Test av limpistoler. Bäst i test 2021

bäst i test limpistol
2.6
(8)

Att bestämma att du vill ha en limpistol är en sak, att välja vilken limpistol som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste limpistolerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på limpistoler och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa limpistolerna:

bäst i test limpistol

Rapid EG320

bäst i test limpistol

Rapid EG212

bästa limpistolen

Stanley 6-GR15

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Rapid EG320 – Bäst i test

bäst i test limpistol
bäst i test limpistol

En kvalitets-pistol med låg vikt för allsidig och mobil användning.

Rapid är den okrönte konungen av limpistoler och det är väl därför vi valt att placera den som nummer 1 på våran lista. Just den här modellen placerar sig i mitten av deras prisspktrum och är deras stora kioskvältare och storsäljare. Det är något som tilltalar med just den här modellen, kanske är det att den är tillräcklig bra för proffesionellt bruk och tillräckligt billig för hobbybruk. Det vi tycker om mest är den lilla storleken som gör limpistolen mycket lätthanterlig, även för precisionsjobb. Limpistolen genererar 1000 g per timme och har en konstant temperatur motsvarande 195 °C. Munstycke kan du också byta ut till olika typer för olika limapplikationer.

Fördelar:

 • Stor effekt på 120W
 • Snabb uppvärmningstid
 • Utbytbart munstycke
 • 2 års garanti

Nackdelar:

 • Saknar reglage för värmen

2. Rapid EG212 – Mest prisvärd

bäst i test limpistol
bäst i test limpistol

Rapid EG212 är en limpistol för dekoration och enklare reparationsarbeten i hemmet.

Ytterliggare en Rapid på listan. EG212 är kanske mer mot hobby och privat bruk snarare än industriella och proffesionella tillämpningar. För tillämpningar av den typen tycker vi det finns bättre modeller. Är du den som gillar att pyssla på fritiden, inte vill spendera onödigt mycket pengar och inte bryr dig om det tar 1min att värma upp pistolen eller 5min. Då tycker vi att den här modellen är bättre. Samma kvalitet, lägre kapacitet, utrustad med ergonomiskt grepp och gummerad avtryckare för komfort och precision.

Fördelar:

 • Väldigt prisvärd
 • För hobby och privat-bruk
 • God kvalitet
 • 2 års garanti

Nackdelar:

 • Långsammare uppvärmning

3. Stanley 6-GR15 – Bästa budgetval

bäst i test limpistol
bäst i test limpistol

Limpistol med en effekt på 15 W, försedd med ett praktiskt nedfällbart stöd och omkopplare för hög/låg temperatur.

Stanley är ett otroligt stort företag. Inte super väl-kända i Sverige nödvändigtvis men i västra delen av världen är dem det stora varumärken folk vänder sig till när det gäller kvalitet och elektriska produkter som bara ska fungera och helst över lång tid. Det här tycker vi uppenbarligen inte är ett undantag, det är svårt att välja ut ett ”budgetval” men Stanley gör det lätt att rekommendera utan att vara tveksam kvalitets-mässigt. Den här modellen använder 7mm limstavar och går att justera på hög och låg värme för olika tillämpningar. Lämplig för hobby-bruk.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Hållbar
 • Går att justera värmen

Nackdelar:

 • Ej för proffesionellt bruk

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en limpistol kan kokas ner i ett par steg både för att processen ska bli enklare och underlätta:

1.Identifiera dina behov.

Hur mycker kommer du använda limpistolen? Är det viktigt att den blir varm snabbt? Hur stor kapacitet behöver den? Du är den enda som vet svaret på dom här frågorna och det är lika viktigt att ställa dom.

2.Bestäm din budget.

Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Rapid och Stanley är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test limpistol

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Limpistoler idag blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test limpistol. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.6 / 5. Röster: 8

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *