Bäst i test: Inspektionskamera + Köpguide

bäst i test inspektionskamera
4.8
(6)

Att bestämma att du vill ha en inspektionskamera är en sak, att välja vilken inspektionskamera som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på inspektionskameror och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa inspektionskamerorna 2020:

Bäst i test inspektionskameror

Milwaukee M12 ICAV3-201C

Bäst i test inspektionskameror

Inspektionskamera Bosch GIC 120

Bäst i test inspektionskamera

Inspektionskamera med LCD-display

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Milwaukee M12 ICAV3-201C – Bäst i test

Bäst i test inspektionskamera
Bäst i test inspektionskamera

Milwaukee M12 IC AV3 är en inspektionskamera på 12V med avtagbar och roterbar skärm på 85 mm, 4x zoom samt digital bildprocessor på 320 x 240.

Det här är en allround bra produkt med en kristallklar bild och ett trevligt autokontrastläge på skärmen som säkerställer bra bild även när lysdioden står emot något särskilt reflekterande. Den kostar lite extra, men det är också värt varje extra öre, denna inspektionskamera har det finaste avbildningssystemet av alla testade. De lagrade fotona ser nära ut som om de togs med en mer traditionell digitalkamera. Systemet har också ett starkt LED-ljus med 4 integrerade dioder som fungerar bra med skärmens autokontrastfunktion.

En annan häftig funktion är att du kan montera av skärmen för att trådlöst se bildskärmen upp till 10m bort. Vi gillar också M12 batterierna som dels är uppladdningsbara men som också varar hela arbetsdagen trots användande.

En fantastisk inspektionskameramed med enkla inspelnings- och uppspelningskontroller samt möjlighet att spara video och foto. Bilden är bra och kabeln lång. Ett självklart val för tekniker, rörmokare, elektriker och / eller annnan proffesionell användning.

Display storlek85 mm
Kabeldiameter12,4 mm
Kabellängd2,7 mm
Kamerahuvud diameter12 mm
Vikt med batteri0,7 kg
Volt12V

2. Bosch GIC 120 – Toppbetyg

Bäst i test inspektionskamera
Bäst i test inspektionskamera


Bosch GIC 120 C är en smidig inspektionskamera för snabb och smidig problemanalys på svåråtkomliga ställen. Utrustad med 3,5″ display med hög upplösning.

Bosch valde att konstruera detta verktyg med så lite krusiduller som möjligt för att helt enkelt göra vad den kan göra bra. Det är Bosch i ett nötskal och kanske därför den här produkten av många anses som den heliga gral av inspektionskameror. Enkelt, smidigt, effektivt … precis som ett tyskt verktyg borde vara. Allt som skjutits på avstånd med detta verktyg, precis som DeWalt, verkar vara monokromatiskt. Låt det inte lura dig, optiken är helt enkelt optimerad för närbilder med LED-lampor och ett smalt synfält.

Inställningen för autokontrast på skärmen är ibland lite överaktiv, vilket gör att skärmen går från blåvit till brunvit till synes slumpmässigt när lysdioden möter ett närbildobjekt. Bosch gav fortfarande en av de finaste bilderna av alla testade verktyg.


Ett av de enklaste gränssnitten och en vacker bild. Med möjlighet att även spara ner bilder och videor för efteranalys och rapportering. Det här är ett ypperliggt alternativ både för hemmafixare och proffs till ett riktigt schysst pris!

Batterispänning12 V
Displaystorlek3,5″
Displayupplösning320 x 240 px
Kamerakabellängd120 cm
Kabeldiameter8,5 mm
Antal steg, LED-belysning3

3. Inspektionskamera med LCD-display – Bästa budgetval

Bäst i test inspektionskamera
Bäst i test inspektionskamera

Med väldigt lite i form av krusiduller. I all sin enkelhet ger det en ganska tydlig bild som är lätt att läsa på den 2,7 ″ stora LCD-skärmen.

Färgen är speciell, naturlig och den ger skarpa bilder. Lysdioden är ganska ljus, men ännu viktigare är autokontrastfunktionen på skärmen ganska skicklig och kompenserar för att leverera mer djup och information till LCD-skärmen när det är möjligt. Jag gillar faktiskt också den unika formfaktorn – det är lätt att greppa och låter dig vrida sonden med hjälp av hävstång från den fyrkantiga kamerakroppen.

Du får stort värde för pengarna här eftersom det här är en billig inspektionskamera. Kabeln är cirka 1 m lång och den är lätt att kontrollera och den håller sin form väl.

Det här är helt enkelt ett bra val om du vill ha en digital inspektionskamera som täcker alla baser samtidigt som den är hållbar och prisvärd. Batteriet är större än de flesta enheter och kommer att ge dig mer liv än nästan alla enheter till samma prispunkt.

Displaystorlek2,36″
Maxupplösning704×576
Kamerakabellängd84,5
Batteri4x AA
LED-belysning4st
Vikt480g

Att tänka på inför ditt köp

Inspektionskameror har kommit mer och mer på marknaden på grund av de enormt minskade tillverkningskostnaderna. Det som brukade vara en 10 000 kr´s produkt (eller mer) för bara ett decennium sedan, kan nu ofta hittas för mindre än 2 – 3 tusen kr. Dessutom har tillverkningskostnader och arbetsflöden förbättrats så att många av dessa produkter börjar inkludera de flesta premiumfunktioner, som uppladdningsbara batterier och videoinspelningsfunktioner med ljudnoteringar och tidsstämpling.

Fortfarande är många proffs utan en. Men efter att jag gjort min läxa, vet jag nu två saker: 1) de kommer sannolikt inte att bli mycket billigare just nu, och 2) du bör välja den apparat som möter de funktioner du troligtvis behöver i dina jobb.

Vad kan vara bra att veta

När det gäller att förstå styrkorna hos en modell över en annan, är de stora områdena att fokusera på bildens tydlighet och flexibilitet. Vissa kameror, har en tjock kamerakabel. Det betyder att du kommer att ha svårt att pressa den genom till och med en 3 ″ rör eller få den under en smal avsats. De flesta av de testade kamerorna har en kabel som är mindre än 5/16 ″ i diameter och ett huvud som är tillräckligt litet för de flesta applikationer. Det gör dem ganska flexibla och ger dem en anständig böjradie.

Köpguide

Att köpa en inspektionskamera kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test inspektionskamera

Bäst i test inspektionskamera. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Inspektionskameror har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test inspektionskamera. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *