Test av infravärme: Bäst i test 2021

bäst i test infravärmare
4.5
(2)

Behöver du snabb och effektiv värme under de kalla månaderna? Vi har tittat på årets bästa infravärmelösningar! bäst i test infravärmare

Till skillnad från andra uppvärmningssystem så är infravärme oerhört effektivt när det handlar om att ge direkt effekt. Anledningen är att ir-värmare användare elektromagnetisk strålning som uppvärmningsteknik. Det innebär att det inte behövs någon kontakt mellan värmekällan och det som ska värmas upp. Perfekt för terrass, uteplats och alla andra ställen där man behöver extravärme.

Vi listar de 3 bästa infravärmelösningarna:

vilken infravärmare är bäst

Frico IHW15

bästa infravärmaren

Frico IHC12

bäst i test infravärmare

LAVA23XR-B

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Frico IHW15 – Bäst i test

bäst i test infravärmare
bäst i test infravärmare

En stilren halogenbaserad infravärmare som passar perfekt i de flesta utomhusmiljöer. IP-klassning och hög glödtrådstemperatur gör den till ett bra val på alla platser där man behöver snabb och pålitlig värme.

Det här är en eldriven infravärmare som är särskilt utformad för att monteras på uteplatser. Med halogenlampor så uppstår en väldigt hög glödtrådstemperatur som resulterar i unikt snabb uppvärmning. Är du trött på att behöva vänta på värme så är det här ett riktigt bra val.

Om du letar efter infravärme för verandan eller uteplatsen så är det svårt att inte rekommendera IHW15. Den ger helt enkelt mycket värde för pengarna, och är tillräckligt pålitligt för att säkerställa många års effektiva uppvärmning.

Fördelar:

  • Väldigt effektiv.
  • Ger direktvärme.

Nackdelar:

  • Kräver befintligt IP-klassat eluttag.

2. FRICO IHC12 – Mest prisvärd

bäst i test infravärmare
bäst i test infravärmare

Prisvärd carboninfra som är billig i drift samtidigt som den ger högst påtaglig värme. Särskilt utformad för utomhusmontering och omfattande användning.

Med carbonteknik så säkerställs låga driftkostnader. Och även om tekniken inte ger lika kraftfull effekt som halogenbaserade infravärmelösningar, så är det i många fall ett bättre val vid långsiktig uppvärmning. Helt IP-klassad för utomhusanvändning och ett smidigt alternativ för uteplatsen.

Om du någonsin har velat ha pålitlig och effektiv utomhusvärme på platser där det inte är möjligt att använda traditionella uppvärmningslösningar, så är det här valet för dig. Denna infravärmare ger direkt effekt, och värmer upp oberoende av omgivningen.

Fördelar:

  • Låga driftkostnader.
  • Bra för långvarig uppvärmning.

Nackdelar:

  • Inte lika hög effekt som halogenbaserad infravärme.

3. LAVA23XR-B – Toppbetyg

bäst i test infravärmare
bäst i test infravärmare

Fjärrstyrd infravärmare med värmeelement som bygger på den senaste IR-X-tekniken för unikt hög effekt. IP4-klassning och hög effekt gör det här till ett måste för dig som vill ha det bästa inom infravärme.

Från Opranic kommer här en infravärmare som är det perfekta valet för alla som helt enkelt vill ha det bästa. Samtidigt som maxeffekten ligger på hela 2300 W, så man kan med fjärrkontrollen snabbt och smidigt själv avgöra när och hur mycket värme man behöver. Det skapar rätt förutsättningar för kostnadseffektiv drift.

Till skillnad från andra infravärmare så använder sig Opranics Infraheater pro av IR-X-teknik som innebär högre effekt och längre drifttid till lägre energiåtgång. Som en del av framtidens lösningar för IR-värme är det här vår rekommendation för dig som vill ha det allra bästa.

Fördelar:

  • Unikt hög effektivitet.
  • Använder modern IR-X-teknik för infrauppvärmning.

Nackdelar:

  • Något dyrare än övriga alternativ.

Att tänka på inför ditt köp

Bra infravärme behöver absolut inte bli en dyr historia. Däremot så är olika lösningar lämpade för olika behov. Därför hoppas vi att vår genomgång har gjort det enklare för dig att välja den infravärmelösning som passar just dig.

Med infravärme får man en både inköps- och driftmässigt prisvärd lösning för direktvärme. Moderna infravärmare är pålitliga och kommer helt klart säkerställa många års nytta. Att köpa en infravärmare kan hursomhelst vara svårt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledningen till att du behöver den. Hur stort utrymme är det som behöver värmas? Vart ska den vara?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test infravärmare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Infravärmare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test infravärmare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *