Test av Bandslipar. Bäst i test 2021.

bäst i test bandslip
4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en bandslip är en sak, att välja vilken bandslip som är rätt för dig är helt en annan! Bäst i test bandslip.

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste bandsliparna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på bandslipar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa bandsliparna:

bäst i test bandslip

Makita 9404J

test bandslip

Metabo BAE 75

bästa bandslipen

Bosch PBS 75A

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. MAKITA 9404J – Bäst i test

bäst i test bandslip
bäst i test bandslip

Makita 9404 är en otroligt populär bandslip på 1010W. Idealisk för större ytor, t.ex. bord och bänkskivor

En kraftfull maskin som kommer kännas gedigen under dina händer med jämnt och fint slutresultat. Banddimension på 100×610 mm med automatiskt bandcentrering och reglerbar bandhastighet vid bearbetning av olika material. Effektiv och dammfri slipning då dammet sugs upp till tillhörande dammpåse. Det är ett rent nöje att jobba med den här Makitan, att gå från en slip till den här är verkligen en skänk från ovan. Den kostar lite mer, men om du är den som slipar ofta, eller med jämna mellanrum. Tveka inte, det kommer vara värt varenda öre.

Fördelar:

 • Reglerbar hastighet
 • Praktiskt dammuppsamlare
 • Låg ljudnivå 85dB
 • Jämt och fint slutresultat

Nackdelar:

 • Jämförelsevis dyr

2. METABO BAE 75 – Toppbetyg

bäst i test bandslip
bäst i test bandslip

Metabo BAE 75 är en rejäl och kraftfull bandslip på 1010W. Kommer inklusive stativ för omriggning till stationär användning på några sekunder

Metabo är duktiga på att tillverka elverktyg, det vet vi. Deras kännetecken är ofta en prisvärd kvalitet som ni kommer känna igen. Vridmoment på 12 Nm och slipband på 75 x 533 mm. Kommer vara tillräckligt kraftfull för att göra kort arbete av nästan alla olika typer av projekt. Slipen ger ett utmärkt slipresultat tack vare effektiv motor och precis bandlöpning samt helvågselektronik för arbete med materialanpassade bandhastigheter, som förblir konstanta under belastning. Utrustad med reglade för bandhastighet, antistatisk dammpåse, maskinstativ och längdanslag för exakt styrning av arbetsstycket vid stationär användning.

Fördelar:

 • Inklusive stativ
 • Reglerbar hastighet
 • Smidig dammuptagning
 • Utmärkt resultat

Nackdelar:

 • Det är en pjäs, cirka 5kg.
 • Hög ljudvolym, 100dB

3. Bosch PBS 75A – Mest prisvärd

bäst i test bandslip
bäst i test bandslip

Bandslipen PBS 75 A är en jämförelsevis liten men samtidigt robust och kraftfull bandslip med sina 710 W.

Maskinen möjliggör avverkning över stora ytor. Bandslipen kännetecknas också av en optimerad ergonomisk och kompakt design. Resultatet är en allt-igenom smidig upplevelse och hantering vid olika slipningsapplikationer. Det robusta huset är av hög kvalitet och med utmärkt stabilitet. Inte lika kraftfull som produkterna ovan, men den lämpar sig kanske ännu bättre för uppgifter i och runt huset tack vare sin mindre storlek och lättare vikt. Bosch´s version på bandslipen är enligt oss ett bra köp, även om modellerna ovan är både starkare och snabbare är den här smidigare och enklare att hantera.

Fördelar:

 • Smidig
 • Bra damminsamling
 • Enkel att hantera
 • Enkelt bandbyte

Nackdelar:

 • Vid större projekt skulle vi rekommendera modeller.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en bandslip är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att identifiera anledning till att du behöver en bandslip. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb i och runt huset. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är enbart alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Makita och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test bandslip

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Bandslipar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilkent pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test bandslip. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *