Bäst i test: Domkraft + Köpguide

bäst i test domkraft
4.5
(6)

Att bestämma att du vill ha en domkraft är en sak, att välja vilken domkraft som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste domkrafterna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på domkrafter och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa domkrafterna 2020:

bäst i test domkrafter

Bahco BH1EU3000

domkraft test

STANLEY STMT81251-1

domkraft test

Bahco BH13000QA

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bahco BH1EU3000 – Bäst i test

bäst i test domkraft. Domkraft test
Bäst i test domkraft: Bahco

Bahco BH1EU3000 är en kvalitets-domkraft med hjul och maximal belastning upp till 3 ton.

Det här är en domkraft som uppfyller alla kriterier för ett högkvalitativt och pålitligt verktyg. Dessutom kan det lyfta i stort sett alla personbilar utan problem eftersom det har en lyftkapacitet på upp till 2 ton. En så stark domkraft kommer definitivt att bli ett viktigt tillskott i ditt garage när du lär dig att använda dess fördelar. Mycket portabel tack vare hjuluppsättningen, vilket gör det till en bra investering som förbättrar produktiviteten.

Du behöver ett pålitligt verktyg som är tillverkat av stål som tål de utmaningar som marknafsförs. Och det gör Bahco! En av de viktigaste funktionerna är det faktum att du kan skjuta det under fordon så lågt som 13 cm och höja upp till drygt 50cm. Det är inte så många modeller som har en sådan överlägsen design. Vi säger köp.

Maximal belastning3 ton
Ingångshöjd130 mm
Lyfthöjd462 mm
Mått förpackning385 x 745 x 210 mm
Vikt31 kg

2. STANLEY STMT81251
– Mest prisvärd

bäst i test domkraft. Domkraft test
Bäst i test domkraft: Stanley

En prisvärd domkraft ifrån Stanley med en lyftkapacitet upp till 2 ton. Tillverkad av stål med en rostbeständig finish.

Den här domkraften har en stark stålkonstruktion med en välgjord lyftmekanism som hjälper dig att lyfta upp till 2 ton. Med en sådan lyftpotential uppfyller den kriterierna för en högkvalitativ produkt, utformad för omfattande och frekvent användning. Den klassiska konstruktionen gör den till en standard för både proffs och amatörer.

Funktioner vi gillar inkluderar: gummiklädd platta som ger skydd mot bilen för att förhindra skador. Modellen har också en 360 graders svängbar sadel och en kompakt och lätt design för enkel användning.

Jag tycker det här är en anständig produkt som gör sitt jobb. Den har ett ergonomiskt bärhandtag för enkel transport och förvaring för hävstång ger en kompakt produkt som är lätt att förvara. Inte minst priset, den kostar mer än hälften så lite som exempelvis Bacho. Prisvärd, minst sagt!

Maximal belastning2 ton
Ingångshöjd85 mm
Lyfthöjd381 mm
Mått 600x 200 x 200 mm
Vikt13 kg

3. Bahco BH13000QA – För proffset

domkraft test
Bäst i test domkraft: Bahco

Bahco BH230 är en lufthydraulisk domkraft med en maximal belastning upp till 30 ton. Domkraften har en ingångshöjd på 360 mm och en maximal höjd på 627 mm.

Det här är en proffesionell domkraft om du någonsin sett en. Tillverkad av en stark stålkonstruktion som garanterar en enastående hållbarheten vilket gör den lämplig för de svåraste lyftuppgifterna. Med den enorma kraften på upp till 30ton, kan du räkna med att enkelt höja alla transportfordon och förbättra din prestanda i garaget. Du kan använda denna i stor utsträckning eftersom den är utformad för att tåla daglig användning och ofta tunga hissar.

Dess hållbara konstruktion och kapacitet tycker jag är en avgörande funktion som gör det till en bra investering även om det kan verka som en stor prislapp. Oavsett hur dyrt det är, kommer domkraften att bevisa att det är värt eftersom du inte behöver köpa nytt.

Den här modellen kommer även utrustad med en snabblyftfunktion. Den snabba pumpfunktionen förbättrar den totala funktionaliteten och gör att du kan lyfta tunga vikter enkelt på några sekunder. Oljetrycket höjs snabbt tack vare den speciella pumpkonstruktionen som effektivt omvandlar din dragkraft till den mycket starkare lyftkraften.

Allt som allt. Det här är en arbetshäst som kommer att hålla i många år framöver. Klädd i en superstark konstruktion och stor kapacitet. Vad med kan man begära av en domkraft? Kostar lite extra, men det är också en premium-produkt som presterar lite bättre på alla plan.

Maximal belastning30 ton
Minimum höjd360 mm
Maximal höjd627 mm
Mått förpackning880 x 320 x 510 mm
Vikt95 kg

Att tänka på inför ditt köp

Innan du bestämmer dig för att köpa en domkraft, bör du först komma ihåg att domkrafter som är för stora stora och tunga kan bromsa ditt arbete och ta mer tid än nödvändigt. Det som mest påverkar är materialet som det är tillverkat av. De tyngsta golvuttagen är gjorda av stål, men tänk på att dessa är överlägset de mest hållbara.

Å andra sidan har du lätta modeller av aluminium och dessa är avsedda att kombinera hållfastheten och kapaciteten dock löper dessa en större risk att gå sönder. Så beroende på dina behov, hur ofta du kommer att använda den, hur mycket du tänker lyfta etc.. Det viktigaste är att köpa en domkraft av hög kvalitet som tål daglig användning och ger dig optimal prestanda.

Lyftkapacitet

Även om domkrafter troligen aldrig misslyckas när du lyfter något mycket tyngre än dem, rekommenderas det att ta hänsyn till max-belastningen, det har mycket att göra med konstruktionen, men också storleken på hydraul-kolven som är installerad. Medan du bestämmer vilken du ska köpa, rekommenderar vi att du köper en som passar dina behov. Men kom ihåg: Om du exempelvis planerar att lyfta bilen är det aldrig totala vikten på bilen som räknas eftersom det oftast bara är ena sidan du lyfter Räkna snarare på att domkraften bör klara halva bilens vikt.

Köpguide

Att köpa en domkraft kan liknas lite vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Bahco och Stanley är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test domkraft

Domkraft test. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test domkraft. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *