Test av förbränningstoaletter. Bäst i test 2021

bäst i test förbränningstoalett
4.5
(4)

Att bestämma att du vill ha en förbränningstoalett är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste förbränningstoaletterna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på förbränningstoaletter och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

Sunwind El-Dorado

CINDI BASIC 240V

Cinderella Comfort

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Sunwind El-Dorado – Bäst i test

bäst i test förbränningstoalett
bäst i test förbränningstoalett

Med El-dorado förbränningstoalett tar vi stugkomforten ytterligare ett steg längre!

Med sin moderna design kommer El-dorado att passa utmärkt i badrummet såväl ny som äldre standard. Hygien och användarvänlighet är de största fördelarna med denna toalett. För det första krävs inget avlopp vilket kännetecknas av förbränningstoaletter, den enda slutprodukten är en hög luktfri aska. Tömning av asklådan görs enkelt i framkant av toaletten, det blir ca en kopp aska kvar efter en hel veckas användning!. Enkel installation och enkelt underhåll, enkelt liv. Just den här modellen förespråkar vi efter som den dels har ett attraktivt pris jämfört med många andra modeller och dels är toaletten är producerad i allra bästa rostfria stålkvalitet samt att den är energieffekt och inte särskilt dyr i drift.

Allt du behöver för en komplett toalettstol utan vatten och avloppinstallation. Det enda som krävs är att du ställer den på plats och pluggar in den i väggen (vanlig 230) för att den ska fungera. Hygienisk och användarvänlig och just den här modellen är också SEMKO-godkänd.

Fördelar:

 • Energieffektiv
 • Enkel installation
 • Minimalt underhåll
 • Luktfri biprodukt

Nackdelar:

 • Stor investering
 • Kort strömkabel (1,5m)

2. CINDI BASIC 240V – Mest prisvärd

bäst i test förbränningstoalett
bäst i test förbränningstoalett

Fritidstoalett Cindi Basic – Ett alternativ för dig som vill ha det lätt och enkelt!

Förbränningstoalett Cindi Basic är ett alternativ för dig som vill ha det ”Basic”, lätt och enkelt.  Cindi Basic är en fritidstoalett med ett enda programval och med en enda knapp behöver du aldrig fundera över vilken knapp du ska trycka på för att starta ett förbränningsprogram. Fritidstoaletten Cindi meddelar i vilket läge den befinner sig i genom att det lyser eller blinkar runt tryckknappen. Den meddelar även när någon åtgärd behövs, vilken kan utläsas av en kod som kommer upp på baksidan av toaletten, t.ex. tömning av askpottan, rengöring av rökrör eller om något fel uppstått.

Cindi® Basic är anpassad för fritidshus och har en kapacitet på 6 personer i hushållet. När behovet infaller går man på toaletten, även om någon precis varit där och startat en förbränning. Toaletten anpassar förbränningstiden för att förbränningstiden ska bli rätt är det därför alltid väldigt viktigt att trycka på knappen och starta en förbränning efter varje besök.

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Mycket enkel att använda
 • Prisvärd
 • Doftfri

Nackdelar:

 • Omständigare att installera

3. Cinderella Comfort – Bästa budgetval

bäst i test förbränningstoalett
bäst i test förbränningstoalett

Cinderella Comfort är en förbränningstoalett med slutet luftsystem och LCD display.

Det här är en premium-modell som kostar lite, lite mer. Displayen ger dig löpande information om användningen av toaletten och kommer också att tala om när det är dags att tömma askskålen. Toaletten kräver varken vatten eller avlopp och allt avfall förbränns vid en hög temperatur och kvar blir bara en liten mängd ren aska. All luft till förbränningen hämtas från utsidan av huset via ett eget rör och ingen luft behöver tas inifrån toalettutrymmet som kan medföra nedkylning av rummet. På så sätt undviks även konflikter med andra luftkrävande installationer såsom t.ex. köksfläktar, frånluftsfläktar (typ PAX) och kaminer. Cinderella Comfort har även en antibakteriell sits som standard.

Det nya systemet för styrd till- och frånluft säkrar effektiv förbränning och energiförbrukning. Produkten är barnsäker, CE-märkt och godkänd av SEMKO. Toaletten har måtten 600 x 390 x 590 mm (H x B x D) och ger en sitthöjd på 540 mm. Med en effekt på 2000 W och 0,8-1,5 kwh energiförbrukning per förbränning.

Fördelar:

 • Mycket energieffektiv
 • Enkel att använda
 • Minimalt underhåll
 • Doftfritt avfall
 • Top of the line

Nackdelar:

 • Lite omständigare att installera
 • Stor investering

Att tänka på inför ditt köp

Att välja förbränningstoalett kan kokas ner i ett par frågor, låt oss gräva ner oss i dem och förstå vilken modell som kommer att passa dig absolut bäst.

Vilken Strömkälla vill du ha?

En förbränningstoalett kan levereras med el-, batteri- och solbaserad energi. Det vanligaste och billigaste modellen kommer med stickpropp och det är också exakt vad vi rekommenderar. Batteri, visst men det ska också bytas och laddas. Nej tack, och solenergi är som den är. Tillförlitlig på sommaren, inte så mycket andra årstider. Du kanske har en annan åsikt?

Hur stor budget har du?

Du kanske redan vet att en förbränningstoalett är dyr. Naturligtvis finns det en positiv sida av de höga kostnaderna. Ja, du slipper nämligen både avlopp och vatteninstallation. Däremot kostar en förbränningstoalett mer i elräkningar varje månad än vad en vanlig toalett hade gjort, något som du får räkna med.

Vilken storlek vill du ha?

Ibland gör folk ett stort misstag och undviker detta avsnitt totalt. Men storleken är en viktig del av förbränningstoaletten. Olika människor har olika storlek på rummet, husbil, båt och andra fordon. Så du bör också fokusera på storleken, inte bara för att se till att den inte är för stor, utan också tvärtom.

Köp inte lågpris modeller

Det finns säkert förbränningstoaletter till halva priset av dem vi rescencerat. Det förvånar oss inte, men hållbarheten är en viktig faktor i alla typer av produkter. Det är en dyr investering som det är, köp inte dyra produkter som kommer att gå sönder efter något år.

Köphandbok – En guide till bättre köp

Att köpa en förbränningstoalett är inte lätt men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg.

1.Identifiera dina behov.

Hur många kommer att använda toalettstolen? Behöver ni några särskilda funktioner, hur hög ska den vara? Osv..

2.Bestäm din budget.

Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte bara fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test förbränningstoalett

bäst i test förbränningstoalett. Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Förbränningstoaletter har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test förbränningstoalett. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *