Bäst i test: Gasolgrillar + köpguide

4.7
(6)

Att bestämma att du vill ha en gasolgrill är en sak, att välja vilken gasolgrill som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populärast gasolgrillarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på gasolgrillar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa gasolgrillarna 2020:

bäst i test gasolgrill

Bluegaz Z-1

bäst i test gasolgrillar

Landmann Triton PTS 4.1

bästa gasolgrillen 2002

Landmann Rexon TPS 3.0

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bluegaz Z-1 – Bäst i test

Gasolgrill Bluegaz Z-1 en given kompanjon för sommarens grillningar. Denna gasolgrill har stor grillyta och fyra brännare som ger en perfekt värmefördelning. Grillen är inte bara ett attraktivt pris utan är även bäst i test av de gasolgrillar vi har testat.

Bluegaz Z-1 gör dig enkelt till grillfestens mästare. Här får du fyra brännare som snabbt fördelar värmen på den stora grillytan. Dessutom kan du grilla i olika temperaturzoner. Gasolgrillen har en elektrisk tändning vilket gör det snabbt att komma igång. Dessutom är grillen redo för användning efter bara några minuter. Med stora avlastningsytor och schyssta funktioner såsom redskapskrokar ger dig Bluegaz Z-1 allt du behöver. Dessutom är grillen riktigt snygg ute på verandan och är tillverkad av tåligt material!

Denna fulländade gasolgrill har en attraktivt pris för alla plånböcker. Det här är därför en grill som passar alla som vill lägga lite extra fokus på sommarens grillstunder.

Fördelar:

 • Plånboksvänligt pris
 • Redskapskrokar och förvaringsskåp
 • 4 olika temperaturzoner
 • Elektroniskt tändsystem

Nackdelar:

 • Något tung
 • Ingen kokplatta

2. Landmann Triton PTS 4.1 – Mest prisvärd

En riktigt hårt gasolgrillstest är detta den mest prisvärda vi funnit. Landmann Triton PTS 4.1 ger dig en välutrustad grill väl värd pengarna.

Landmann Triton PTS 4.1 Sapphire Black är utrustad med det nya värmesystemet PTS som ger en jämnt spridd värme över hela grillytan. Gasolgrillen har fyra brännare vilket gör dig mer flexibel i din grillning. Dessutom finns det en sidobrännare så att du kan tillaga sidorätter. Den integrerade termometern som sitter i locket ger dig bra hjälp vid grillningen.

Landmann Triton PTS 4.1 är tillverkad av bra material med emaljerade detaljer som skyddar mot slitage. Dessutom har den ett bra förvaringsskåp.

Fördelar:

 • Har en sidobrännare
 • Integrerad tändare
 • Termometer i locket
 • 4 huvudbrännare

Nackdelar:

 • Något klena lågor

3. Landmann Rexon TPS 3.0 – Bästa budgetval

Bäst i test för gasolgrillar är Landmann Rexon TPS 3.0 – i alla fall om man ser till plånboken! Med denna grill får du mycket grill för pengarna. Schysst värmefördelning och en integrerad termometer i locket ger dig perfekt kött varje gång.

I vårt gasolgrilltest är Landmann Rexon TPS 3.0 en vinnare på många sätt. Grillen har ett bra pris för allt den levererar. De tre brännarna i rostfritt stål sprider en jämn värme. Dessutom är grillytan tillräckligt stor för att tillaga mat åt hela familjen. Grillen har emaljerade flametamers och grillskål samt lock med dubbla plåtar. Kvalité och pris möts i denna populära grill där materialet är bra så länge som den förvaras inomhus under de fuktiga perioderna.

Detta är den ultimata grillen för dig som kan förvara grillen under tak och som vill spendera lite pengar men samtidigt inte tumma på grillupplevelsen.

Fördelar:

 • Bekväm arbetshöjd
 • Termometer i locket
 • Fällbara sidobord
 • 3 smidiga brännare

Nackdelar:

 • Saknar förvaringsskåp
 • Ingen sidobrännare

4. Weber Q 3200 – Utmanare

Weber Q 3200 är grillen för dig som letar efter något alldeles extra. Den är inte bara utmärkt för sommarens grillkvällar utan är dessutom riktigt snygg.

Weber Q 3200 är en grill som verkligen kommer att sticka ut i grannskapet. Här har Weber lagt ner mycket tid på den schyssta designen samtidigt som de inte har tummat på kvalitén. Med slitstarka material kan denna grill hänga med under många somrar. Grillytan är liten, men smaken stor. Den primära grillytan mäter bara 63 x 45, men det ryms ändå en hel del. Det finns en mängd funktioner såsom redskapskrokar och sidobord. Grillen är dessutom lättviktig så den tåls att flyttas på. Här får du en elektronisk tändning och inbyggd termometer i locket.

Med sin lilla grillyta är Weber Q 3200 perfekt för den lilla familjen eller varför inte ett par. För de stora grillfesterna behövs dock en större grill.

Fördelar:

 • Visuellt attraktiv grill
 • 2 borttagbara sidobord
 • Redskapskrokar
 • Integrerad termometer
 • Lättviktig och enklare att flytta

Nackdelar:

 • Endast 6,35 kW
 • Minst grillyta

5. Weber Genesis II SP-335 GBS – För proffset

Weber är kända för att leverera grillar av världsklass. Denna Weber Genesis-grill har alla funktioner du vill ha. Det här är en grill du kan vara stolt över och den får ständigt höga betyg.

Om du vill ha något alldeles extra, då är bäst i test för gasolgrillar Weber Genesis II SP-335 GBS. Denna grill har allt du behöver. Från förvaringsskåp och sidobrännare till fetthanteringssystem, porslinsemaljerat grillgaller i gjutjärn och sear-brännare för perfekta grillränder på köttet. Med Weber Genesis får du en premiumgrill av hög kvalité. Den har tre brännare och ett högpresterande grillsystem.

Weber Genesis II SP-335 GBS är grillen för dig som har höga förväntningar och som vill ha en grillning som överträffar dem.

Fördelar:

 • Sear-brännare
 • 10 års garanti
 • Flavorizer bars som ger grillsmak till maten
 • Infinity-tändning
 • 6 redskapskrokar

Nackdelar:

 • Tung grill – hela 91 kg

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en gasolgrill kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funktioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en gasolgrill är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större grillfester? Eller till mindre små grillkvällar hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är det.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Weber och Landmann och Bluegaz är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt gasolgrillarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra grilltänger eller gasol kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test gasolgrill

Ju dyrare grill, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Gasolgrillar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilket typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test gasolgrill. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *