dåligt köp.

Den här grästrimmern är enkel att använda och snabb att komma igång med.

Denna 18V Strimmer av BLACK + DECKER är en kraftfull, ergonomiskt utformad strimmer som är idealisk för att klippa överskott av gräs som växer runt en vägg, staket, blomsterrabatt eller gångväg och ger gräsmattan en snygg och ren finish. Drivs av E-drive-teknik, en växel med högt vridmoment.

Med en skärhastighet på 5500-7400 varv / min får du full kontroll över strimmerens kraft för ultimat verktygsprestanda, som går igenom de de flesta områdena med samma hastighet och utan igensättning.

Sammanfattningsvis tycker vi det här är en anständig trimmer med tillräcklig kraft och skön att hålla i. Det är en trimmer i det billigare spektrumet och lämpar sig kanske mer för privat bruk snarare än proffesionellt i yrket. Men är du en av dom som inte vill investera stora pengar för att snygga till trädgården, go for it!

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Lätt vikt
 • Skön att hålla i
 • Bra pris, prisvärd!

Nackdelar:

 • Inte lika kraftfull som andra modeller

4. Stiga SGT 226 J – Utmanare

bäst i test grästrimmer
bäst i test grästrimmer

Grästrimmer som drivs av en 2-takts bensinmotor med ergonomisk böjd design för bekväm drift.

STIGA SGT 226 J grästrimmer har en 2-takts bensinmotor på 25,4 cc med böjd rigg för att trimma snygga kanter även om det finns hinder. Riggen kan delas i två delar, för att spara plats när trimmern inte används och underlättar vid transport. SGT 226 J har ett enkelhandtag med loop och innovativt Tap&Go-trimmerhuvud med två trådar som snabbt matar fram tråden när du trycker det mot marken. Grästrimmern har en arbetsbredd på 38 cm.

Stiga är välutvecklade på marknaden och föredras av många. Den här modellen går smidigt och tyst utan vibrationer. Och går igenom även tuffa områden med en hel del kraft.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Skön att hålla i
 • Låg vikt

Nackdelar:

 • Ganska högljudd drift

Att tänka på inför ditt köp

Den stora frågan du bör ställa dig själv: bensindriven eller batteridriven?

För nästan alla bostadsrelaterade uppgifter är dagens batteridrivna modeller definitivt tillräckligt bra. Om dina behov är större än genomsnittet, välj en bensindriven.

Men vad utgör ”Större behov än genomsnittet” När du börjar gå över gränsen och hindra stora mängder ogräs från att tränga in på gräsmattan, eller när du rensar ridleder och stigar.

Även om vi tror att de allra flesta människor kommer att kunna klara sig med en batteridriven kan själva batteritiden vara ett problem. I vissa extrema fall är den ostoppade kraften i en bensinmodell också bättre, till exempel för att rensa stora fältområden eller på en extremt stor egendom.

Köpguide

Att köpa en grästrimmer kan liknad vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt (flismaskinerna) i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra blad eller batterier kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test grästrimmer

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Grästrimmare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test grästrimmer. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *