Test av kondenstorktumlare. Bäst i test 2021.

bäst i test kondenstorktumlare
4.7
(3)

Kondenstumlare är en favorit i hushåll som saknar särskild ventilation. Men vilken tumlare du ska välja är långt ifrån uppenbart! bäst i test kondenstorktumlare

Vi har valt att titta närmare på årets bästa kondenstumlare för att göra det så lätt som möjligt för dig att ta rätt beslut. Genom att sammanväga egna erfarenheter, andra personers upplevelser och objektiv produktinformation så har vi tagit fram en lista över de tumlare som vi anser kommer ge dig mest nytta. Efter du läst vårt test så kommer du helt klart ha bättre förutsättning för att välja en bra tumlare!

Vi listar de 3 bästa kondenstorktumlarna:

bäst i test kondenstorktumlare

Cylinda TK 5470

bäst i test kondenstorktumlare

Miele TSD443WP

bäst i test kondenstorktumlare

Candy CSOC7DFS

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Cylinda TK 5470 – Bäst i test

bäst i test kondenstorktumlare

Cylinda har länge varit mångas favoritval när det kommer till pålitliga kondenstumlare. Och med TK 5470 visar de att de fortfarande är ett oerhört pålitligt alternativ. Bra kapacitet och möjligheten att koppla till avloppsslang gör det här till vår givna favorit.

Något som är väldigt speciellt med TK 5470 är att den ger oerhört mycket torktumlare för pengarna. Och då man själv väljer om man vill samla kondensvattnet i en behållare, eller leda det direkt i avloppet, så blir den så underhållsfri som man själv önskar. Låg ljudvolym och bra kapacitet gör att man själv avgör om man vill torka större mängder mer sällan, eller mindre mängder mer ofta.

Det här är en torktumlare som passar lika bra för storfamiljen som den gör för de lite mindre vardagsbehoven. Många programval, enkel anslutning och typisk Cylinda-kvalitet gör det till vårt favoritval.

Fördelar:

 • Välj själv mellan kondensbehållare eller avloppsslang.
 • Sensorstyrd.
 • Låg ljudnivå.

Nackdelar:

 • Inga särskilda.

2. Miele TSD443WP – Mest prisvärd

bäst i test kondenstorktumlare

Med Miele behöver man sällan oroa sig för att deras produkter inte ska leva upp till förväntningarna. Och TSD443WP är verkligen en av marknadens allra bästa kondenstumlare. Resurssnål, rymlig, tystgående och snabb är bara några av de saker som kännetecknar den.

Det första vi lade märke till är att den här kondenstumlaren lever upp till den i sammanhanget ovanliga energiklassen A+++, och även har den i särklass lägsta kostnaden per tumling. Då den går att koppla till avlopp och även kan användas med fristående kondensbehållare är den riktigt smidig.

För alla som vill ha en riktigt pålitlig maskin och vill kunna torktumla regelbundet utan att kostnaderna för ström och underhåll skenar iväg, så blir det här vår främsta rekommendation. Trots att den kostar en del så kommer den helt klart att vara prisvärd på sikt.

Fördelar:

 • Riktigt bra kapacitet.
 • Unikt energieffektiv.
 • Sensorstyrning för snabb torkning.

Nackdelar:

 • Ganska kostsam

3. Candy CSOC7DFS – Bästa budgetval

bäst i test kondenstorktumlare

Candy har ett stort antal vitvaror i sitt växande utbud, och är på många sätt förknippade med att vara ett smart budgetval. Även om deras produkter sällan vinner pris för innovation så är de däremot oerhört prisvärda.

Kondenstumlaren CSOC7DFS från Candy har en väl tilltagen kapacitet och samtliga menyval man förväntar sig av en modern tumlare. Men genom att fokusera på det väsentliga har de lyckats hålla prissättningen nere. Detta är därför vår rekommendation för dig som vill hålla hårt i pengarna.

Det här är helt klart ett bra val för dig som vill ha en pålitlig kondenstumlare utan att det kostar för mycket. Förvänta dig däremot inte att kunna ansluta den till ett befintlig avlopp, och förvänta dig inte heller särskilt hög energieffektivitet. Däremot kan du vara säker på att få en pålitlig och på det stora hela prisvärd kondenstumlare.

Fördelar:

 • Mycket torktumlare för pengarna.
 • Väl tilltagen kapacitet.

Nackdelar:

 • Saknar avloppsslang.
 • Inte särskilt energieffektiv.

Att tänka på inför ditt köp

Kondenstumlare är ett bra val för dig som vill vara säker på att få en torktumlare som gör vad den ska utan att behöva anslutas till befintlig ventilation eller frånluftsuttag. Med dagens tumlare får man i de flesta fall en prisvärd maskin som kommer att ge många års nytta. Men vilken som är bäst för dig kommer i slutändan att bero på dina egna och personliga behov. Därför rekommenderar vi att du noggrant funderar över de olika valen, och väljer det som känns rätt.

Att köpa en kondenstorktumlare är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Vilka funktioner vill du ha? Hur mycker är det som ska torkas samtidigt? Var ska den stå, hur mycket plats finns det rum för?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test kondenstorktumlare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Kondenstumlare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda den till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test kondenstorktumlare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kondenstorktumlare
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Kondenstorktumlare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *