Bäst i test: Borrhammare + Köpguide

bäst i test borrhammare 1
3.6
(5)

Att bestämma att du vill ha en borrhammare är en sak, att välja vilken borrhammare som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära modellerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på borrhammare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa borrhammarna 2020:

vilken borrhammare är bäst

Makita DHR165Z (Batteridriven)

bästa borrhammaren 2020

Bosch GBH 2-26 (Nätdriven)

bäst i test borrhammare

Black & Decker KD855KA (Nätdriven)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Makita DHR165Z – Bäst i test!

bäst i test borrhammare
Bäst i test borrhammare

Makita DHR165 är en borrhammare på 18V med inbyggd LED-belysning och ergonomiskt handtag för bekväm arbetsställning.

Det här är en liten behändig borrhammare med tillräckligt mycket kraft för de flesta uppdragen. Låg vikt och slimmad design gör den enkel att använda och lätt att hantera i svåråtkomliga situationer. Byggkvaliten är utmärkt, som alltid med Makita. Makita är duktiga på att tillverka gedigna elverktyg till schyssta priser och det här är uppenbarligen inget undantag.

Den har hammarslag-läge och vanligt borr-läge. Variabel hastighetsjustering och det patenterade SDS systemet för enkla och snabba borrbyten. Samt interna skyddsfunktioner som förlänger livslängden.

Det jag gillar och varför vi har valt att placera den som nummer 1 på våran lista är dels att den har kraft att ta sig igenom de flesta projekt samt att den är lätt att hantera och hållbarheten är dokumenterat lång och batteritiden är extremt bra med 18v systemet.

KapacitetBetong: 26 mm, Trä: 30 mm, Stål: 13 mm
Varvtal0-1600 min -1
Slagkraft1,3 J
Vibrationsvärde12 m/s2
Mått(LxBxH)297 x 79 x 253 mm
Vikt2,5 kg

Bästa pris: 1 623,75 kr (Just nu kan du spara 18% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 1 987,50 kr)


2. Bosch GBH 2-26 – Toppbetyg

bäst i test borrhammare
Bäst i test borrhammare

Bosch GBH 2-26 är en borrhammare på 830W med många användarmöjligheter för borr-, hammarborr- och mejselarbeten.

Den här modellen utgör en del av Boschs professionella sortiment. Vi har alltid varit mycket imponerade av Bosch elverktyg. GBH 2-26 är en av de mest populära produkterna vi granskat och är ett fantastiskt bevis på företaget och kvaliteten på dess produkter.

För det första har den mycket att ge när det gäller kraft, med sin 830w-motor och 2,7 joule slagkraft, det är inga problem när det gäller att köra igenom tegelverk av något slag.

För det andra är vi stora förespråkare för säkerhetsfunktioner på elverktyg, Bosch GBH 2-26 har en överbelastningskoppling. Detta är något som inte finns på varje hammarborr ännu och vi önskar att det var. Denna enkla funktion skyddar inte bara borren utan också personen som använder den. Om borren fastnar i material kommer kopplingen att förhindra att borren slår runt eller skruvar din arm och hand.

En annan sak som sätter Bosch som ett av våra favoriter är deras byggkvalitet. Den är byggd för att tåla dagligt användande och det intygas av deras drygt 3 år långa garanti.

En pålitlig och robust borrhammare med lång livslängd på grund av högkvalitativa komponenter. Som får arbetet gjort snabbt tack vare snabb borrhastighet och hög prestanda med hjälp av dess 830 W kraftiga motor och 2,7 joule slagkraft

KapacitetBetong: 68mm, Stål: 13mm, Trä: 30mm
Slageffekt max.2.7 J
Märkvarvtal0–900 v/min
Nom. effektförbrukningtet830 W
Sladd, längd4 m
Mått (LxBxH)377x83x210 mm
Vikt2,7 kg

Bästa pris: 2 048,75 kr (Just nu kan du spara 19% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 2 525 kr)


3. Black & Decker KD855KA – Bästa budgetval!

bäst i test borrhammare
Bäst i test borrhammare

Black & Deckers borrhammare på 550W med variabel hastighet och ergonomisk design

Ibland vill vi helt enkelt inte investera stora pengar för att avsluta ett projekt. Och det är helt okej. Om du behöver ett pålitligt elverktyg som inte kommer att användas professionellt i arbetet. Det är då Black and Decker är utmärkt. För nybörjare är black and decker mindre skrämmande och hjälper dig med alla slags jobb. Maskinen är tillräckligt kraftfull för att få jobbet gjort och lämpar sig kanske bäst för hemmet snarare än på arbetsplatsen.

Black & Decker är grymma, här är det dock viktigt att veta att den tack vare sitt lägre pris har en mindre kapacitet. Den lämpar sig inte ute på arbetsplatsen med dagligt användande i tuffa förhållanden. Men det kanske är ett ännu bättre alternativ för hemmafixare med mindre behov och lättare uppgifter. Uppgifter som väggmontering och förankringar i betong, stål och trä, klarar den utmärkt.

Allt som allt fungerar den bra, har lång laddningstid om den bara används ibland. Den har inte mycket kraft men den är bra för små uppgifter. Jag skulle inte rekommendera detta som ett alternativ för någon som faktiskt borrar mycket eller är en hantverkare, men för hemmafixaren är denna tillfredsställande och tillräckligt stark.

KapacitetBetong: 20mm, Stål: 13mm, Trä: 30mm
Effekt 550 W
Märkvarvtal960 varv/min
Slaghastighet5100 slag/min
Sladd, längd3 m
Vibration13.3 m/s²
Vikt2,9 kg

Bästa pris: 1399 kr (Just nu kan du spara 10% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 1 599kr)


4. Dewalt DCH253N – För hantverkaren!

bäst i test borrhammare
Bäst i test borrhammare

Dewalt DCH253N presterar bra i alla oberoende tester vi läst och leverar bra resultat på alla plan.

Letar du efter en pålitlig borrhammare proffesionellt i ditt yrke? Då kommer du inte bli besviken, den kostar lite mer men borrhammaren blev bäst i test i tidningen Gör Det Själv, främst för att maskinen är otroligt stark! DCH 253 känns som en proffsmaskin – nästan lite väl stark och robust för gör-det-självaren. DeWalt DCH 253 är idealisk för borrning och mejselarbeten. Här finns också ett rotationsstopp för lättare mejsling i kakel och gips, samt vitt LED-ljus med fördröjning. Samt att denna maskinen har lägst vibrationer i klassen, vilket minskar trötthet och samtidigt förlänger arbetstiden.

Perform & Protect cerifierad

Dewalts produkter med Perform & Protect-märket uppfyller strikta kriterier i en eller flera av följande fokusområden när det gäller säkerhet: vibrationer, damm och kontroll.

Lägg då till Dewalts utmärka byggkvalite, kundlojaliteten är onekligen hög. Om du sedan tidigare kör med Dewalt kommer du säkerligen inte bli besviken. Det här är vårat val till dig som kommer att arbeta dagligen med maskinen och ställer höga krav på kraft och ergonomi samt en god hållbarhet.

Hastighet0-1200 varv/min
Slaghastighet0-4500 slag/min
Slagstyrka2,1 J
KapacitetTrä: 26 mm, Metall: 13 mm, Betong: 24 mm
Vikt3,1 kg
Mått (LxBxH)301 x 85 x 202 mm

Bästa pris: 3 987,50 kr (Just nu kan du spara 7% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 4 281,25 kr)


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en borrhammare kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en borrhammare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska borrhammaredär ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om borren säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra batteri kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test borrhammare

Bäst i test borrhammare. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Borrhammare har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test borrhammare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.6 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *