BÀst i test Krysslaser. Vilken Àr bÀsta valet?

bÀst i test korslaser
4.6
(9)

Att bestÀmma att du vill ha en krysslaser Àr en sak, att vÀlja vilken krysslaser som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populÀraste modellerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ krysslaser och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bÀsta alternativen:

vilken krysslaser Àr bÀst

Dewalt DW088CG

bÀsta krysslaser korslaser

Bosch GCL 2-15 G

bÀst i test krysslaser

Leica Lino ML180

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Dewalt DW088CG – BĂ€st i test

bÀst i test krysslaser
bÀst i test krysslaser

DEWALT DW088CG Àr en korslaser med grön laser och sjÀlvnivelleringsintervall upp till 4°. Utrustad med automatisk inte-i-nivÄ indikator som markerar en nivellerad linje och bibehÄller full ljusstyrka.

DeWALT kÀnner till behoven som byggare och entreprenörer behöver och de vet hur man packar de flesta funktioner och fÄr dem att hÄlla under en lÄng tid. Den hÀr krysslaserna kommer med ett IP54 klassat hölje med skyddande kÄpa och tjockt glas som skyddar lasern och hjÀlper till att bibehÄlla kalibreringen Àven vid tuff anvÀndning.

Laserns rÀckvidd Àr upp till 20m, och vi var definitivt nöjda med dess synlighet i brett dagsljus, mycket tack vare den gröna laser som Àr upp till 4 gÄnger mer synlig Àn röd laser.

De enskilda knapparna hjÀlper dig att spara pÄ strömmen; den anvÀnder 4 AA-batterier och du kan förvÀnta dig en driftstid pÄ mer Àn 24 timmar. Batteriets livslÀngd Àr bra i denna DeWALT jÀmfört med andra modeller, dessutom har du lagringssatsen som ger extra utrymme för reservbatterier.

Det höga banavstÄndet krÀver ingen separat plattform eftersom du kan fixera den pÄ golvet eller pÄ ett stativ för kartlÀggning. Den har Àven inbyggda magnetiska gÄngjÀrn som fÀster lÀtt pÄ ytor av metall

DeWALT DW089K kommer i ett stryktÄligt skal, Àr en av de mest exakta lasernivÄerna pÄ marknaden, har tre Ärs garanti och har fÄtt positiva recensioner av tusentals nöjda kunder.

Slutsats:

Sammantaget tycker vi att den hÀr lasernivÄn har allt som krÀvs bÄde pÄ arbetsplatsen och hemma till ett rimligt pris. Det finns bÀttre modeller, det finns sÀmre men jag tror inte du kommer att bli besviken nÀr det kommer till genomföra projekt som involverar kvadratiska proportioner och rutnÀt.

Laserklass2
Noggrannhet+/- 3mm / 10 meter
Antal laserstrÄlar2
Synbarhet inomhus20 meter
StrömkÀlla3 x AA
Stativkoppling1/4″
Vikt (med batteri)0.55 g
Bredd, LÀngd, Höjd61 x 122 x 113

2. Bosch GCL 2-15 G – Toppbetyg

bÀst i test krysslaser
bÀst i test krysslaser

Bosch GCL 2-15 G Àr en sjÀlvnivellerande korslaser med grön laserstrÄle för horisontal och vertikal nivellering samt tvÄ röda lodpunkter.

Det hÀr Àr en smart, pÄlitlig och kraftfull liten enhet. Förpackat med nÄgra av de smartaste moderna funktionerna har det verkligen hjÀlpt tyska varumÀrke att hÄlla sig flytande pÄ marknaden.

Vi pratar Bluetooth-support, dÀr anvÀndare kan anvÀnda sin smartphone för att hantera nivÄn utan att behöva vara i samma rum. Hur coolt Àr inte det? Och lÀgg till funktionen dÀr du kan se batterinivÄn i realtid.

Precis som Dewalt anvĂ€nder Bosch en grön laserstrĂ„le som Ă€r upp till 4 gĂ„nger bĂ€ttre Ă€n röd, och ger totalt vĂ€rde för dina pengar. Dess dubbla strömteknologi Ă€r ocksĂ„ en vĂ€lkommen funktion som vi aldrig har sett pĂ„ nĂ„gon annan lasernivĂ„. SĂ„ Ă€ven om det inte finns nĂ„got eluttag dĂ€r du arbetar – sĂ€g pĂ„ en byggarbetsplats eller utomhus – sĂ„ kan du nöja dig med AA-batterier.

Du kan klĂ€mma fast det hĂ€r verktyget pĂ„ en stege, anvĂ€nda det i pulslĂ€ge – allt gör det till en kraftfull maskin som hjĂ€lper till i ditt arbete med maximal precision och tydliga och skarpa laserlinjer. Arbetsintervall upp till 15 m med nivelleringsnoggrannhet pĂ„ ± 0,3 mm/m.

Slutsats:

Om du redan tycker om Bosch behöver du inte tÀnka tvÄ gÄnger. Lika kraftfull som alla Bosch-elverktyg Àr denna Bosch GCL 2-15 G- och den enda lasernivÄn med Bluetooth. Priset Àr bra, funktionerna finns dÀr, kommer komplett med ett antal tillbehör som lasermÄltavla, extra batterier och multifunktionshÄllare. Vi sÀger köp.

Laserklass2
Nivelleringsnoggrannhet± 0,3 mm/m
Lodpunktsnoggrannhet± 0,7 mm/m
SjÀlvnivelleringsintervall± 4°
SkyddsklassIP 54
Strömmatning3 st. 1,5 V LR6 (AA)
StativgĂ€nga1/4″, 5/8″
Drifttid, max.6 h vid korslaser- och punktanvÀndning, 8 h vid korslaseranvÀndning, 12 h vid linje- och punktanvÀndning, 16 h vid linjeanvÀndning, 22 h vid punktanvÀndning
Vikt0,49 kg
MĂ„tt (LxBxH)130 x 83 x 162 mm

3. Leica Lino ML180 – För proffesionella

bÀst i test krysslaser
bÀst i test krysslaser

Leica Lino ML180 Àr en korslaser som projicerar 180° horisontal linje och tre vertikala linjer samt en lodpunkt rakt ned under instrumentet. Korslasern Àr utrustad med funktionen Smart Targeting, vilket möjliggör för anvÀndaren att sjÀlv sÀtta ut sitt jobb.

Leica, kanske mer kÀnd för sina utmÀrkta digitalkameror, producerar ocksÄ nÄgra av de bÀsta ingenjörsverktygen, vilket framgÄr av denna premium 90-graders kraftfulla krysslaser.

Det Àr en dröm för en byggare som gillar (eller mÄste) arbeta i ensamhet eftersom du kan justera lasern genom fjÀrrkontrollen nÀr du hanterar mottagaren. Lasermottagaren piper en ton nÀr du Àr direkt eller nÀra laserlinjen, vilket gör det lÀttare för dig att göra markeringarna.

Med en enda knapptryckning riktar Smart Targeting funktionen in lasern mot mottagaren Leica XCR Catch som mÀter med högsta precision upp till 50 meter. Leica XCR Catch Àr en lasermottagare med inbyggd fjÀrrkontroll. I kombination med Leica Lino ML180 kan utsÀttnings- och markeringsjobb göras snabbt och effektivt.

Leica Lino ML180 tÀcker alla dina behov. Du kan anvÀnda den för utsÀttning av 90°, för lodning, överföring av höjder, för avvÀgning inomhus sÄvÀl som utomhus.

Unik noggrannhet med elektronisk sjĂ€lvnivellering som automatiskt kompenserar i nivĂ„. En klar fördel, sĂ€rskilt över lĂ„nga avstĂ„nd. RĂ€ckvidd upp till 20 meter utan lasermottagare och upp till 100 meter med lasermottagaren Leica XCR Catch.

Leica Lino ML180 kan anvĂ€ndas med laddningsbara eller alkaliska batterier. Detta faktum erbjuder maximal flexibilitet och sĂ€kerstĂ€ller att korslasern alltid Ă€r klar att anvĂ€ndas. Korslasern kan Ă€ven anvĂ€ndas medan den laddas. 

Slutsats:

Leica-verktyg Àr kÀnda för sin höga noggrannhet och lÄngvariga anvÀndning, tvÄ faktorer som Àr absolut nödvÀndiga för proffs i perfektionskrÀvande arbetsuppgifter. Det hÀr Àr en premium-produkt som ocksÄ förtjÀnar sitt pris tack vare dess tidsbesparande funktioner.

RĂ€ckviddUpp till 20 m
RĂ€ckvidd med mottagareUpp till 100 m
Nivelleringsnoggrannhet± 0,7 mm pÄ 10 m
SjÀlvnivellerering± 5°
Lasertyp635 nm, laserklass 2
BatterierLaddningsbart batteripaket (NiMH) eller 2st alkaliska D-batterier
Drifttid Li-Ion batterier24 tim med laddningsbart
SkyddsklassIP54
Vikt med batterier2,2 kg
MĂ„tt (HxDxB)250 x 159 x 230 mm

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

I tider av tekniska framsteg har vattenpasset sakta blivit förÄldrat. För smÄ installationer och tillrÀckliga uppgifter kan de inte lÀngre konkurrera med moderna verktyg. HÀr kommer krysslasern in i spelet, som genom sin sjÀlvutjÀmning pÄ nolltid frammanar en horisontell eller vertikal linje. Dagarna av trÄkiga mÀtningar och mÀrkning av punkter för att exakt fÀsta kablar, pelare och remsor Àr förbi. Sammanfattningsvis har vi listat de huvudsakliga fördelarna och nackdelarna med de praktiska medhjÀlparna. SÄ du enkelt kan fÄ en bild och vÀlja modell med större sÀkerhet.

RĂ€ckvidd

NÀr det gÀller rÀckvidd finns det stora skillnader mellan en billig gördetsjÀlv-korslaser och en professionell korslinjelaser. Den förstnÀmnda kategorin har intervall mellan 15 och 20m, vilket Àr helt lÀmpligt för inomhusbruk. En professionell korslaser, som Bosch, eller Dewalt som kanske kommer anvÀndas pÄ större byggarbetsplatser och utomhus. Dessa enheter skapar lÀtt rÀckvidder pÄ upp till 50m och Àr dÀrför lÀmpliga för industriell anvÀndning.

Laser

Laserklassen anger i vilket spektralomrÄde det utgÄende ljuset Àr belÀget. Denna klassificering Àr inte bara viktig i den dagliga hanteringen, utan indikerar Àven laserns fara för hud och ögon.

SjÀlvnivvelering

SjÀlvnivellering innebÀr sjÀlvinstÀllning av lasern och representerar en av dess största fördelar. Annat Àr det dock om man medvetet vill projicera en sned linje, till exempel för att man bygger en trappa. I det hÀr fallet bör du vara uppmÀrksam pÄ en lÄsfunktion för sjÀlvnivelleringen. Detta stÀnger av automatisk justering. Eftersom inte varje korslaser har ett sjÀlvnivellerande lÄs i jÀmförelse.

Resultat

Beroende pÄ laser kan du förvÀnta dig ett mer eller mindre exakt resultat. Billiga alternativ har i regel en högre toleransgrÀns, det vill sÀga nÀr avstÄndet till vÀggen ökar blir linjen otydlig och bli avvikelser. Detta i motsats till lite dyrare alternativ som har en mycket lÀgre toleransgrÀns.

Köpguide

Att köpa en korslaser Àr inget lÀtt val men det kan underlÀttas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestÀmma din budget, vÀlja ett mÀrke, jÀmföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför mer komplexa arbeten eller till mindre smÄ, enkla jobb hemma?

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara maskinens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. DeWalt, Leica och Bosch Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara sÄ mÄnga fantastiska korslasrar dÀr ute. Vi rekommenderar starkt de i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om produkten sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som stativ kan ocksĂ„ köpas mycket enkelt online sĂ„ det Ă€r inte nödvĂ€ndigt. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det finns sĂ€rskilda sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

BĂ€st i test krysslaser

Test krysslaser. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr köpguide.

Krysslasern har kommit lÄngt och det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test krysslaser. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan, om vill du lĂ€sa mer, gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.6 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Krysslaser
Author Rating
51star1star1star1star1star

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *