Bäst i test metalldetektor 2021

metalldetektor test
4.3
(3)

En metalldetektor kan vara såväl ett oumbärligt verktyg i arbetet som en riktigt rolig hobby. Men vilken metalldetektor ska man egentligen välja?

Vi har tittat närmare på några av de allra bästa metalldetektorerna för att göra det enklare för dig att välja rätt. Vår genomgång motsvarar en sammanvägning av våra egna erfarenheter, metalldetektorernas objektiva egenskaper och andra användarens upplevelser. På så sätt kan vi presentera en smidig överblick som gör det lätt att välja rätt modell.

Vi listar de 3 bästa metalldetektorerna:

bäst i test metalldetektor

Minelab X-Terra 705

metalldetektor test

RIDGID MR-10

bästa metalldetektorn

MINELAB Superscanner

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Minelab X-Terra 705 – Bäst i test

bäst i test metalldetektor
bäst i test metalldetektor

En avancerad proffsmodell som är konstruerad för långvarigt arbete. Tydlig display och bra sökdjup gör det till ett perfekt val för såväl glada amatörer som yrkesmänniskor.

Det är inte ovanligt att det tar förhållandevis lång tid att uppnå resultat med en metalldetektor. Därför är ergonomi och tydlighet ofta avgörande faktorer. X-Terra 705 lever med råge upp till allt man kan förvänta sig av en modern och lättanvänd metalldetektor. Displayen visar sökdjup och material och signalerar med all tydlighet när man når framgång.

Med låg vikt, bra sökdjup och tydlig display så är det här på det stora hela ett fantastiskt bra val. Så länge du är medveten om att den är utformad för långvarigt arbete, och inte spontan sökning, så kommer du knappast att bli besviken.

Fördelar:

 • Går att justera vilka material den ska reagera på.
 • Reagerar på långt avstånd

Nackdelar:

 • Är utformad för att bäras på kroppen.

2. RIDGID MR-10 – Toppbetyg

bäst i test metalldetektor
bäst i test metalldetektor

Smidig och kravlös stavbaserad metalldetektor som är enkel att plocka fram vid behov. Har bra räckvidd och är särskilt utformad för att klara det ofta krävande nordiska klimatet.

Om man någonsin har tappat ett metallföremål i gräs, snö eller sand så vet man hur svårt det är att söka. Med denna stavmetalldetektor så är problemet som bortblåst. Den hittar utan problem föremål som även ligger på förhållandevis stort djup. Till skillnad från många andra metalldetektorer så är den här modellen bara att plocka fram vid behov och kräver ingen justering eller planering för att komma igång.

Det här är vår favorit för spontansökningar. Den är lätt att förvara, är väldigt pålitlig och klarar av i princip samtliga väderförhållanden. Samtidigt som den är väldigt tålig har den oerhört känslig sökmekanik. Utöver detta är den oerhört energieffektiv och drivs med AA-batterier.

Fördelar:

 • Perfekt för samtliga väderlekar.
 • Otroligt lättanvänd.
 • Reagerar på långt avstånd

Nackdelar:

 • Väldigt dyr.

3. MINELAB Superscanner – Mest prisvärd

bäst i test metalldetektor
bäst i test metalldetektor

En snabb och enkel handhållen metalldetektor som är särskilt lämpad för att hitta föremål på personer och ytligt förlagda saker av metall. Är oerhört snabbanvänd och alltid redo när den behövs.

Handhålla metalldetektorer är en särskild nisch som är vanligt förekommande inom säkerhetsverksamhet. Men denna modell är även smidiga att använda när det kommer till saker som misstänkts ligga förhållandevis ytligt. Jämfört med övriga metalldetektorer så är den redo att användas direkt, och aktiveras med en lättillgänglig knapp.

Ska du på skattjakt eller behöver söka i snö eller under asfalt så är detta knappast rätt val. Det här är en smidig bärbar metalldetektor som främst passar för att hitta föremål som förvaras ytligt. Men på det stora hela är det en prisvärd metalldetektor som gör vad den ska.

Fördelar:

 • Smidig att använda och lätt att förvar.

Nackdelar:

 • Hanterar endast ytliga föremål.

4. C100 Metalldetektor – Bästa budgetval

bäst i test metalldetektor

Lättanvänd metalldetektor med tydlig display som avslöjar föremål av järn eller annan metall.

Det här är ska inte anses som ett proffsinstrument utan snarare är det som mest kvalificerat för hobbybruk. Men med det sagt ger mätinstrumentet utslag och ett pip hörs när ett metallföremål påträffas. Djupgåendet beror på fyndets storlek. Utrustad med inbyggda högtalare samt 3,5 mm-uttag för att kunna använda hörlur vid tyst sökning. Vattentät sensorplatta med justerbar längd.

En prisvärd modell på metalldetektor för hobbybruk. Ett oerhört roligt instrument att ge sig ut på äventyr med, för man vet aldrig vad man kan komma att hitta.

Fördelar:

 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Tveksam förmåga
 • Ej för proffesionellt bruk

Att tänka på inför ditt köp

Metalldetektorer har kommit att bli ett populärt val bland privatpersoner som gillar att leta småskatter, och för företag som använder dem i samband med större projekt.

I vårt test av metalldetektorer har vi fokuserat på ett flertal olika modeller som vi anser lever upp till våra förväntningar. Vi är säkra på att någon av dem passar dina särskilda behov, och kommer att bli en pålitlig hjälp. Så länge du är medveten om de olika metalldetektorernas för- och nackdelar.

Att köpa en metalldetektor kan vara svårt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en svets är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj ett varumärke med god resume och bra recensioner.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test metalldetektor

Bäst i test metalldetektor. Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test metalldetektor. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *