Bäst i test: Krysslaser + Köpguide

bäst i test korslaser
4.6
(9)

Att bestämma att du vill ha en krysslaser är en sak, att välja vilken krysslaser som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på krysslaser och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa krysslasrarna 2020:

vilken krysslaser är bäst

Dewalt DW088CG

bästa krysslaser korslaser

Bosch GCL 2-15 G

bäst i test krysslaser

Leica Lino ML180

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt DW088CG – Bäst i test

bäst i test krysslaser
bäst i test krysslaser

DEWALT DW088CG är en korslaser med grön laser och självnivelleringsintervall upp till 4°. Utrustad med automatisk inte-i-nivå indikator som markerar en nivellerad linje och bibehåller full ljusstyrka.

DeWALT känner till behoven som byggare och entreprenörer behöver och de vet hur man packar de flesta funktioner och får dem att hålla under en lång tid. Den här krysslaserna kommer med ett IP54 klassat hölje med skyddande kåpa och tjockt glas som skyddar lasern och hjälper till att bibehålla kalibreringen även vid tuff användning.

Laserns räckvidd är upp till 20m, och vi var definitivt nöjda med dess synlighet i brett dagsljus, mycket tack vare den gröna laser som är upp till 4 gånger mer synlig än röd laser.

De enskilda knapparna hjälper dig att spara på strömmen; den använder 4 AA-batterier och du kan förvänta dig en driftstid på mer än 24 timmar. Batteriets livslängd är bra i denna DeWALT jämfört med andra modeller, dessutom har du lagringssatsen som ger extra utrymme för reservbatterier.

Det höga banavståndet kräver ingen separat plattform eftersom du kan fixera den på golvet eller på ett stativ för kartläggning. Den har även inbyggda magnetiska gångjärn som fäster lätt på ytor av metall

DeWALT DW089K kommer i ett stryktåligt skal, är en av de mest exakta lasernivåerna på marknaden, har tre års garanti och har fått positiva recensioner av tusentals nöjda kunder.

Slutsats:

Sammantaget tycker vi att den här lasernivån har allt som krävs både på arbetsplatsen och hemma till ett rimligt pris. Det finns bättre modeller, det finns sämre men jag tror inte du kommer att bli besviken när det kommer till genomföra projekt som involverar kvadratiska proportioner och rutnät.

Laserklass2
Noggrannhet+/- 3mm / 10 meter
Antal laserstrålar2
Synbarhet inomhus20 meter
Strömkälla3 x AA
Stativkoppling1/4″
Vikt (med batteri)0.55 g
Bredd, Längd, Höjd61 x 122 x 113

2. Bosch GCL 2-15 G – Toppbetyg

bäst i test krysslaser
bäst i test krysslaser

Bosch GCL 2-15 G är en självnivellerande korslaser med grön laserstråle för horisontal och vertikal nivellering samt två röda lodpunkter.

Det här är en smart, pålitlig och kraftfull liten enhet. Förpackat med några av de smartaste moderna funktionerna har det verkligen hjälpt tyska varumärke att hålla sig flytande på marknaden.

Vi pratar Bluetooth-support, där användare kan använda sin smartphone för att hantera nivån utan att behöva vara i samma rum. Hur coolt är inte det? Och lägg till funktionen där du kan se batterinivån i realtid.

Precis som Dewalt använder Bosch en grön laserstråle som är upp till 4 gånger bättre än röd, och ger totalt värde för dina pengar. Dess dubbla strömteknologi är också en välkommen funktion som vi aldrig har sett på någon annan lasernivå. Så även om det inte finns något eluttag där du arbetar – säg på en byggarbetsplats eller utomhus – så kan du nöja dig med AA-batterier.

Du kan klämma fast det här verktyget på en stege, använda det i pulsläge – allt gör det till en kraftfull maskin som hjälper till i ditt arbete med maximal precision och tydliga och skarpa laserlinjer. Arbetsintervall upp till 15 m med nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m.

Slutsats:

Om du redan tycker om Bosch behöver du inte tänka två gånger. Lika kraftfull som alla Bosch-elverktyg är denna Bosch GCL 2-15 G- och den enda lasernivån med Bluetooth. Priset är bra, funktionerna finns där, kommer komplett med ett antal tillbehör som lasermåltavla, extra batterier och multifunktionshållare. Vi säger köp.

Laserklass2
Nivelleringsnoggrannhet± 0,3 mm/m
Lodpunktsnoggrannhet± 0,7 mm/m
Självnivelleringsintervall± 4°
SkyddsklassIP 54
Strömmatning3 st. 1,5 V LR6 (AA)
Stativgänga1/4″, 5/8″
Drifttid, max.6 h vid korslaser- och punktanvändning, 8 h vid korslaseranvändning, 12 h vid linje- och punktanvändning, 16 h vid linjeanvändning, 22 h vid punktanvändning
Vikt0,49 kg
Mått (LxBxH)130 x 83 x 162 mm

3. Leica Lino ML180 – För proffesionella

bäst i test krysslaser
bäst i test krysslaser

Leica Lino ML180 är en korslaser som projicerar 180° horisontal linje och tre vertikala linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Korslasern är utrustad med funktionen Smart Targeting, vilket möjliggör för användaren att själv sätta ut sitt jobb.

Leica, kanske mer känd för sina utmärkta digitalkameror, producerar också några av de bästa ingenjörsverktygen, vilket framgår av denna premium 90-graders kraftfulla krysslaser.

Det är en dröm för en byggare som gillar (eller måste) arbeta i ensamhet eftersom du kan justera lasern genom fjärrkontrollen när du hanterar mottagaren. Lasermottagaren piper en ton när du är direkt eller nära laserlinjen, vilket gör det lättare för dig att göra markeringarna.

Med en enda knapptryckning riktar Smart Targeting funktionen in lasern mot mottagaren Leica XCR Catch som mäter med högsta precision upp till 50 meter. Leica XCR Catch är en lasermottagare med inbyggd fjärrkontroll. I kombination med Leica Lino ML180 kan utsättnings- och markeringsjobb göras snabbt och effektivt.

Leica Lino ML180 täcker alla dina behov. Du kan använda den för utsättning av 90°, för lodning, överföring av höjder, för avvägning inomhus såväl som utomhus.

Unik noggrannhet med elektronisk självnivellering som automatiskt kompenserar i nivå. En klar fördel, särskilt över långa avstånd. Räckvidd upp till 20 meter utan lasermottagare och upp till 100 meter med lasermottagaren Leica XCR Catch.

Leica Lino ML180 kan användas med laddningsbara eller alkaliska batterier. Detta faktum erbjuder maximal flexibilitet och säkerställer att korslasern alltid är klar att användas. Korslasern kan även användas medan den laddas. 

Slutsats:

Leica-verktyg är kända för sin höga noggrannhet och långvariga användning, två faktorer som är absolut nödvändiga för proffs i perfektionskrävande arbetsuppgifter. Det här är en premium-produkt som också förtjänar sitt pris tack vare dess tidsbesparande funktioner.

RäckviddUpp till 20 m
Räckvidd med mottagareUpp till 100 m
Nivelleringsnoggrannhet± 0,7 mm på 10 m
Självnivellerering± 5°
Lasertyp635 nm, laserklass 2
BatterierLaddningsbart batteripaket (NiMH) eller 2st alkaliska D-batterier
Drifttid Li-Ion batterier24 tim med laddningsbart
SkyddsklassIP54
Vikt med batterier2,2 kg
Mått (HxDxB)250 x 159 x 230 mm

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en korslaser kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför mer komplexa arbeten eller till mindre små, enkla jobb hemma?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt, Leica och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska korslasrar där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som stativ kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test krysslaser

Test krysslaser. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Krysslasern har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test krysslaser. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.6 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *