Test av skruvdragare. Bäst i test 2020.

BORRSKRUVDRAGARE TEST
4.7
(6)

Att bestämma att du vill ha en skruvdragare är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara expert på skruvdragare och ha en bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

vilken borrskruvdragare är bäst

Dewalt DCD791P2

bäst i test skruvdragare

Makita DDF453SYE

bästa skruvdragaren

Einhell TE-CD 18/2 Li KIT

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt DCD791P2 – Bäst i test

bäst i test skruvdragare
bäst i test skruvdragare

En gedigen och kraftfull maskin med stor kapacitet, lång livslängd och robust känsla.

Det här är en borrskruvdragare på 18V med en kolborstfri motor, vridmoment på 70Nm och en kapacitet upp till 2000 varv/min.

Om du tar ditt jobb på allvar och använder dina verktyg dagligen är DeWalt DCD791P2 ett självklart val. Denna borstlösa 18-volt borrmaskin har alla de funktioner vi letar efter samt ett 5,0Ah-batteri som låter den vara igång under hela arbetsdagen utan batteribyten. Dessutom ingår också ett extra batteri.

Tack vare dess stora kapacitet klarar den av mer omfattande borr- och skruvjobb. Det är vad det imponerande maximala vridmomentet på 70 Nm är till för. Den borrar hål upp till 40 mm i trä och 13 mm i metall. Dewalt har en kompakt design och låg vikt, och känns skön att hålla i.

I det stora hela har den här borrskruvdragen allt som krävs både på arbetsplatsen och hemma. Tillräckligt med kraft även för tyngre tillämpningar och känns skön i handenn, den är väl balanserad och inte för tung. Ärligt talat är det svårt att hitta något negativt, vilket gör den till våran självklara testvinnare och den bästa borrskruvdragaren 2020.

Max vridmomentHårt: 70 NmMjukt: 27 Nm
Hastighet0-550/2000 varv/min
Max kapacitetTrä: 40 mm
Metall: 13 mm
Vikt1,5 kg
Mått (LxDxH)173 x 67 x 203 mm

2. Makita DDF453SYE – Mest prisvärd

bäst i test skruvdragare
bäst i test skruvdragare

En lättviktig, kompakt 18v borrskruvdragare från Makita. Otroligt driftsäker med bra byggkvalitet till ett grymt pris

Makita-verktyg är bland de mest välrenommerade märkena på marknaden. De är välkända och pålitliga bland byggare och entreprenörer av alla slag. De vekar aldrig misslyckas med att prestera som förväntat i alla olika situationer. Denna modell erbjuder upp till 42Nm vridmoment. Det är tillräckligt kraftfullt för de flesta bygg- och handelsjobb. Det är också lämpligt för de flesta projekt i och runt om huset.

Den elektroniska motorn justerar vridmoment och effekt för att matcha jobbet. Detta eliminerar ofta behovet av att justera kraften från ett jobb till det nästa. Den borstfria motorn använder mindre energi än andra motorer, vilket gör att borren kan användas under längre perioder. Lägg till damm- och vattenbeständighet som hjälper till att hålla borren i optimalt skick, månader och år efter köp.

Makita DDF453SYE är en smal, kompakt modell som är skön att använda. Inte särskilt tung, med tillräcklig kraft för de flesta material och byggd för att hålla med bra batteritid. Ett klockrent val helt enkelt, speciellt med tanke på det låga priset.

KapacitetStål: 13mm Trä: 36mm
Varvtal (rpm)Hög: 0-1300 Låg: 0-400
Max vridmoment42/27Nm (hård/mjuk)
Vibrationsvärde2,5m/s2
Chuck13 mm
Batterispänning18 V
Vikt1,6 kg
Mått (LxBxH)214 x 79 x 227 mm

3. Einhell TE-CD 18/2 Li KIT – Bästa budgetval

bäst i test skruvdragare
bäst i test skruvdragare

Ett prisvärt alternativ för under 1000-lappen. Bra funktioner, bra kraft. Tveksam kvalitet.

Einhell är ett relativt okänt märke för många. Men trots det, kan den liknas vid lite av en uppstickare med överaskande bra styrka och kapacitet.

Einhell har 2 växlar för kraftfull skruvning och snabb borrning, chuck med snabbstopp, automatiskt spindellås för enkelt verktygsbyte, mjukt grepp för bekväm användning, LED för att belysa arbetsområdet och en praktisk bältesklämma. Alla funktioner vi letar efter finns där. Borrmaskinen kommer även komplett med 2 x 1,5 Ah batterier, snabbladdare och levereras i en praktisk väska.

Det enda som vi är lite tveksamma över är byggkvaliten med tanke på det låga priset. Vi har testat att köra den här med bra resultat, men om den håller för tuff daglig användning i en proffesionell miljö, det tror jag inte. Det här kanske ska ses som ett lämpligt alternativ för hemmafixare som letar efter en billigare variant med god kapacitet.

KapacitetStål: 10mm Trä: 30mm
Varvtal (rpm)1250min-1
Max vridmoment44Nm
Vibrationsvärde2,7m/s2
Chuck10 mm
Batterispänning18 V
Vikt1,5 kg
Mått (LxBxH)219x 76 x 224 mm

4. Bosch GSA 1100 E – Toppbetyg

bäst i test skruvdragare
bäst i test skruvdragare

Bosch GSR 18V-60 C är en skruvdragare på 18V med kolborstfri motor och 13mm chuck. Vridmoment på 60Nm och upp till 1900 varv/min

Det här är en gedigen modell ifrån Bosch som vore dum att inte ha med. Bosch är liksom Makita kända för att tillgodose behoven både på arbetsplatsen och hemma till entreprenörer och hemmafixare. Dom vet precis vad vi förväntar oss och levererar vad vi vill ha.

Den här borrskruvdragaren befinner sig i mitten på pris-spektrumet och det är också där vi har valt att placera den på den här listan. Den gör oss inte besvikna men inte heller imponerade.

Utan krussiduller, en maskin med utmärkt byggkvalite som kommer att hålla i många år framöver. Oerhört kraftfull, klarar av tyngre tillämpningar. Lämplig för daglig användning i en proffesionell miljö liksom hemma i garderoben i väntan på användning.

Moment, max. (/hård/mjuk skruvdragning)60 / 31 Nm
Varvtal obelastad (1:a/2:a växeln)0 – 600 / 0 – 1.900 v/min
Chuckvidd, max13 mm
Längd, Höjd173 mm, 248mm
Borr-Ø maxTrä – 38 mmStål – 13mm
Vibrationsemissionsvärde ah2.5 m/s²

5. Festool DRC QUADRIVE – För proffset

bäst i test skruvdragare
bäst i test skruvdragare

Festool DRC Quaddrive är en proffesionell skruvdragare på 18V med 4 hastigheter och en chuck på 13mm.

Efter att ha använt Festool batteridrivna borrkit är mina första tankar prestanda och kraft. Det var tydligt från början att Festool packade denna modell med fler alternativ, kraft och mångsidighet än någon annan trådlös borr som jag någonsin har använt tidigare. Utbudet av hastighet och vridmoment överträffar alla trådlösa borrar på marknaden som jag är medveten om.

Detta är den överlägset mest mångsidiga trådlösa borrmaskinen från mitt perspektiv. Med en fyrväxlad växellåda, vridmomentreglering och hammerborrläge kan denna borr installera tunga fästelement, borra genom hård betong och murverk och borra hål med stor diameter i trä nästintill utan ansträngning.

Festool är en ordentlig arbetshäst! Packad med kraft och en borstlös motor, drivet av ett 5,2 Ah li-ion-batteri, kommer denna borr att vara redo för allt som kastas på den. Det är svårt att inte bli imponerad av prestanda, flexibilitet och mångsidighet. Den enda nackdelen med detta verktyg är prislappen. Medan Festool erbjuder mer flexibilitet i chuckarna och en trevligare förvaringsbox, verkar priset för mig högt. Men om du redan är på Festool-plattformen och du har lite extra pengar, är det här svårt att slå!

Batterispänning18 V
Antal växlar4
Tomgångsvarvtal 1:a/2:a växeln0 – 400/0 – 850 min⁻¹
Max. vridmoment trä/stål40/60 Nm
Chuckspännvidd1,5 – 13 mm
Batterikapacitet Li-jon5,2 Ah
Vikt med Li-jon1,9 kg
Tomgångsvarvtal 3:e/4:e växeln0 – 1850/0 – 3800 min⁻¹
Borr-Ø i trä/metall50/13 mm

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en skruvdragare kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en tigersåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, eller till mindre små, enkla jobb hemma?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska tigersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sticksågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om maskinen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra batterier kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test skruvdragare

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Marknaden har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test skruvdragare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *