Bäst i test: Avståndsmätare + Köpguide

bäst i test avståndsmätare
4.7
(7)

Att bestämma att du vill ha en avståndsmätare är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan! Vilken avståndsmätare är bäst i test?

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på avståndsmätare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa avståndsmätarna 2020:

bäst i test avståndsmätare

Bosch GLM 50 C

bästa avståndsmätaren 2020

Leica Disto D2

vilken avståndsmätare är bäst

Milwaukee LDM 45

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GLM 50 C – Bäst i test

avståndsmätare test

Bosch GLM 50 C är en proffesionell, lättanvänd avståndsmätare som fungerar utmärkt både på byggarbetsplatser och i hemmet tack vare robust konstruktion.

Avståndsmätaren har självförklarande knappar och översiktlig display. Utrustad med lutningssensor hela vägen runt, dvs 360° i vertikal rotation och mäter upp till 50 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm. Självklart mäter den även area, ytor, volymer, pythagoras mm.

Något som utmärker den här modellen är att den utrustats med Bluetooth, vilket innebär att du kan föra över mätvärden trådlöst direkt till din surfplatta eller smartphone. Du kan till exempel kombinera ett digitalfoto med mätdata. Med hjälp av en mångsidig APP kan du fotodokumentera mätningarna och överföra för fortsatt bearbetning till datorn.

Den här avståndsmätaren har alla nödvändiga funktioner är kompakt och praktisk att förvara i fickan. Den är bakgrundsbelyst för ökad synlighet och dess Bluetooth-funktion gör det möjligt att lagra mätningar på din smartphone för enkel användning senare. Framförallt är mätresultaten, snabba och exakta, det tillsammans med ett schysst pris gör att den här placerar sig som nummer 1 på våran lista.

RäckviddUpp till 50m
Noggrannhet (mm)±1,5 mm
BlueToothJa
KapslingsklassIP54
LutningssensorJa
Lutningssensor (°)360
Mått (mm)106 x 45 x 24

2. Leica Disto D2 – För proffesionella

avståndsmätare test

Leica Disto D2 är en avståndsmätare i kompakt design. Avståndsmätaren klarar att mäta avstånd upp till 100 meter med en noggrannhet på ±1,5 mm.

Leica är kanske mer kända för sina utmärkta digitalkameror, producerar också några av de bästa ingenjörsverktygen, vilket framgår av denna premium avståndsmätare.

Det här är en dröm för byggare som gillar (eller måste) göra snabba avstånds- och areamätningar, eller kvicka materialberäkningar. Den har skyddsklass IP54, vilket innebär att den klarar att utsättas för tuffa förhållanden. Den har också möjlighet att spara upp till 10 mätningar i minnet, räkna ut areor och volymer samt Pythagoras sats.

Precis som Bosch har även denna avståndsmätaren Bluetooth, vilket innebär att du kan föra över mätvärden trådlöst direkt till din surfplatta eller smartphone. Med Leica Disto D2 får du obegränsade möjligheter att rita skisser, göra planritningar samt dokumentera dina mätningar med bilder med hjälp av en surfplatta eller smartphone.

Med appen Leica Disto Sketch kan du jobba vidare med mätresultaten. Leica Disto Sketch är ett skissprogram där du kan kombinera ett digitalfoto med mätdata. Mätningar kan läggas till direkt i ett digitalfoto eller i ett rutnät.

Med den här fantastiska avståndsmätaren kan du alltså mäta avstånd på upp till 100m med en nogrannhet på ±1,5 mm, vilket är otroligt bra. Du kan vara säker på att få en av marknadens mest avancerade enheter, inklusive alla nödvändiga funktioner och bluetooth anslutning. Leica Disto D2 hör onekligen till dem bästa avståndsmätarna och som plats nummer 2 i våran lista.

Noggrannhet± 1,5 mm
Räckvidd100 m
Drifttid batteriupp till 10 000 mätningar, upp till 20 tim drifttid
MiljöklassIP 54
LutningssensorNej
Mått116x44x26 mm
Vikt100 g

3. Milwaukee LDM 45 – Mest prisvärd

bäst i test avståndsmätare
bäst i test avståndsmätare

Milwaukee LDM 45 är en avståndsmätare som uför enkla och kontinuerliga mätningar upp till 45 meter med en noggrannhet på ± 1,5. Utrustad med en stor 3-linjers-LCD-display på 50 mm.

Tycker du att teknik är onödigt ont? Vill du ha en enkel distansmätare utan krångel som utför snabba, exakta mätningar. Då presenterar vi Milwaukee LDM 45. Det här är en prisvärd avståndsmätare utan onödiga funktioner.

Den är dock ordentligt byggd med ett IP54 klassat skal som tål dagligt användande, samt en smal och smidig design med smart förvaringsväska i nylon.

Funktionerna i Milwaukee inkluderar att lägga till och ta bort värden, beräkna linjärt avstånd, yta, total yta och volym. Displayen visare de 3 senaste mätningarna och menyn visar de 30 senare uträkningarna

Den här avståndsmätaren skulle jag säga är exceptionell både för proffesionellt och privat bruk. Den är närmare halva priset mot föregående modeller, men till dig som inte behöver en massa extra funktioner utan endast enkla, kontinuerliga mätningar så kan det här vara ett utmärkt val!

Batterityp2 x AAA
Display storlek (mm)31,5 x 40
IP skyddsklass54
LutningssensorNej
Räckvidd45m
Noggrannhet± 1,5
Pythagoras funktionNej
Storlek (mm)101 x 48 x 24

4. Uni-T UT390B – Bästa budgetval

bäst i test avståndsmätare
bäst i test avståndsmätare

En kvalitativ avståndsmätare som klarar av att bedöma avstånd, beräkna volym och area samt har en pythagorasfunktion för indirekt höjdmätning.

Lasern är ljusstark och enkel att rikta in även på längre avstånd. Har även enkla funktioner för addition och subtraktion. Lagrar upp till 30 mätresultat. Batteriet klarar 8000 mätningar tack vare den automatiska avstängningsfunktionen. Hög upplösning på 1 mm och noggrannhet på ±2 mm. Mätkapacitet: upp till 40 m. Drivs med 2x AAA-batterier (medföljer). Levereras med väska. Vikt: 84 g. Mått: 112x50x20 mm.

En avståndsmätare i det billigare spektrumet. Vi hittade den i Kjell och company´s utbud. Dessvärre hittade vi inte särskilt mycket information om den, men de recensioner vi läst tyder på att den är bra och gör sitt jobb. Vi misstänker dock att det är en lågpris modell som kasnke inte lämpar sig för proffesionellt bruk, utan snarare till dig som vill göra enkla sporadiska mätningar hemma eller i din hobby.


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en avståndsmätare kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför mer komplexa arbeten, i jobbet eller hemma? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en enklare modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Leica och Milwaukee och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om avståndsmätaren säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test avståndsmätare

Bäst i test avståndsmätare. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Avståndsmätare har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test avståndsmätare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 7

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *