Test av parkettgolv. Bäst i test 2021.

bäst i test parkettgolv 1
3.3
(9)

Parkettgolv är lätt att känna igen och består av korta trästavar eller remsor arrangerade i ett geometriskt mönster. En av de bästa sakerna med parkettgolv är att de finns i så många olika stilar, valet är helt upp till dig.

Fler och fler människor börjar introducera dessa eleganta och sofistikerade stilar i nybyggda hem eller samtidigt som de renoverar gamla fastigheter. Mönstren är tidlösa och klassiska och ser alltid eleganta ut. Men eftersom utbudet är enormt kan beslutet bli svårt. Vi har tagit fram en de populäraste alternativen, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Förhoppningen är att göra ditt beslut enklare, häng med så gör vi ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

vilket parkettgolv ska man köpa

Barlinek (Byggmax)

bästa parkettgolvet

Kährs (Golvpoolen)

bäst i test parkettgolv

Tarkett (Golvpoolen)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Barlinek (Byggmax) – Bäst i test

bäst i test parkettgolv
bäst i test parkettgolv

Ett väldigt populärt golv med varierande åldring och levande utseende. Varje planka är unik med naturliga och livliga färgnyanser. Olika längder av stavar, sunda kvistar samt medelstora och små spacklade kvistar förekommer.

Barlinek tillverkas i Polen och säljs främst genom Byggmax och har funnits sedan många år tillbaka. Det som gör dem så bra är dels priset i motsvarighet till kvaliten. Det finns mycket dyrare golv som är precis lika bra och dessutom är det ett av de mest slitstarka golven vilket intygas av deras jämförelsevis långa garantiperiod på 25 år. Vi tror inte du kommer hitta ett bättre parkettgolv för pengarna du kommer att spendera på Barlinek, dessutom finns de i en uppsjö olika stilar.

VarumärkeBarlinek
Pris per kvadratmeter 239:-
NyansHalvmörk
YtbehandlingLack
Golvmönster3-stav
Tjocklek 13mm

2. Kährs (Golvpoolen) – Toppbetyg

bäst i test parkettgolv
bäst i test parkettgolv

Klassiskt och prisvärt golv med en snygg yta och en behaglig känsla att gå på. Slitbeständig, fläckbeständigt och lättlagt parkettgolv med en bas av miljövänlig HDF.

Kährs är ett svenskt företag grundat i staden Nybro i södra Småland. De har arbetat med trä i olika former sedan 1857 och de är idag världens äldsta och största tillverkare av parkettgolv och trägolv. Kährs parkettgolv passar utmärkt för Nordens klimat. De tillverkar plankor i flera träskikt, vilket minimerar rörelserna och ger dig ett stabilt golv året runt. Om du vill ha golv av högsta möjliga kvalitet är Kährs golv ett självklart val.

VarumärkeMyFloor
Pris per kvadratmeter99,95:-
NyansHalvmörk
Golvmönster3-stav
KvalitetAC4/Klass 32
Tjocklek8mm

3. Tarkett (Golvpoolen) – Mest prisvärd

bäst i test parkettgolv
bäst i test parkettgolv

Tarketts olika parkettgolv har varierande ådring, färg, struktur och skiftningar. En del av Tarketts trägolv mörknar andra ljusnar och några får en varmare och djupare ton. Det som är säkert är att golvet kommer åldras med värdighet.

Med 130 års erfarenhet av att tillverka säkra, hållbara och inspirerande golvlösningar vill Tarkett fortsätta att bidra till livskvalitet och trivsel för sina kunder världen över. Tarkett kombinerar hantverk med modern tillverkning för att ge dig vackra, funktionella och hållbara trägolv, anpassade för det svenska klimatet. Välj bland träslag, som ek och ask, och nya spännande utseenden med olika färger, behandling och karaktär. Välj mellan olja och lack som skyddar och gör ytan glänsande eller matt.

VarumärkeKährs
Pris per kvadratmeter800
Tjocklek15mm
FärgTrä/Natur
NyansMörkt
Garanti30 år

En jämförelse av återförsäljare:

www.Byggmax.se

 • Pris: 9 av 10
 • Kvalitet: 8 av 10
 • Utbud: 7 av 10

www.Golvpoolen.se

 • Pris 7 av 10
 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 10 av 10

www.Beijerbygg.se

 • Pris 8 av 10
 • Kvalitet 7 av 10
 • Utbud 7 av 10

www.Bauhaus.se

 1. Pris 9 av 10
 2. Kvalitet 4 av 10
 3. Utbud 8 av 10

Att tänka på inför ditt köp

En viktig egenskap förutom utseende som annars lätt glöms bort är dess slitstyrka. Något som testfakta har testat. Vi rekommenderar vi att du läser det i sin helhet inann du väljer ett speciellt fabrikat. Testet visar nämligen på stora kvalitetsskillnader mellan olika fabrikat.

testfakta har testat klickgolv

Gå till testfaktas test här.

Köpguide

Att köpa ett parkettgolv kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver golva vara stryktåligt? Vattenbeständigt? Eller inneha andra egenskaper.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Det kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på-

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Kvaliten tycks skilja sig åt, oberoende av pris. Men det är heller inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska golv där ute. Vi rekommenderar starkt golven i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Garantiperioden kan vara allt ifrån 1 år upp till 50 år och talar om hur slittålig produkten förmodligen är. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns särskilda anvisningar med just det golvet.

Bäst i test parkettgolv 2020

Ju dyrare golvet är, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Bästa parkettgolvet idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och golvmaterial att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka egenskaper som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test parkettgolv. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *