Bäst i test: Spänningsprovare + Köpguide

bäst i test spänningsprovare
5
(3)

Att bestämma att du vill ha en spänningsprovare är en sak, att välja vilken spänningsprovare som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på spänningsprovare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Bästa spänningsprovaren 2020:

Bäst i test spänningsprovare

Fluke T150

Bäst i test spänningsprovare

Fluke T6-1000/EU

Bäst i test spänningsprovare

Fluke 1AC-E1-II

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Fluke T150 – Bäst i test

Bäst i test spänningsprovare
Bäst i test spänningsprovare

En klassisk spänningsprovare med tydliga ikoner och display som testar spänning och kontinuitet. Indikerar lik- och växelspänning (6-690 V) via ljud och/eller vibrationer.

Fluke har blivit ett hushållsnamn för elektroniska testverktyg av överlägsen kvalitet – och av en god anledning. Detta ansedda företag har varit i branschen sedan 1948 och vi tvivlar på att de kommer försvinna under det kommande decenniet. Det är därför vi tror att Fluke är den heliga gral för nybörjare och proffs i elektronikindustrin. Den här spänningsprovaren behöver verkligen ingen introduktion på grund av att den är utformad för att ge kvalitet, funktionell design, mångsidighet och noggrannhet i världsklass.

Vill du ha ett tips, kolla vad elektriker använder. Det här verktyget är så gott som standard i många arbetsväskor och tack vare dess smidiga storlek och snabba avläsning, både visuellt och med vibrationer och ljud kan du göra snabba och exakta avläsningar var du än befinner dig.


2. Fluke T6-1000/EU – För proffset

Bäst i test spänningsprovare
Bäst i test spänningsprovare

Fluke T6-1000 är en proffesionell spänningsprovare med FieldSense-teknologi, för att mäta spänningar upp till 1000 V AC.

Ännu en gång ser vi fluke på topplistan och det är inte konstigt. Den här modellen är en något mer kapabel provare. Med ett mätområde upp till 1000V och resistansmätning upp till 2000 Ω. Förutom det har även den här en lättläst display med bakgrundsbelysning och är enkel att komma igång med exakta mätresultat.

Fluke T6 kommer även med FieldSense som med hjälp av den öppna gaffeln hjälper till att mäta strömförande delar – utan att öppna höljen eller ta bort kabelmuttrar. Helt utan beröring! Passar på kablar upp till AWG 4/0 (120 mm2) med upp till 200 A.

En annan smart funktion som vi gillar är att den detekterar spänning även med urladdade batterier. Det gör den tack vare en integrerad batteribackup.

Det här kan liknas vid storebror till modellen vi nämde tidigare. Enda skillnaden är ett antal extra funktioner så som FieldSense. Den här är även säkerhetsklassad (CAT IV 600 V/CAT III 1000 V) med ett större mätområde. Det här är ett bra val för elektriker, underhållspersonal, servicetekniker osv.. Som vill ha dom bästa förutsättningarna ute på plats.


3. Fluke 1AC-E1-II – Bästa budgetval

Bäst i test spänningsprovare
Bäst i test spänningsprovare

Det här är en spänningsdetektor i fickstorlek. Enkel att använda och pålitlig funktion.

Det här är inte klassificerat som ett ”mätverktyg” utan snarare just en spänningsprovare.

Är det ström i uttaget, i kabel, i lampan? – vidrör bara en anslutningsplint, ett uttag eller en strömkabel med spetsen. Om spetsen glöder med rött sken och en ljudsignal hörs vet du att ledningen är spänningsförande. Elektriker, underhålls-, service- och säkerhetspersonal samt husägare kan snabbt testa om kretsar är strömförande på arbetsplatsen eller hemma. Det här är ett supersmart verktyg!

För bara några få hundralappar kan du kontrollera att strömbrytaren är strömlös innan du börjar jobba. Det här ett minst sagt mycket för pengarna, och en snabb identifiering utan att behöva fram med testkablar.

Den här spänningsprovaren lämpar sig både för proffs och hemmafixare, proffesionellt i jobbet eller hemma. Vill du ha snabba avläsningar och avgöra om en krets är spänningssatt, är det här ett utmärkt verktyg!


Att tänka på inför ditt köp

Även om du har noll intresse kan det här verktyget vara ett praktiskt tillägg till din arsenal. Att byta ut en defekt strömbrytare eller byta ut dimmeromkopplare och snabbt ha möjlighet att kontrollera om strömmen är urkopplad. Inte bara det, det kan också vara en livräddare, jag menar hur ofta har du inte sett Arga snickaren på TV gå in i någons hus bara för att se ”öppen ström” en spänningssatt kabel som hänger i luften eller ut från väggen?

Om du är i ett nytt hus kan det också hjälpa dig att kartlägga ditt elskåp, om den inte redan är uppmärkt. Enligt min erfarenhet och åsikt måste varje hus ha detta magiska verktyg.

Och om du är en professionell elektriker bör du ha minst två av dem, en för arbetet och en annan som säkerhet om den primära blir skadad eller slutar fungera.

Om du ska köpa en i spänningstestare, finns det vissa standardfunktioner som du bör titta på innan du väljer rätt modell för dig själv. Några av de anmärkningsvärda funktionerna nämns nedan.

Funktioner att leta efter:

Design: Dessa enheter är gjorda kompakta och smalare så att de enkelt passar i fickan och kan tas med var som helst. En sådan design garanterar hög portabilitet och enklare drift. De flesta av dessa är tillverkade av tjock plast vilket gör dem hållbara och bör också vara säkerhetsklassade samt vattensäkra.


Funktionalitet: Se alltid på hur enheten fungerar, de flesta enheter kommer igång när du trycker på strömbrytaren. För att kontrollera ström- eller spänningspresenserna på valfri yta, tryck bara spetsen mot ytan. Den börjar glöda och indikerar närvaron av spänning.


Indikationssystem: De flesta spänningsprovare har en lysdiod som lyser för att varna för den tillgängliga spänningen. Men det finns få i vilka en extra summer har använts som fortsätter att pipa för att ge tecken på spänning. Ett system med två eller flera indikatorer är bättre, ett av dem kan skadas när som helst.


Räckvidd eller kompatibilitet: Dessa enheter är utformade för att fungera med växelströmselektriska system och kan enkelt upptäcka en spänning var som helst i området 90V till 1000V, vilket är tillräckligt bra för professionell användning.


Batteri och livscykel: Alla dessa enheter fungerar på batteri. De flesta använder små klockbatterier som strömkälla medan vissa använder AAA-batteri. Så du är fri att välja efter din bekvämlighet och batteritid.

Köpguide

Att köpa en tigersåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en tigersåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska tigersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sticksågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en tigersåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test spänningsprovare

Bäst i test spänningsprovare. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Spänningsprovare har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om Bäst i test spänningsprovare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *