Bästa poolvärmepumpen – För en behaglig temperatur i poolen

bästa poolvärmepumpen
4.5
(2)

När den svenska sommaren inte levererar kan det vara en bra idé att köpa något som kan värma upp din pool. Idag ska vi gå igenom allt du behöver veta om poolvärmepumpar.

Det finns hundratals poolvärmepumpar på marknaden och det är verkligen inte lätt att hitta den som kommer passa dig bäst. Det är därför som vi har gått igenom hela marknaden och valt ut de tre poolvärmepumparna som vi tycker är allra bäst. För att göra ditt val ännu enklare har vi också satt ihop en köpguide som förhoppningsvis kommer göra ditt val enklare.

Vi listar de 3 bästa poolvärmepumparna:

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Swim & Fun Invertervärmepump – Bäst i test

bäst i test poolvärmepump

Hos Gardenstore hittar vi vår första poolvärmepump. Den har både en snygg design och är riktigt energisnål.

Den här pumpen kommer inte att passa allas budget men om du är beredd att spendera lite pengar kan du få en riktigt snygg poolvärmepump som definitivt kommer värma upp din pool. Pumpen drar energi från luften vilket betyder att den kan som mest kan producera 13,6 kW i poolvärme för varje kW som du betalar för. Dessutom kan den kopplas upp mot wifi och styras via en app på din mobil. Det betyder att du kan starta pumpen ett tag innan du vet att du ska bada, utan att ens behöva lämna huset. Den stora nackdelen är dock priset som inte kommer passa allas plånböcker.

Om du har en större pool som du vill kunna bada i långt in på hösten så är detta en riktigt bra poolvärmepump. För ett relativt billigt pris kan du hålla din pool varm och fortsätta bada långt efter att sommaren är förbi

Fördelar:

 • Värmer pooler upp till 65 m3
 • Snygg design
 • Enkel att använda

Nackdelar:

 • Dyr

2. Swim & Fun Poolvärmepump Xpress 10 – Mest prisvärd

bäst i test poolvärmepump

Den här fina poolvärmepumpen hittar du hos Buildor.se. Tack vare dess smarta design är den både tyst, energieffektiv och väldigt lätt att komma igång med.

De flesta moderna poolvärmepumpar kräver mycket energi för att värma upp din pool. Detta problem har Swim & Fun löst genom att låta sin pump dra energi från luften. Det betyder att för varje kW som pumpen använder kan den producera 10kW. Dessutom är pumpen helt underhållsfri och fungerar med både cirkulationspumpar och sandfilter. Med denna pump går det också att värma upp relativt stora pooler, något som alltid är bra. Bäst resultat får du dock med en mindre pol eftersom et helt enkelt finns mindre vatten att värma upp. Allt detta innebär dock att pumpen är relativt dyr och inte kommer passa i allas budget.

Den här pumpen passar perfekt för dig som vill värme upp din pool och som är villig att spendera pengar på att göra det. Om du vill utöka badsäsongen i din pool med flera månader, då är det här poolvärmepumpen för dig.

Fördelar:

 • Värmer pooler upp till 30 m3
 • Väldigt energieffektiv
 • Lätt att montera

Nackdelar:

 • Relativt dyr

3. Swim & Fun Heat Splash – Bästa budgetval

bäst i test poolvärmepump

Om du inte vill spendera särskilt mycket pengar är Värmepump Heat Splash från Swim & Fun ett riktigt bra val. Enkel att montera och lika enkel att demontera.

Det här är den perfekta värmepumpen för dig som har en något mindre budget. Du får en snygg värmepump som kommer värme upp din pool. Eftersom det är ett budgetval finns det dock vissa nackdelar som vi måste nämna. För det första är den inte lika energieffektiv som de andra produkterna vi har nämnt. För det andra fungerar den bara på mindre pooler, upp till 14 000 liter. Det går självklart att koppla in värmepumpen även till en större pool men det är omöjligt att säga hur bra resultatet kommer att bli.

Vi anser dock att priset med råge väger upp för dessa nackdelar. Den här poolvärmepumpen passar perfekt för dig men en mindre pool och en mindre budget. Med denna kan du lätt utöka din badsäsong långt in på hösten.

Fördelar:

 • Billig
 • Enkel att montera
 • Slitstark

Nackdelar:

 • Värmer bara pooler på upp till 14.000 liter


Att tänka på inför ditt köp

När det finns hundratals poolvärmepumpar på marknaden är det verkligen inte enkelt att hitta den som kommer passa dig bäst. Vi har valt ut de tre som vi tycker utmärker sig lite extra men självklart förstår vi om dessa tre inte är dem som passar bäst för dina behov. Därför ska vi nu gå igenom vad du måste tänka på när du ska köpa en ny poolvärmepump.

Det första du måste tänka på är vilken pool du har. Olika pumpar passar olika bra till olika pooler. Om du har en större pool kommer du behöva en kraftigare pump som klarar att värma hela poolen. Om du däremot har en mindre pool kan det räcka med en mindre pump eftersom det är mindre vatten att värma upp. Det vill säga: storleken på pumpen kommer att reflektera storleken på poolen. Det kan därför vara en bra idé att kolla på värmepumpar redan innan du köper din pool. På så sätt vet du att du inte köper en pool som du sen inte har råd att värma upp.

1.Identifiera dina behov.

Hur stor pump behöver du, var ska den stå? Hur mycket plats har du osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test poolvärmepump

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Poolvärmepumpar idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 


Lycka till

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test poolvärmepump. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *