Bäst i test solceller. Vilken är bästa valet?

bäst i test solceller
4.5
(2)

Med solceller får man tillgång till minst sagt prisvärd energi. Men vilka solceller är bäst? Och vilka bör man välja? bäst i test solceller

Solceller har verkligen revolutionerat energibranschen. Och de senaste åren har vi fått se tekniska framsteg som gjort kraftfulla solceller tillgängliga för såväl privatpersoner som företag och myndigheter. Men d det finns så otroligt många solceller och tekniska lösningar att välja mellan är det verkligen svårt att veta vad man bör satsa på. Vi har tagit en titt på de bästa solcellerna för att du ska kunna ta ett enklare beslut!

Vi listar de 3 bästa solcellerna 2020:
Solcellspanel Sunwind Arpina 185w
Solcellspanel Sunwind Mini 11 W
Kraftpaket Sunwind 1600 Plus+ 24-230V

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Solcellspanel Sunwind Arpina 185w – Bäst i test

bäst i test solceller

En av de mest prisvärda solcellerna från populära Sunwind. Ett perfekt val för husbil, husvagn, sommarstuga eller permanentboendet. Tack vare mångsidig monteringsprofil är den alltid ett bra val.

Om du behöver en solcell med lågt vindmotstånd för semesterresor i husbilen, eller helt enkelt vill ha en smidig solcell med hög prestanda, så är det svårt att inte rekommenderar Aprina. Den täcker de flesta behov, och får extra högt betyg för att den är så pass mångfacetterad.

Tack vare lång kabel så krävs det bara en regulator och ett batteri för att komma igång. Solcellen kan monteras där förutsättningarna är som bäst, och kommer ge väl behövlig och prisvärd ström under lång tid framöver.

Fördelar:

 • Prisvärd.
 • Täcker vardagsbehoven.

Nackdelar:

 • Något svårmonterad.
 • Ingår ej batteri.

2. Solcellspanel Sunwind Mini 11 W – Mest prisvärd

bäst i test solceller

En smidig portabel solcell för all hemelektronik som drivs eller laddas via USB. Tack vare hög effekt blir den ett perfekt komplement på resan, eller som laddare i nödsituationer då man behöver strömmen som mest.

Det tål att poängteras att detta inte är en lösning för dig som behöver 12V eller 230V. Detta är uteslutande en komplementcell som ger 5V för de enheter som stödjer USB. Men för ändamålet är den helt klart en av marknadens bästa portabla solceller.

Med dubbla USB-portar som totalt sett levererar 2 ampere går den att använda även för de lite mer strömkrävande enheterna. Tack vare smidiga fästen går den även att montera på en ryggsäck, vilket gör den till ett smart val vid utflykter.

Fördelar:

 • Praktisk att ta med sig.
 • Bra effekt.
 • Perfekt för modern hemelektronik.

Nackdelar:

 • Inget för hushållselen.

3. Kraftpaket Sunwind 1600 Plus+ 24-230V – Toppbetyg

bäst i test solceller

Om du bara kan välja en solcell så är det denna som gäller. Som fullskaligt solcellspaket täcker kraftpaketet från Sunwind hela hushållsbehovet. Här ingår allt du behöver för att alltid ha tillgång till effektiv strömförsörjning.

I detta paket ingår allt som behövs för att få ett fullständigt nödaggregat, eller en strömbuffert för hushållet. Tack vare kraftfulla paneler så ger den samma mängd och nivå av ström som man annars får via elnätet. Batterierna säkerställer pålitlig drift under lång tid.

För alla som vill komma igång med solceller för hemmet så är det väldigt smidigt att välja detta fullskaliga paket från Sunwind. Här ingår celler, batterier och de regulatorer som behövs för säkert och pålitlig drift. Även om paketet är kostsamt så är det helt klart lönsamt på sikt.

Fördelar:

 • Helhetslösning för hemmet.
 • Ger imponerande mängd ström.

Nackdelar:

 • Kostsam.


Att tänka på inför ditt köp

För bara några år sedan var det otänkbart att var och en skulle kunna ha tillgång till kraftfulla solceller. Men numera är det en realitet, och det enda man behöver göra är att ta ställning till vilka solceller man vill satsa på.

Med rätt val av solceller så kan man utan problem säkerställa prisvärd komplementvärme till villan, att ha tillgång till ström vid nödläge, avlasta elnätet och mycket mer som på sikt leder till stora besparingar för såväl miljön som den egna plånboken. För att göra ditt val enklare har vi den här steg-för-steg-guiden:

1.Identifiera dina behov.

Vart ska den vara? Hur stor behöver den vara? Hur mycket ström hade det varit trevligt att få?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test solceller

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Markiser har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om bäst i test solceller. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *