Test av Batteriladdare. Bäst i test 2021

bäst i test batteriladdare
4.6
(5)

En batteriladdare kan vara livräddare i många situationer och att ha en till hands när något inträffar kan vara en räddning från ovan.

Vi tagit fram de populäraste batteriladdarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att ditt beslut ska bli enklare, häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

CTEK Time To Go

Telwin Alaska 200

Telwin Dynamic 320

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. CTEK Time To Go – Bäst i test

bäst i test batteriladdare
bäst i test batteriladdare

Den mest populära batteriladdaren, och troligtvis den vanligaste bilbatteriladdaren i Sverige.

CTEK:s nya time to go-laddare är den första batteriladdaren i världen för fordon, som talar om när batteriet är färdigladdat. Laddaren visar tydligt med antal timmar, hur lång tid det är kvar till fulladdning samt när batteriet nått den gräns som krävs för att startas efter urladdning. För alla typer av blysyrabatterier t.ex. öppna, MF, GEL, CA/CA och AGM. Fungerar med batterier från 20 Ah till 160 Ah.

Förutom bilbatterier fungerar den minst lika bra till batterier i motorcyklar, gräsklippare, skotrar, och mopeder. Den saknar visserligen många av de bekväma funktioner som dom nyare modellerna från CTEK har, men som standardladdare är den väldigt bra. Den levereras även med en imponerande 5 års garanti. 

Elanslutning220-240 V
Batteri12 V
Startström20 A
Startström max160 A
TemperaturkompenseringJa
Garanti5år

2. Telwin Alaska 200 – Toppbetyg

bäst i test batteriladdare
bäst i test batteriladdare

Telwin Alaska 200 är en rejäl batteriladdare på 12V/24V med starthjälp som passar för alla bilbatterier. Utrustad med överbelastningsskydd och mätare för visning av laddströmmen.

Telwin Alaska är en något rejälare batteriladdare och kan utöver att endast ladda endast 12v batterier även ladda 24v batterier. Batteriladdaren har 2 olika lägen för laddning (CHARGE) och automatisk laddning (TRONIC). Mätare för visning av laddströmmen.
LED lampa för indikering av batteriets laddstatus. Reglage för val av laddström. Inbyggt skydd mot överbelastning och polaritetsvändning. En komplett batteriladdare för alla olika typer av fordon samt lastbilar.

Elanslutning230V ac
Batteri12V/24V dc
Startström100 A
Startström max150 A
Laddström15 A
Laddström max23 A
Mått LxBxH200x250x130 mm
Vikt7 kg

3. Telwin Dynamic 320 – Bra val!

bäst i test batteriladdare
bäst i test batteriladdare

Telwin Dynamic 320 är en starthjälp på 12/24V som passar till personbilar och lättare lastbilar med bensin- eller dieselmotorer. Utrustad med display som visar aktuell laddning och startström.

Den stora fördelen med här är dess förmåga att förflytta sig, tack vare sina stora fina hjul. Utöver det är Dynamic skyddad mot överbelastning och polaritetsfel. Det finns en dispay som visar aktuell laddning och startström samt 3 olika effektlägen: normal, boost och start. Lämplig för både 12 och 24v batterier av olika slag, bilar, båtar, motorcyklar samt lastbilar med bensin eller dieselmotorer.

Elanslutning230V ac
Batteri12V/24V dc
Startström180 A
Startström max300 Acc
Laddström30 A
Laddström max45 A
Mått LxBxH305x360x630 mm
Vikt13,4 kg

Att tänka på inför ditt köp

Att veta vilken batteriladdare du ska köpa och vilken som är de bästa valet för dina specifika behov kan tyckas överväldigande. Det finns så många olika typer på marknaden och utan att veta exakt vad du letar efter är det lätt att gå vilse. Vi försöker avmystifiera batterladdaren och ge dig kunskapen för att kunna välja rätt för dina behov.

Vad är det bästa för din bil?

Den bästa billaddaren eller annan liknande manövrerad utrustning beror på typ och storlek. När vi talar om storleken hänvisar vi till de amp-timmar som kan lagras. Om du har en 50 amp skulle den bästa laddaren, i det här fallet, vara en 10 amp laddare. Det beror också på hur snabbt du vill ladda, eller om du bara vill behålla laddningsnivåerna

När du överväger vilken bilbatteriladdare du ska välja bör du överväga några saker. Kontrollera först att laddaren är kompatibel med bilens batteri. För det andra, överväg laddningstiden för den bärbara laddaren du vill köpa.

Kan du lämna en bilbatteriladdare ansluten för länge?

Du kan skada dem om de förblir kontinuerligt anslutna även vid mycket små ampere. Om du vill lämna din billaddare ansluten under långa perioder är det bäst att köpa en intelligent billaddare som stängs av när batteriet är fullt och bara slår på sig igen när nivån faller till tillräckligt låg nivå för att kräva en påfyllning.

Hur lång tid tar billaddare att ladda?

Laddningstiden kan variera från 1 till 3 timmar beroende på strömstyrka.

Köpguide

Att köpa en batteriladdare är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små batterier hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte bara fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj ett varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test batteriladdare

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Batteriladdare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test batteriladdare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.6 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *