Bäst i test: Motorsåg + Köpguide

bäst i test motorsåg
4
(3)

Att bestämma att du vill ha en motorsåg är en sak, att välja vilken motorsåg som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på motorsågar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa motorsågarna:

motorsåg test

Motorsåg Stihl MSA 120 C

motorsåg test

Husqvarna 135 II

vilken motorsåg är bäst

Motorsåg Stihl MS 211 C

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Motorsåg Stihl MSA 120 C – Bäst i test

Liten flexibel, tyst och kraftfull batteridriven motorsåg som kan hantera alla dina arbeten

Otroligt lätt batterimotorsåg, perfekt till uppgifterna runt huset, i trädgården och sommarstugan. Utrustad med STIHL snabbkedjespänning och kedjebromsen QuickStop Super. Den smala kedjan 1/4″ ger mycket fina snitt och bra skäreffekt. Så tyst, att det inte ens krävs några hörselskydd.

Tack vare elmotorn är motorsågen rankad till bara 83 dB, vilket är någonstans precis under stadstrafiken och mycket tystare än en bensin motorsåg. Återigen för hushållsbruk är de relativt låga ljudnivåerna otroligt bra, eftersom du kan använda motorsågen i trädgården utan att störa grannarna.

Stihl MSA 120C är ett utmärkt val för större jobb runt trädgården som behöver motorsåg eller för att klippa upp mindre stockar för ved. Den är lätt, kraftfull och relativt tyst tack vare sin batteridrift. Med massor av säkerhetsfunktioner och en skonsamare funktion än sina större bröder är det ett användbart verktyg som är lätt att använda på tjocka och tunna stockar.

Bästa pris: 2 989 kr (Spara 18% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 3 490 kr )


2. Husqvarna 135 II – Toppbetyg

Det här är en bensindriven motorsåg från Husqvarna som är robust, pålitlig och lättanvänd med stor skärkapacitet för husägare. En perfekt motorsåg för sporadiska sågarbeten, såsom att kapa ved och fälla mindre träd.

Startar snabbt och är enkel att hantera, och tack vare den sidomonterade kedjespännaren går det både snabbt och enkelt att spänna kedjan.

Kommer också med ökad vibrationsdämpning som ytterligare accentuerar dess lätta karaktär. När du använder en motorsåg under längre perioder är det inte bara vikten som sliter ut dig utan också de ständiga vibrationerna som orsakar allvarliga obehag. Alla motorsågar i Mark II-serien har en förbättrad version av Husqvarnas patenterade LowVib-antivibrationsmekanism, som isolerar motorns vibrationer från handtagen med en kombination av fjädrar, brickor och gummidämpare.

På grund av sin lätta konstruktion och dryga effekt på 1,88 hk tror vi att Husqvarna 135 II används bäst i händerna på husägare och större tomtägare som vill utföra lättare arbete. Till exempel att kapa övervuxna träd eller stockar, detta är den perfekta bensindrivna motorsågen för er.

Bästa pris: 2 395 kr (Spara 25% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 2 999kr)


3. Motorsåg Stihl MS 211 C – Bästa premiumval

1,7 kW bensinmotorsåg med Picco Duro sågkedja.

Effektstark, toppmodern bensinsåg med låga vibrationer och mycket stark hårdmetallkedja Picco Duro för hem och fritidsbruk. Otrolig skäreffekt, extremt lättstartad med Easy2Start (E) och enkelt att byta och spänna kedjan med snabbkedjespänningen (B). 70% lägre utsläpp, 30% lägre vibrationer, 20% lägre bränsleförbrukning och 10 gånger så långa filterrengöringsintervaller. En motorsåg perfekt till vedsågning och att fälla mindre träd.

All funktioner finns där, med lågutsläppsmotorteknologi och ytterligare ”” Komfort ”-funktioner som Chain Quick Tensioning (B) och ErgoStart (E) -system får du lägre bränsleförbrukning, snabb och enkel kedjeanpassning och enklare start. Denna STIHL motorsåg är utformad kring operatörskomfort och är perfekt för kapning av ved eller avverkning av små träd.

Det här är vårat val för den bästa premium-sågen. Och du kommer inte bli besviken. Hundratals positiva recensioner, låter i många fall mer som säljargument och pekar på hur den med lätthet tar sig igenom olika hinder och hur länge de haft sin. Jag tvekar inte, när jag säger att det här är ett bra köp.

Bästa pris: 3 489 kr (Spara 27% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 290,90 kr )


4. Jonsered CS2238 S – Utmanare

CS 2238 S är en modell som passar villaägaren. Motorsågen är lättanvänd och utrustad med Clean Power™-teknologi som ger en miljövänligare motor.

Historien bakom märket och företaget Jonsered är lite komplex. Redan på 1800-talet grundades det av en skottländare som flyttade till Sverige och ursprungligen var det ett textilföretag. Och en av de mest kända produkterna som Jonsered tillverkade var segel. Senare blev företaget känt för sina brandslangar. Slutligen, på 1900-talet, gjorde Jonsered språnget till motorsågar.

Det finns en stor skara trogna kunder till Jonsered´s motorsågar och de menar att dem packar mer kraft och har ett bättre kraft-till-vikt-förhållande. Och det enda sättet att bestämma är verkligen att testa själv.

Min åsikt efter att ha testat Jonsered CS2238 S är att det är en känns väl balanserad, inte för tung och packar gott om kraft. Den är också fantastiskt lätt att starta och använda. Den rena motorn innebär att du inte kommer att kvävas i svart rök varje gång du drar i startsnöret. Och antivibrationssystemet garanterar att du kan använda den under längre perioder utan trötthet.

Detta är inte den mest kraftfulla motorsågen som någonsin gjorts, men ibland behöver du inte mer kraft. Motorsågen lämpar sig både för amatörer och proffs med mindre till mellanstora jobb runt huset.

Bästa pris: 2 299 kr (Spara 15% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 2 499kr)


5. Makita EA3201S35A – Mycket för pengarna

Makita EA3201S35A är en liten motorsåg på 1400 W med en svärdlängd på 35 cm. Fungerar bra oavsett om du beskär träd eller kapar ved. Perfekt för enklare arbeten.

Makita är ett hushållsnamn i världen av elverktyg. Dock inte nödvändigtvis för deras motorsågar. Den här motorsågen tycker jag startar en ny tradition.

Jag har ägt min Makita i snart 2 år och jämfört med många andra modeller är den lätt, tyst, robust och kraftfull för sin 32cc motorstorlek. Det har alltid startat och aldrig fastnat. Jag har till och med tappat den från 4 meter på hård mark och den studsade och rullade ett par gånger men förvånansvärt ingenting trasigt. Den började genast, vilket är otroligt eftersom det borde ha varit i stycken.

De säger att den är tillverkad i Kina, men den måste vara tillverkad av kinesiska genier. För det låga priset, är det mycket kraft och kvalitet till motorsåg.

Bästa pris: 2 699 kr (Spara 20% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 3 299kr)


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en motorsåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Stihl, Husqvarna och Makita är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska tigersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sticksågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra kedjor kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test motorsåg

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test motorsåg. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *