Test av snöslungor: Bäst i test 2021

bäst i test snöslunga
4
(3)

Snöslungan har på många sätt blivit en svensk klassiker. De är en oumbärlig hjälp när man vill få ordning på snökaoset. Men vilken modell bör man välja? bäst i test snöslunga

Alla de av oss som bor i de delar av landet där snön fallet tät och tjock vet hur svårhanterlig den kan vara. En kväll med påtagligt snöfall kan innebära att det blir omöjligt att röja upp utan ett kraftfullt redskap. Turligt nog så finns det många riktigt bra snöslungor att välja mellan. Inför snömånaderna har vi därför tagit en extra noggrann titt på just snöslungor. Förhoppningsvis hittar du en modell som passar just dig.

Vi rekommenderar:

bäst i test snöslunga

SnowLine 560 II

vilken snöslunga är bäst

SnowLine 48 Li

bästa snöslungan 2020

SnowLine 760 TE

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. SnowLine 560 II – Bäst i test

bäst i test snöslunga
bäst i test snöslunga

AL-KO har på kort tid blivit ett populärt varumärke. Deras bensindrivna snöslunga SnowLine 560 II är både tillräckligt kraftfull för att ta hand om riktigt tjock snö, och tillräckligt resurseffektiv för att vara billig i drift.

Med riktigt robusta vinteranpassade däck, stark motor och en slungkraft som skickar iväg snö upp till 15 meter bort så behöver du inte oroa dig för att skotta för hand. I kombination med fem framväxlar, och två bakväxlar, är det har en äkta gedigen arbetshäst.

Det spelar egentligen ingen roll om du bara är ute efter något att ta bort snö från uppfarten med, eller om du behöver ta hand om större snötäckta områden. SnowLine 560 II passar perfekt för båda situationer. Man får verkligen en professionell maskin till ett lågt pris.

Fördelar:

 • Oerhört kraftfull.
 • Vinterdäck med riktigt bra fäste.

Nackdelar:

 • Något högljudd.

2. SnowLine 48 Li – Mest prisvärd

bäst i test snöslunga
bäst i test snöslunga

En billig och oerhört praktiskt batteridriven snöslunga som är det givna valet för dig som vill ha en tystgående och lättsam maskin, som samtidigt tar hand om även lite större snömängder.

Som en av de främsta eldrivna snöslungorna från AL-KO har just den här blivit en favorit bland de som vill ha en så smidig och allsidig snöslunga som möjligt. Den har låg vikt och tar sig fram på annars svåråtkomliga ställen. Med lång drifttid så ser den till att du kan ta hand om allt ifrån uppfarten till uteplatsen.

Det här är en snöslunga som är särskilt utformad för hemmaanvändare och med privatpersoner i åtanke. Trots detta så klarar den även av tjockare snötäcken. Om du tycker att traditionella bensindrivna snöslungor för mycket oväsen och är otympliga så rekommenderar vi verkligen att du tittar närmare på den här modellen.

Fördelar:

 • Väldigt tystgående.
 • Smidig batteridrift.
 • Lättsam att använda.

Nackdelar:

 • Ej lika kraftfull motor som övriga modeller.

3. SnowLine 760 TE – Toppbetyg

bäst i test snöslunga
bäst i test snöslunga

Marknadens kanske mest kraftfulla snöslunga som tar sig fram precis över allt. Och hanterar enorma snömängder utan minsta problem. Helt justerbar för såväl hög komfort som effektiv spridning av snön.

Något som blir uppenbart när man tittar på den här modellen är att det här är en riktigt kraftfull maskin. Istället för traditionella hjul så finner man band, eller så kallade larvfötter, som ser till att den tar sig fram precis överallt. De många skären bearbetar även is, vilket gör att den utan problem hanterar riktigt svårt väder.

Det här är en snöslunga som du bör välja om du endera har industriella ändamål, eller vill vara säker på att du får en slunga som aldrig sviker. Strålkastare, justerbar snösprut och ergonomiskt handtag innebär att den är bekväm att använda oavsett tid på dygnet.

Fördelar:

 • Oerhört kraftfull.
 • En av de mest pålitliga snöslungorna på marknaden.
 • Larvfötter som tar sig fram överallt.

Nackdelar:

 • Kostsam.

Att tänka på inför ditt köp

Snöslungor har kommit lång väg. Numera är snöslungor både kraftfulla och smidiga att använda. Utöver detta kan man i de flesta fall vara säker på att få en riktigt pålitlig maskin. Vi hoppas att vår genomgång i slutändan resulterar i ett för dig bättre köp.

Vad som gör just snöslungor till enkla redskap är att de är smidiga att använda, resurseffektiva och inte kräver något speciellt underhåll. Vi har valt ut tre av de bästa och mest pålitliga modellerna. Och är övertygade om att någon utav dem är rätt för för dig. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men försök att identifiera anledningen till att du behöver den. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Hur stora ytor pratar vi om? Hur långt behöver du skjuta snön?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska produkter där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test snöslunga

Ju dyrare maskin, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Manglar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test snöslunga. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

 

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *