Test av luftrenare. Bäst i test 2021

bäst i test luftrenare
4.5
(2)

Luftrenare gör ofta under för inomhusklimatet. Men vilken är bäst? Och vilken ger mest valuta för pengarna? Följ med oss på en titt på årets bästa luftrenare!

För att du ska kunna välja luftrenare utan att behöva bekanta dig med hela utbudet så har vi gjort grovjobbet åt dig. Det viktigaste är att välja en modell som passar storleksmässigt med beprövad kvalitet som du vet kommer att fungera i många år, välj varumärke och modell med god resume och bra recensioner. Utöver det, är både arbetsområdet och ljudnivån viktiga faktorer. Sist men inte minst tycker vi att du bör jämföra priset, eftersom priset ofta varierar från en affär till en annan.

Vi rekommenderar:

bästa luftrenaren

Coway Classic AP-1018F

bäst i test luftrenare

Pure A9 PA91-604GY

bäst i test luftrenare

Coway AP1008CH

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.

Jämför de populäraste modellerna:

NamnYtaPris Butik
Coway Classic AP-1018F73m22.999 kr
Pure A9 PA91-604GY129m24.218 kr
Coway AP1008CH73m2 2.991 kr
BlueAir Classic 40540m23.990 kr
Philips C272965m24.049 kr
Duux Sphere White10m2995:-

1. Coway Classic AP-1018F – Bäst i test

bäst i test luftrenare
bäst i test luftrenare

En astma- och allergicerifierad luftrenare från alltid lika prisvärda Coway. Med tredubbla filter och låg ljudnivå är den ett perfekt val för dig som få så bra luft som möjligt i lägenheten eller ett särskilt rum i huset.

Vi blev direkt imponerande över filtreringsförmågan. För utöver dubbla luftfilter så har den även ett särskilt HEPA-filter som tar hand om de allra finaste partiklarna. Detta innebär att man slipper såväl skadliga ämnen som jobbiga odörer. I förening med låg ljudnivå är den ett av de enklasteoch tryggaste alternativen för långvarig och effektiv luftfiltrering.

Arbetsområdet är alltid en begränsande faktor. Och det gör att AP-1018F främst passar dig som bor i lägenhet. Eller dig som vill begränsa luftfiltreringen till ett särskilt rum i huset. Om detta motsvarar dina förväntningar så är det däremot ett av de bästa valen du kan göra.

Fördelar:

 • Tre filter varav ett är HEPA.
 • Låg ljudnivå.
 • Energieffektiv.

Nackdelar:

 • Något begränsat arbetsområde.
3.095 kr
3.095 kr

2. Pure A9 PA91-604GY – Mest prisvärd

bäst i test luftrenare
bäst i test luftrenare

Oerhört innovativ luftrenare från Electrolux som kombinerar senaste teknik inom automatisering med omfattande flerstegsfiltrering. Detta gör det här till den i särklass kanske mest avancerade luftrenaren som finns tillgänglig.

Det är ingen överdrift att påstå att det här representerar nästa generations luftrenare. För den har unikt hög arbetskapacitet, kan anslutas via WiFi och justerar automatiskt luftflödet utifrån dina levnadsmönster. Resultatet är en oerhört kraftfull luftrenare som samtidigt är väldigt strömsnål.

Tack vare väl tilltagen kapacitet så passar den här de flesta hem. Oavsett om du bor i hus eller lägenhet. Då ljudnivån står i relation till luftflödet så är den ofta oerhört tyst, eftersom flödet anpassas automatiskt. Ofta märker man inte ens att den är igång.

Fördelar:

 • Marknadens tystaste luftrenare.
 • Extremt energisnål.
 • Klarar väldigt stora ytor.

Nackdelar:

 • Något kostsam.
4.218 kr
4.218 kr

3. Coway AP-1008CH – Bästa budgetval

bäst i test lufrenare
bäst i test lufrenare

En liten portable smidig luftrenare som bjuder på förvånansvärt stor kapacitet. Tack vare tre filter och automatisk ljussensor så ber den hög nivå av filtrering samtidigt som den anpassar ljudnivå och strömförbrukning efter dig och din familj.

Det är ingen slump att Coway har 2 modeller med på den här listan. Det som får AP-1008CH att sticka ut ur mängden är att den helt enkelt är såpass prisvärd. Samtidigt som den kostar förhållandevis lite får man många avancerade funktioner, såsom automatiserad sensordrift, trippelfiltrering och bra arbetskapacitet. Helt klart mycket för pengarna.

Med väl tilltagen arbetskapacitet så är det här ett riktigt bra budgetval för såväl lägenheten som det mindre huset. Utan problem kommer den att säkerställa god filtrering för riktigt bra inomhusluft. Sensorerna gör att den inte stör nattsömnen och kan därför vara igång så ofta som nödvändigt.

Fördelar:

 • Tystgående.
 • Tre filter.

Nackdelar:

 • Inga särskilda.
2.991 kr
2.991 kr

Att tänka på inför ditt köp

I tider då vi omges av luftföroreningar, allt ifrån damm till bilar och utsläpp så är det viktigt att ha en luftrenare. Särskilt om du vill ge dig och din familj den bästa möjliga inomhusluften. Luften som vi andas i våra hem, där vi spenderar mestadels av våran tid, ska vara bra!

Vi är övertygade om att din luftrenare kommer att göra stor nytta, och ge dig ett bra inomhusklimat även på lång sikt. Men det stora urvalet med med till synes överlappande för och nackdelar kan lätt bli förvirrande. För att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Att identifiera dina behov är den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stor yta vill du täcka? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Coway och Electrolux är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test luftrenare

Ju dyrare luftrenare du planerar att köpa, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Luftrenare blir bara smartare och smartare. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Tack för att du valde att läsa vårt test av luftrenare! Hoppas du lärde dig något om bäst i test luftrenare. Om du hittar en luftrenare som passar så vore vi oerhört tacksamma om du klickade på länken. För vid eventuellt köp så får vi en liten andel av beloppet, som hjälper oss att förbättra vår sajt och fortsätta erbjuda tester! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *